Soluția modernă cu cele mai bune rezultate în dermatologie! Descoperă beneficiile laserului

Soluția modernă cu cele mai bune rezultate în dermatologie! Descoperă beneficiile laserului

Redactor Andreea Baluteanu

Fie că ai trăit ani buni ignorând complet crema de protecție solară și acum ai de furcă cu ridurile și petele solare sau te confrunți cu afecțiuni precum cuperoza sau rozaceea, tratamentele cu laser pot reprezenta soluția modernă nesperată pe care nu ai mai fi crezut-o posibilă. Laserul are beneficii nenumărate, iar partea și mai bună este că aparatura a progresat atât de mult, încât e practic lipsită de efecte adverse sau de riscuri.

Îți spunem în rândurile de mai jos care sunt beneficiile laserului în dermatologie, dar și contraindicațiile sale. Află ce probleme ale pielii poți rezolva cu această tehnologie!

Cum funcționează laserul în dermatologie?

Dacă ideea de laser îți evocă numai luptele cu săbii din „Războiul Stelelor”, e clar că trebuie să faci cunoștință cu acest dispozitiv. Primele cercetări în domeniul întrebuințării acestor tratamente au fost realizate de Einstein, dar laserul, ca dispozitiv medical, a început să fie folosit abia în anii 60, și perfecționat întruna de atunci.

femeie la salon sustine proceduri cu laser cu ochelari de protectie

Chiar acronimul LASER îți spune ceea ce trebuie să știi despre modalitatea sa de funcționare. Astfel, în limba engleză, cuvântul LASER este compus de la formula „light amplification by stimulated emission of radiation” (amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiație). Cu alte cuvinte, laserul funcționează emițând unde de lumină cu o înaltă energie care sunt absorbite la nivelul pielii, provocând o căldură ridicată ce distruge celulele deteriorate. Dar nu este singurul efect al laserului: acest dispozitiv determină și creșterea producției de colagen și vindecarea pielii, ce arată mai tânără, mai sănătoasă și mult mai frumoasă.

Trebuie să știi că există mai multe tipuri de laser și că și absorbția lor la nivelul țesuturilor diferă în funcție de culoarea razei (roșie, albastră sau maro) sau de conținutul de apă al pielii.

Beneficiile tratamentelor cu laser în dermatologie

Laserul nu e folosit doar pentru epilarea definitivă, practic cea mai cunoscută întrebuințare a sa. Aceste tehnologii înaintate sunt utilizate cu succes și în fizioterapie, medicină sau dermatologie.

Pentru o piele tânără și sănătoasă, laserul poate reprezenta acel amic prețios, acel sprijin neașteptat. Iată numai câteva dintre beneficiile utilizării laserului în dermatologie:

  • uniformizarea nuanței pielii, atât de utilă în cazul petelor maronii sau a celor roșii:
  • ameliorarea texturii pielii;
  • producția accelerată de colagen, ceea ce duce la vindecarea și la întinerirea tegumentului;
  • epilarea definitivă sau de lungă durată a firelor de păr nedorite și a foliculitei.

Practic, tratamentele cu laser se folosesc cu succes într-o pleiadă de afecțiuni sau probleme ale pielii precum acneea, cicatricile post-acneice, ridurile, pielea lipsită de fermitate, vergeturile, petele pigmentare, rozaceea, cuperoza, tumorile benigne cutanate, leziunile vasculare, onicomozele, hiperhidroza, porii măriți. Dar laserele pot de asemenea să îndepărteze tatuaje nedorite (de ce să mai ai numele lui pe piele, dacă nu îl mai găzduiești în gânduri și în inimă?) sau pot reprezenta un peeling de excepție!

Contraindicații ale tratamentului cu laser

Înainte de a-ți spune care sunt efectele nedorite ale laserelor, trebuie să precizăm că aceste dispozitive au evoluat imens și că azi riscurile sunt mai restrânse ca niciodată.

Totuși, există câteva situații în care nu e recomandat să apelezi la un laser, pe care ți le vom enumera în rândurile de mai jos:

  • ești însărcinată;
  • ai stat la soare recent sau ai fost la solar;
  • urmezi un tratament medicamentos cu fotosensibilizante sau anticoagulante;
  • iei antibiotice precum Tetraciclină, Doxiciclină sau medicamentele antimalarie
  • suferi de lupus sau epilepsie;
  • ai leziuni traumatice la nivelul pielii, infecții cu herpes sau cancer de piele.

Pot exista și câteva efecte adverse în urma tratamentului cu laser, dar acestea sunt reduse. Te poți confrunta cu înroșirea pielii, apariția unor vânătăi pasagere, închiderea nuanței pielii, la rândul ei temporară sau descuamarea pielii.

