Horoscop
Înapoi la

Ce afirmații pozitive trebuie să spui după o relație toxică, în funcție de zodie

Ce afirmații pozitive trebuie să spui după o relație toxică, în funcție de zodie

Lorena Pintilie

Afirmațiile pozitive sunt o formă prin care te poți ajuta zilnic să treci peste greutățile ce îți ies în cale, precum o despărțire. Practicarea zilnică a afirmațiilor pozitive te poate ajuta să depășești frica și îndoiala de sine și să reduci autosabotajul. Aceste afirmațiile zilnice te ajută să crezi în tine și în ceea ce ești capabil să realizezi. De altfel, cine te cunoaște mai bine decât tine? Tu ști perfect care sunt cuvintele care te motivează și te ajută să ajungi acolo unde îți dorești. La fel ca și în multe alte domenii, astrologia te poate ajuta să îți dai seama care sunt cuvintele și propozițiile care trezesc curajul din tine. E important să vezi ce te motivează mai mult în funcție de semnul zodiacal sub care te-ai născut. Știai asta?

Afirmațiile pozitive sunt practic propoziții sau fraze care îți dau un imbold pentru a merge mai departe în viață. Practicându-le, poți ajunge la o înțelegere totală a sinelui și la autoîncurajare, două lucruri care te vor ajuta să treci prin viață cu plăcere. În fiecare dimineață, după ce te trezești, spune-ți în gând, sau cu voce tare, lucrurile pe care ai vrea să le auzi de la cei din jurul tău, sau pur și simplu reamintește-ți țelurile pe care vrei să le atingi, astfel că, îți începi ziua într-o manieră pozitivă. Afirmațiile au rolul de a te ajuta să te întărești și să îți îmbunătățești încrederea, chiar și atunci când lucrurile sunt dificile.

Scopul afirmațiilor pozitive este de a te ajuta să depășești gândurile negative care te fac să te îndoiești de tine. Acest proces zilnic are rolul de a minimiza negativitatea și de a te ajuta să te vezi într-o lumină mai bună.

Cum te pot ajuta afirmațiile pozitive după o despărțire

Practicarea afirmațiilor pozitive nu trebuie să însemne repetarea unei fraze în fiecare zi. Este vorba de a-ți afirma faptul că ești o persoană bună și de a înlocui gândurile negative cu un discurs de sine pozitiv. De exemplu, spune-ți că ești talentat/ă și valoros/valoroasă la locul de muncă, atunci când începi să te compari cu un coleg de la job, sau oprește-te în fața oglinzii și apreciază-ți corpul ori de câte ori îți vezi reflexia.

Ce regrete are un Taur pe patul de moarte

Le fel funcționează și în momentul în care treci printr-o despărțire. Știm cu toții cum stau lucrurile în perioada imediat următoare a unei despărțiri. Ești pus la pământ de toate gândurile și sentimentele negative, iar încrederea de sine scârțâie puternic. Însă, poți pune în aplicare cea mai simplă soluție existentă: comunicarea. Atunci când comunici cu tine descoperi cine ești, ce te face fericit și ce te întristează. Tocmai de aceea, ia-ți un moment din zi și discută deschis cu tine, spune-ți of-urile și creează conexiuni între ceea ce ai, ceea ce vrei și cum poți să îți atingi potențialul. Astfel vei trece mai ușor peste despărțire.

Ce afirmații pozitive trebuie să spui după o relație toxică, în funcție de zodie

Berbec

„Sunt rezistent, puternic și încrezător în capacitatea mea de a mă ridica deasupra oricărei negativități și de a o lua de la capăt”

Berbecii sunt niște persoane încăpățânate care își ating mereu țeluri mai devreme sau mai târziu. Astfel că, în momentul unei decepții în dragoste, cei născuți sub acest semn zodiacal trebuie să își reamintească faptul că sunt puternici și că nu trebuie să se lase doborâți de ceea ce li se întâmplă. Cum altfel să ajungi acolo unde îți propui dacă nu cu mult curaj, încredere de sine și îndârjire.

