Micropigmentarea buzelor: tot ce trebuie să știi

Micropigmentarea buzelor: tot ce trebuie să știi

Redactor Andreea Baluteanu

Știința în frumusețe a evoluat foarte mult în ultima perioadă, de aici rezultând procedee noi, care ne fac mai frumoase, care atenuează efectele îmbătrânirii și ne ajută să ne simțim împlinite în pielea noastră.

Printre aceste tehnici se numără și micropigmentarea buzelor. Procedeul a fost mai întâi realizat la nivelul sprâncenelor, dar azi este disponibil în cabinete și saloane profesioniste și pentru buze. Micropigmentarea e considerată de multe femei soluția ideală pentru buze subțiri, decolorate, inegale sau cu un contur imprecis.

Află mai jos tot ce trebuie să știi despre micropigmentarea buzelor, de la specificul procedeului până la avantaje și riscuri la care te supui!

Micropigmentarea buzelor sau tatuaj pentru buze

Dacă nu știi ce e micropigmentarea, e posibil să o recunoști sub una dintre celelalte denumiri sub care e cunoscută: „tatuaj pentru buze”, „machiaj semipermanent pentru buze” sau „dermopigmentare”. În realitate, tehnica este aceeași: ea presupune tatuarea pielii buzelor cu pigmenți minerali hipoalergici care, printr-o procedură specială, sunt inoculați în straturile superioare ale pielii și vor rămâne acolo pentru o anumită perioadă. Ai de ales între numeroase nuanțe, iar decizia este luată fie pe cont propriu, fie prin consultarea cu esteticiana.

Dat fiind faptul că buzele au devenit o marcă a feminității încă de la Angelina Jolie încoace, micropigmentarea poate deveni ușor secretul prețios al frumuseții tale. Spre deosebire de injecțiile cu botox sau cu acid hialuronic, micropigmentarea presupune un aspect mult mai natural. Această tehnică poate remodela buzele, le va amplifica volumul și culoarea, le va corecta eventualele defecte, dar rezultatul final va fi unul care nu contrastează cu aspectul tău natural.

În general, o ședință de micropigmentare durează între 1 și 3 ore, depinzând de starea buzelor tale. Pentru ca pigmentul să se mențină în buzele tale pentru minimum 3 ani, va fi necesar să revii pentru o a doua sesiune, care poate dura între 45 și 75 de minute. Nuanța se va estompa de-a lungul anilor, așa că, în circa 4 ani, vei reveni la aspectul inițial al buzelor tale.

Ceea ce e de reținut în cazul micropigmentării este că pigmenții nu sunt introduși decât în strat superficial și nu vor afecta modul în care arată rujul pe buzele tale. Cu alte cuvinte, nu înseamnă că dacă ți-ai micropigmentat buzele trebuie să te mulțumești cu varianta aleasă și nu vei mai putea niciodată purta culori mai închise sau mai deschise.

Când să apelezi la micropigmentarea buzelor

Răspunsul simplu ar fi: atunci când ești nemulțumită de aspectul buzelor tale. Atunci când suntem tinere, buzele sunt roz, au volum și moliciune, dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, se pot subția, conturul se estompează, volumul se pierde. Micropigmentarea rezolvă aceste probleme, dar este o opțiune la care pot apela și tinerele pentru corectarea formei buzelor, pentru obținerea unui aspect armonios, mai plin și mai colorat al acestora.

Iată care sunt situațiile în care să apelezi la micropigmentarea buzelor:

  • buzele tale sunt subțiri;
  • buzele tale sunt decolorate sau au discontinuități de culoare;
  • buzele sunt inegale sau disproporționate;
  • te confrunți cu cicatrice sau cu deformarea buzelor în urma unor operații sau accidente;
  • buzele și-au pierdut conturul natural;
  • buzele și-au pierdut volumul.

Avantajele micropigmentării buzelor

Te gândești să apelezi la micropigmentare, dar nu știi prea bine dacă ești compatibilă cu această idee? Iată care sunt atuurile procedurii în opinia specialiștilor.

Micropigmentarea corectează imperfecțiunile buzelor. Dacă ai fost întotdeauna nemulțumită de faptul că buza de sus e mai groasă decât cea de jos sau pur și simplu te înnebunește lipsa unui contur precis, atunci micropigmentarea îți poate reda încrederea în tine.            

