Cu aceste poziții yoga vei slăbi și vei scăpa de burtă!

Cu aceste poziții yoga vei slăbi și vei scăpa de burtă!

Redactor Alexa Galgau

Yoga reprezintă un antrenament total, nu doar pentru corp, ci și pentru minte. Se spune că yoga nu te ajută doar să te menții sănătoasă, ci este o adevărată practică spirituală, care îți va aduce pacea în suflet. Deși nu este deloc o rutină de sport dinamică, rezultatele sunt excepționale - doar știi și tu cât de bine arată instructorii de yoga și cât de armonioase sunt corpurile lor, fără să fie nici prea slabe, nici prea musculoase.

Yoga nu înseamnă numai să stai în cele mai bizare și aparent imposibile poziții, ci există și asane (posturi) care pot fi realizate de oricine și care aduc nenumărate beneficii. Iată câteva poziții de yoga pentru slăbit, care în același timp te vor face să te simți excelent din punct de vedere mental!

Poziții de yoga pentru slăbit

1. Poziția luptătorului cu răsucire

Această poziție de yoga este ideală pentru slăbitul în zona abdominală și a picioarelor, iar partea bună este că îți definește și mușchii oblici ai abdomenului, pe care îi folosești destul de rar.

Ca să execuți mișcarea, adu mâinile în poziția de „rugăciune”, apoi realizează o fandare cu piciorul stâng, îndoind genunchiul la 90 de grade și ținând piciorul din spate întins.

Încordează mușchii abdominali și rotește trunchiul spre stânga, aplecându-te peste piciorul îndoit și ținând cotul drept presat de exteriorul genunchiului. Întoarce capul și privește spre tavan. Ține această poziție timp de 10 secunde, apoi revino încet în poziția inițială și repetă cu piciorul drept. Exercițiul trebuie făcut de 3 ori pe fiecare parte.

2. Poziția „barca”

Deși nu trebuie să te miști mai deloc, această poziție de yoga este o adevărată provocare pentru oricine, nu doar pentru cei care vor să slăbească.

Pentru a realiza postura, stai pe podea cu picioarele întinse în față și spatele drept. Ține mâinile lângă șolduri și abdomenul încordat.

Ridică apoi ambele picioare, fără a le îndoi, și lasă-te pe spate, astfel încât să formezi cu corpul un unghi de 45 de grade. Ridică mâinile astfel încât să fie întinse pe lângă coapse. Stai în această poziție 10 secunde și, pe măsură ce devii mai puternică, prelungește timpul până la un minut. Deși pare foarte puțin, îți garantăm că vei simți efortul în abdomen!

3. Poziția „copacul”

Probabil că ai răsuflat ușurată la gândul că această poziție de yoga nu este foarte dificilă. Chiar dacă nu pare cine știe ce, abdomenul tău va lucra intens pentru ca tu să poți să menții echilibrul într-un picior. Inclusiv mușchii oblici vor fi solicitați!

Stai în picioare și lasă greutate într-un picior. Ridică celălalt picior și sprijină talpa acestuia de coapsa piciorului de susținere.

După ce ți-ai căpătat echilibrul, pune mâinile în poziția de rugăciune și ține mușchii abdominali foarte încordați, pentru a menține echilibrul. Menține poziția timp de 20 de secunde, apoi repetă mișcarea cu celălalt picior.

4. Podul cu legănarea piciorului

Podul este deja o poziție de yoga excelentă pentru slăbit, dar de ce să nu îi adăugăm și o provocare suplimentară pentru abdomen?

Pentru a realiza această postură, stai pe spate cu genunchii îndoiți și tălpile pe podea. Întinde mâinile în lateral, cu palmele pe podea, pentru susținere.

Încordează mușchii abdominali și împinge trunchiul în sus, presând în același timp călcâiele în podea. Apoi, ridică un picior, ține-l drept, cu talpa îndreptată spre tavan. Mișcă piciorul ridicat în afara corpului (doar puțin, nu trebuie să forțezi mișcarea), apoi spre interior, deasupra genunchiului îndoit. Repetă mișcarea de 10 ori, apoi realizează exercițiul și cu celălalt picior.

5. Scândura laterală cu o mână ridicată

 

Orice variantă a poziției „scândura” te face să transpiri, dar te și scapă de grăsime, în special în zona abdominală și a feselor.

Stai într-o parte, cu picioarele drepte, sprijinită în mâna dreaptă, astfel încât încheietura mâinii să fie pe aceeași linie cu umărul (altfel riști să te accidentezi).

Încordează picioarele și ridică-ți corpul de pe podea, astfel încât să formezi o linie continuă între umeri si glezne. Ridică mâna stângă spre tavan, întoarce capul spre acesta și respiră adânc timp de 60 de secunde. Repetă exercițiul pe partea cealaltă.

Dacă încerci zilnic aceste poziții de yoga pentru slăbit care nu îți ocupă mai mult de 10-15 minute din timp, vei constata că grăsimea din zona abdominală dispare mult mai repede decât cu multe alte exerciții complicate și foarte dificile!

Citește mai multe și despre yogilates, o combinație deșteaptă între yoga și pilates!

Talie Fesieri Picioare

Surse foto: shape.com

Articolul urmator
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Ce fel de fantoma vei fi?
Incepe quiz
Ce fel de fantoma vei fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.