Taur

„Merit stabilitate, pace și o iubire care îmi hrănește sufletul și îmi mângâie inima”

Nativii acestei zodii sunt niște oameni extrem de atașați. Se atașează rapid și puternic de cei din jurul lor și ajung până în punctul în care sunt în stare să lase de la ei doar de dragul celuilalt. Acest lucru este necaracteristic unui Taur, care este încăpățânat și dur. Dar, ce nu face iubirea din oameni? Tocmai pentru că sunt niște persoane atât de puternice și stabile din punct de vedere emoțional, au nevoie de o persoană la fel de puternică. După o despărțire, Taurii trebuie să își amintească de ce au plecat din fosta relație și să se gândească la ceea ce au cu adevărat nevoie în viitor.

Gemeni

„Am puterea de a-mi vindeca inima, de a învăța din experiențele mele și de a deveni mai înțelept în dragoste și în viață”

Gemenii sunt destul de aerieni, le place să „sară din floare în floare” și nu depun eforturi pentru a rămâne într-o relație stabilă. Dar odată intrați într-o relație în care se simt bine, liberi și iubiți, vor da tot ce e mai bun din ei pentru a rămâne acolo. Dar cum învoiala de la târg nu e aceeași cu cea de acasă, lucrurile nu sunt mereu în favoarea celui îndrăgostit. Astfel că, Gemenii se trezesc singuri după o relație în care s-au simțit confortabil. Atunci ei trebuie să își dea seama că pentru a nu repeta greșeala, trebuie să învețe din aceasta. Nativii acestei zodii au nevoie de înțelepciune și maturitate în urma unei despărțiri, tocmai pentru a nu se dezamăgii pe ei în viitoarele relații.

Cum se comportă zodiile la prima întâlnire

Rac

„Sunt vrednic de o iubire care îmi apreciază cu adevărat profunzimea emoțională și îmi susține spiritul meu hrănitor”

Emotivi și sentimentali, Racii au nevoie de multă încredere de sine după o decepție în dragoste. Sufletul lor zdrobit de o despărțire bruscă tinde să se închidă și să nu-și mai dorească o relație serioasă. Dar, important este să-și dea seama că nu ei sunt de vină, ci de cele mai multe ori circumstanțele sunt cele care au determinat șirul întâmplărilor. Nativii acestei zodii trebuie să învețe să își aleagă partenerii, iar acest lucru îl pot face doar dacă știu perfect ce fel de persoană merită să fie alături de ei.

Leu

„Sunt o ființă radiantă, puternică, care strălucește în dragoste, atrăgând conexiunile pozitive și înălțătoare pe care le merit”

În urma unei despărțiri, Leii, cei mai narcisiști și mândri nativi ai zodiacului, tind să devină superficiali, doar pentru că simt că își pierd încrederea în ei, și maschează acest lucru cu superficialitate. Ceea ce trebuie să facă ei este să își reamintească zilnic cât de puternici sunt și să se bucure de lucrurile mici din jurul lor. Sunt puternici, iubitori și merită același lucru la schimb.

Fecioară

„Merit o iubire care îmi apreciază inteligența, bunătatea și dedicarea, favorizând un parteneriat armonios”

Calculate și extrem de precaute, persoanele născute sub semnul Fecioarei trebuie să caute mult pentru a-și găsi un partener cu care să se potrivească aproape 100%. De fiecare dată după ce ies dintr-o relație toxică sau nerealistă, Fecioarele uită de ceea ce au cu adevărat nevoie și tind să se concentreze pe alte lucruri, punând iubirea pe planul doi. Pentru a nu rămâne prea mult singure, persoanele cu acest semn zodiacal sunt sfătuite să caute în continuare persoana potrivită, având mereu aceleași criterii de „eligibilitate”.

Balanță

„Merit o relație de iubire echilibrată, care să scoată la iveală tot ce e mai bun din mine și din partenerul meu”

Echilibru, de asta au nevoie Balanțele când vine vorba de relațiile amoroase. Mereu în căutarea binelui, acești nativi simt mereu că trebuie să intervină pentru a echilibra lucrurile, dar de cele mai multe ori intervin când și cum nu trebuie. Tocmai de aceea sunt blamați de partenerii lor că forțează lucrurile. După o despărțire, Balanțele au nevoie de un timp de reflectare asupra lucrurilor prin care au trecut și să își amintească de faptul că intențiile lor au fost pure, doar că foștii parteneri nu au fost pe aceeași lungime de undă. Merită o persoană blândă lângă ei care să le arate zilnic că sunt niște persoane bune.