Micropigmentarea este minunată pentru a atenua efectele îmbătrânirii. Fie că te supără lipsa volumului sau decolorarea, ridurile aferente sau subțierea, micropigmentarea te poate aduce mai aproape de aspectul tineresc al frumoaselor tale buze.

Micropigmentarea te ajută să economisești timp. Dacă nu îți place să te machiezi sau ești prea ocupată pentru a o mai face, ideea de a te trezi deja cu buze colorate va fi atât de ispititoare.

Micropigmentarea buzelor e prietenă cu pușculița ta. Atunci când buzele tale arată bine în mod natural, vei vedea că nu mai ești tentată să cheltui sume mari pe rujuri, luciuri sau sute de alte produse care îți promit marea cu sarea.

Micropigmentarea oferă un aspect natural. Dacă augmentarea buzelor te sperie pentru că știi că va fi remarcată de oricine, micropigmentarea presupune rezultate mult mai naturale.

Ce trebuie să știi înainte de micropigmentarea buzelor

Există anumite informații pe care ar trebui să le stăpânești înainte de a-ți micropigmenta buzele.

Așa cum am mai spus, micropigmentarea se realizează în mai multe ședințe. Vei avea nevoie de ajustări, ceea ce va presupune un cost suplimentar și timp pierdut. Ai grijă să discuți aceste aspecte cu esteticiana ta.

Culoarea buzelor va fi mai intensă în primele zile. Nu dispera dacă buzele tale ți se par prea viu colorate sau prea estompate, deoarece situația se va remedia.

E posibil să te confrunți cu înroșirea sau cu umflarea buzelor. De aceea, specialiștii te sfătuiesc să îți eliberezi programul pentru o zi sau două după ce ai suferit micropigmentarea buzelor.

Pregătește-te de ședință. Nu consuma alcool, nu lua aspirină, ibuprofen sau alte medicamente pentru subțierea sângelui cu 7 zile înainte de procedură și 2 zile după ea. Discută însă neapărat cu doctorul și nu întrerupe niciun tratament fără consimțământul său.

Nu merge la saună sau la solar pentru circa 7-10 zile după micropigmentarea buzelor și limitează expunerea pielii la soare, vânt sau apă fierbinte. De asemenea, evită peelingurile, nu scărpina agresiv și nu exfolia buzele în curs de cicatrizare. Poți risca o infecție!

Dacă folosești produse pe bază de retinol în jurul gurii, e mai bine să renunți la tratamente pentru circa 30 de zile înainte de procedură, deoarece acestea pot sensibiliza pielea.

Fii foarte atentă și la alegerea salonului. Informează-te din recenzii și discută întotdeauna cu esteticiana. Consultă și oferta de servicii a cabinetului și, în general, pune-ți un semn de întrebare dacă respectivul salon îți oferă numeroase proceduri, dar are foarte puțini angajați.

Micropigmentarea buzelor: riscuri la care te supui

Deși este considerată de către specialiști o tehnică destul de sigură, există anumite riscuri asociate cu micropigmentarea buzelor.

Cel mai important este legat de durere. Dacă nu tolerezi deloc disconfortul și pielea ta se sensibilizează și după epilat, discută cu esteticiana. În general, micropigmentarea nu e extrem de dureroasă, dar totul depinde și de toleranța ta. Oricum, clinicile și saloanele pun la dispoziție și soluții anestezice aplicate extern, dacă vei resimți nevoia.

Nu e în general recomandat să îți micropigmentezi buzele dacă te confrunți cu una dintre următoarele probleme: ai buze crăpate sau uscate tot timpul anului și nu poți rezolva problema nici măcar cu balsam, suferi de herpes des, ai buze extrem de subțiri și de sensibile, ai mai avut anterior buzele tatuate.

În ceea ce privește alergiile, află că sunt extrem de rare. Există teste de alergii care sunt puse la dispoziție de saloane, dar specialiștii afirmă că te poți supune riscului de a dezvolta alergii imediat după procedură sau chiar la câțiva ani după aceasta, indiferent de rezultatele obținute la test.

Așa cum ai văzut, micropigmentarea buzelor este o procedură avansată, cu numeroase avantaje. Ține însă cont și de riscurile pe care ți le-am semnalat și alege întotdeauna în deplină cunoștință de cauză!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.