Ce să faci înainte și după tratamentul cu laser

De cele mai multe ori, zona tratată cu laser se va resimți ca în cazul unei arsuri solare minore, de aceea e recomandat să ai grijă cu dedicație de ea. Înainte de a opta pentru aceste tratamente, evită expunerea la soare și discută cu dermatologul sau specialistul despre toate problemele de sănătate cu care te confrunți și eventualele medicamente pe care le administrezi.

laser fotona terapie disponibila la SkinmedSPa

După ce te-ai bucurat de magia laserului, evită dușurile sau băile lungi și fierbinți, dar și folosirea saunei. Nu folosi produse de curățare agresive și nici nu rupe crustele sau cojile care se formează.

De partea cealaltă, este indicat să folosești cremă de protecție solară cu FPS 50+, dar și o cremă hidratantă reparatorie. Specialistul poate recomanda aplicarea unui plasture sau a unui pansament, caz în care schimbarea și îndepărtarea nu se va realiza decât la sfatul acestuia. O mască de față intens hidratantă, răcoritoare, cu antioxidanți și vitamine, va face de asemenea minuni.

Ce mai trebuie să știi în cazul tratamentului cu laser

Pleacă pregătită la întâlnirea cu laserul și vei avea parte de rezultate fabuloase!

În primul rând, nu te aștepta la minuni. Da, terapia cu laser este soluția modernă cu cele mai bune rezultate în dermatologie, dar schimbarea în bine nu va veni peste noapte. Vor fi necesare mai multe ședințe și va trebui să ai grijă de tine.

Problemele pot reapărea. Ridurile vor reveni, părul va crește, acneea va da lovitura din nou. Ține cont că celulele se deteriorează din nou, iar organismul își continuă activitatea, așa că așteaptă-te ca, în viitor, să te revezi cu bunul tău prieten, laserul.

Rezultatele depind în mare măsură de tine. Dacă vei continua să comiți aceleași erori care te-au dus față în față cu laserul, schimbările nu vor persista. Dimpotrivă, dacă vei înțelege că este musai să protejezi pielea, vei vedea că tenul îți va rămâne proaspăt și luminos. Bea multă apă, mănâncă sănătos, nu te stresa, folosește serumuri cu vitamina C și obligatoriu protecție solară, renunță la fumat, nu îți mai atinge fața cu mâinile murdare și dormi bine.

Laserul Fotona, vârf de lance în tehnologia actuală

A venit momentul să îți recomandăm și tratamentul nostru cu laser preferat. Este vorba despre Fotona, laserul care combină două lungimi de undă complementare, având aplicații nu numai în dermatologie și estetică, dar și în stomatologie, oftalmologie, chirurgie și ginecologie. Un sistem cu caracteristici unice, Fotona aduce laolaltă două dintre cele mai performante tipuri de laser, Er: YAG și Nd: YAG.

aparat cu laser fotona imagine cu ecranul sau

Marele sale beneficii? Procedura este rapidă, precisă și eficientă, iar timpul de recuperare, redus. De asemenea, absorbția omogenă a undelor face ca aceste tratamente cu laser să fie recomandate și în cazul pielii închise la culoare, care anterior nu se împăca atât de bine cu dispozitivele de tip.

Dispozitivul cu laser Fotona SP Dynamis deține mai multe capete, care vor fi folosite în funcție de problemă și de zona tratată. În urma procedurii, pielea ta va ajunge să arate mai tânără cu până la 5 ani, primele rezultate fiind vizibile imediat, dar concretizându-se după 2-3 luni și continuând inclusiv la 18 luni după tratament.

Doare terapia cu laser? Majoritatea pacienților o compară cu o plesnitură subtilă, cu o bandă de cauciuc, dar laserul Fotona este prevăzut cu un sistem de răcire încorporat pentru a diminua și aceste efecte. De asemenea, la clinica noastră preferată, SKiN MedSpa, este monitorizat constant confortul tău, iar înainte de tratament este aplicată o cremă anestezică.

Ce mai rămâne de adăugat? De câte ședințe vei avea nevoie. Acestea diferă în funcție de problema ta. În general, durata medie a unui tratament este de 30 de minute. Pentru înlăturarea capilarelor ai nevoie de circa 3 ședințe, pentru epilare definitivă de 6 ședințe, pentru întinerire și afecțiuni dermatologice, mai multe ședințe, în funcție de specificul pielii. Specialiștii vor ști întotdeauna să te îndrume în acest sens.

Nu e nevoie să fii cavaler Jedi ca să intuiești cât de puternic poate fi laserul! Descoperă cele mai noi tratamente cu laser, în dermatologie, la SKiN MedSpa!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.