Scorpion

„Am un suflet feroce și pasional. Merit o iubire care să se bazeze pe profunzime și intensitate, dar mai ales pe încredere și creștere reciprocă.

Nu vei găsi un nativ mai pasional și mai integru în dragoste decât Scorpionul! Acesta caută relații stabile, bazate pe profunzime și încredere. Odată ce încrederea unui Scorpion este călcată în picioare, aceasta nu va fi redobândită niciodată. În urma unei despărțiri, tocmai pentru că este un nativ pasional, Scorpionul se îndepărtează de restul persoanelor din jurul lui și nu mai oferă nimănui încredere pentru o perioadă. El are nevoie de o persoană la fel de puternică și directă ca și el pentru a putea iubii din nou.

Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”

Săgetător

„Merit o iubire care să-mi alimenteze spiritul aventuros, să încurajeze creșterea și să celebreze libertatea noastră reciprocă”

Liberi și copilăroși, Săgetătorii au nevoie de reciprocitate într-o relație, altfel nu se vor chinui să rămână. Odată intrați într-o relație de genul, pun suflet pentru a menține totul sănătos. Dar, o despărțire îi poate da peste cap cum nimic altceva nu o poate face. Acești nativi își găsesc greu un partener cu care să rezoneze 100%, tocmai de aceea dacă pierd conexiunea cu o astfel de persoană, sunt devastați. Tocmai de aceea își repetă constant felul de persoană cu care vor să intre într-o relație, bazându-se pe legea atracției. „Dacă îmi doresc suficient de mult, poate voi primi”

Capricorn

„Sunt vrednic de o iubire care îmi apreciază determinarea, angajamentul și ambiția, susținând obiectivele și visele noastre comune”

Cei mai mari luptători ai zodiacului sunt Capricornii. Acești „gladiatori” ai astrologiei sunt foarte ușor de supărat, tocmai de aceea intră foarte greu într-o relație în care să își arate întru totul devotamentul. Dar, oricât de duri ar părea, aceștia au nevoie de o persoană blând care să îi sprijine în deciziile lor, să le aprecieze felul de a fi și să fie la fel de devotați precum sunt ei. Despărțirile pentru Capricorni sunt dureroase, dar le iau mai mult ca pe o lecție și trec ușor peste acestea, apoi își continuă drumul în căutarea partenerului potrivit.

Vărsător

„Sunt vrednic de o iubire care apreciază perspectiva mea unică, încurajează deschiderea și apreciază conexiunea noastră intelectuală”

Ușor egocentrici, Vărsătorii tind să treacă ușor peste despărțiri, dând vina pe parteneri și punându-se pe ei într-o lumină bună. Dar se mai întâmplă să fie puși la pământ de plecarea persoanei care părea „sufletul lor pereche”. Atunci e momentul în care trebuie să își scoată la suprafață stilul lor unic de a fi, acela în care încrederea de sine primează, iar curajul urcă pe culmi, pentru a găsi persoana cu adevărat potrivită pentru ei.

Pești

„Sunt vrednic de o iubire care prețuiește sensibilitatea mea emoțională, îmi susține visele și îmi hrănește spiritul creativ”

Destul de asemănători cu Racii, nativii zodiei Pești, se bazează foarte mult pe sensibilitatea emoțională. Iar acest lucru, de cele mai multe ori, le aduce supărări, mai mult decât bucurii. Despărțirea pentru un nativ al acestei zodii poate să fie secerătoare. Durerea și îndoială își face loc în sufletul lor, iar încrederea de sine o ia pe o pantă descendentă. Dar, cu puțin ajutor din interior, aceștia pot să își revină extrem de repede în formă. Trebuie doar să prețuiască felul lor de a fi și să aștepte persoana care să facă același lucru.

Fă ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine. Începutul poate fi mi dificil, mereu este, dar încearcă să fii atent la ceea ce îți dictează creierul și în momentul în care începe să se dezvolte ceva negativ, parează cu un gând pozitiv. Nu există un mod corect de a trece peste o despărțire, dar cel mai bine e să te ajuți singur să te ridici de jos. Comunică mereu cu eul tău interior! S-ar putea să vezi schimbări uluitoare într-un timp foarte scurt!

Surse foto: Unsplash

Surse articol: Collective World, WebMd

Articolul urmator
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Ai o relație toxică?
Incepe quiz
Ai o relație toxică?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.