Poziții de yoga pentru sâni fermi

Vineri, 14.10.2016
de Alexa Galgau

Unul dintre cele mai adânc înrădăcinate complexe ale femeilor are legătură cu mărimea și fermitatea sânilor. Pe măsură ce anii trec, țesutul sânilor devine mai slab, iar aceștia încep să se lase, ca să nu mai vorbim despre efectele sarcinilor și ale alăptării asupra lor. Ca să arăți mereu tânără, este important să ai grijă de zona pieptului la fel cum ai grijă de restul corpului, prin hidratare și exerciții fizice. 

Yoga este un tip de efort foarte benefic pentru organism, dar și pentru minte, iar o mare parte dintre pozițiile pentru începători au efecte pozitive asupra sânilor. Iată ce exerciții de yoga să faci pentru sâni mai fermi!

Yoga pentru sâni fermi

Poziția războinicului

Virabhadrasana este o poziție care îți întărește mușchii din tot corpul, dar în același timp te face să te simți flexibilă și relaxată, prin alungirea musculaturii trunchiului. Ca să realizezi această poziție de yoga, urmează acești pași:

1. Stai în picioare, cu tălpile depărtate, paralele una față de cealaltă. 

2. Întoarce piciorul stâng la 90 de grade spre stânga și piciorul drept înspre interior. Inspiră adânc și îndoaie genunchiul stâng.

3. Piciorul drept trebuie să stea drept. Ridică brațele și întinde-le, astfel încât să fie aliniate cu umerii. Întoarce capul către stânga.

4. Repetă de 7 ori acest exercițiu, apoi realizează-l și pe cealaltă parte. 

Poziția triunghiului

 

O fotografie postată de Amber (@_ambersand) pe

Trikonasana îți relaxează mușchii trunchiului, îți întinde coloana și îmbunătățește circulația, fiind foarte util și dacă vrei să ai sâni mai fermi. Pentru a realiza execițiul, respectă următorii pași:

1. Stai în picioare, cu tălpile depărtate. Întoarce piciorul stâng la 90 de grade și pe cel drept la 15 grade. 

2. Apleacă-te și atinge glezna stângă cu mâna stângă și ridică în același timp brațul drept spre tavan, astfel încât mâinile tale să formeze o linie dreaptă. Încearcă să nu îndoi genunchii. 

3. Ridică fața spre tavan. Repetă exercițiul și pe partea cealaltă. 

Poziția cobra

Bhujangasana este o poziție care întărește mușchii pectorali și pe cei abdominali, crescând în același timp capacitatea pulmonară. Totodată, acest exercițiu este foarte bun și pentru mușchii spatelui. Pentru a-l realiza, ține cont de următorii pași:

1. Stai întinsă pe podea, pe stomac, și inspiră adânc. Ridică foarte încet trunchiul de pe podea cu ajutorul mâinilor, însî fără a mișca partea inferioară a corpului.

2. Ridică-ți capul spre tavan, pentru a întinde complet mușchii pectorali. 

3. Respiră încet și revin-o în poziția inițială. De fiecare dată când realizezi exercițiul, încearcă să stai mai mult în această poziție decât data trecută. 

Poziția arcului

 

O fotografie postată de Bees_PBBB (@beesjaaa) pe

Dhanurasana este foarte benefică pentru spate și pentru mușchii pectorali, iar dacă faci regulat acest exercițiu, vei avea un trup mai tonifiat și sâni mai fermi. Iată cum să realizezi această poziție de yoga:

1. Stai întinsă pe stomac, expiră tot aerul din piept, îndoaie genunchii și ridică picioarele de pe podea, îndreptând călcâiele spre posterior. Încearcă să prinzi gleznele cu mâinile.

2. Expiră din nou și trage picioarele și mâinile în sus cât poți de mult. Trunchiul și șoldurile ar trebui ridicate complet de pe podea, iar tu trebuie să îți menții echilibrul cu ajutorul abdomenului. Stai în această poziție 30 de secunde. 

Roata

Chakrasana te ajută să îți întinzi mușchii pectorali și pe cei ai spatelui, fiind o poziție de yoga recunoscută pentru faptul că alungește corpul și conferă fermitate sânilor. Iată cum să o realizezi:

1. Stai întinsă pe spate, cu picioarele depărtate la distanța dintre umeri, apoi trage călcâiele înspre posterior.

2. Pune palmele pe lângă cap, pe podea, cu degetele îndreptate spre picioare. Expiră tot aerul din plămâni și ridică trunchiul de pe podea, împingându-l cu mâinile și picioarele (încearcă să ții mâinile complet întinse). Menține această poziție 30 de secunde. 

Încearcă și tu aceste poziții de yoga și vei avea sâni mai fermi în doar câteva săptămâni!

Descoperă și pozițiile de yoga care te ajută să scapi de burtă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!