Horoscop
Înapoi la

Ce neliniște spirituală ai, în funcție de zodie

Ce neliniște spirituală ai, în funcție de zodie

Lorena Pintilie

Fiecare om duce o bătălie cu proprii demoni. Unii se tem de eșec, alții de câștig, unora le este frică să-și asume riscuri, pe când alții se avântă în necunoscut fără să își pună prea multe întrebări. Orice ar fi, este clar că toți trebuie să își depășească temerile și să-și asculte neliniștea sufletească. Ascultă-ți sufletul, neliniștea din el încearcă să îți șoptească soluția!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Neliniștea izvorăște în principal din neputința omului de a ști ce anume se va întâmpla în viitor și apare atunci când acesta își dorește să evite pericolele imaginare sau reale. Am putea spune că neliniștea este un soi de „măsură de siguranță” a sufletului, care îi ține pe oameni într-o alertă continuă. De ce e nevoie de această neliniște spirituală? Pentru a te menține în mișcare spre țelurile tale.  

Berbec

Ești captiv/ă de prea mult timp în zona ta de confort. Trebuie să rupi gratiile și să ieși de acolo, căci ai început să te afunzi într-o stare de monotonie fără de întoarcere. Ia în brațe „Da-ul” și fii spontan/ă. Asumă-ți riscuri, pornește într-o aventură, învață lucruri noi! Nu poți să îți petreci restul vieții în bula de confort, departe de cei din jur, înconjurat/ă de patru pereți și un televizor. Ieși, vizitează, distrează-te, comunică, orice, dar nu te întoarce acolo unde singurul prieten ți-e comoditatea!

Taur

Ai alergat spre o destinație greșită, iar acum e momentul să te îndrepți spre cea corectă. Trebuie să realizezi că ai urmărit aproape orbește o cale pa care ți-ai stabilit-o acum mult timp și în care nu te mai regăsești. Oamenii se schimbă, la fel și alegerile lor, așa că nu e nimic greșit în a o lua de la capăt, pe un drum mai potrivit pentru tine și nevoile tale. Reevaluează-ți viața și găsește rețeta care să îți aducă fericire și pace interioară. Acum e momentul potrivit să te reorientezi. Nu îl amâna!

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Leu

Gemeni

Ți-ai ignorat nemulțumirile pentru prea mult, e timpul să îți verbalizezi dorințele. De când nu ai fost cu adevărat mulțumit/ă de ceea ce se întâmplă în viața ta? Ai închis ochii în fața toxicității de care ești înconjurat/ă, iar acum, mai mult ca niciodată, trebuie să-i deschizi și să o înfrunți. Viața este despre a trăi, nu despre a îndura. Conflictele, fie ele exterioare sau interioare, trebuie confruntate, nu ignorate, așa că pune-te pe picioare și elimină toate lucrurile nocive din viața ta! E momentul să te bucuri de ceea ce ai și ceea ce vrei!

Rac

De ce dai așa de multă importanță aspectelor greșite din viața ta? Nu mai atribui valoare lucrurilor care nu-ți aduc niciun beneficiu. Ai ajuns să plasezi dragostea și viața romantică pe un piedestal construit din nostalgii și amintiri nocive sau poate te consumi prea mult pentru a obține posesiuni de care nu ai cu adevărat nevoie. Orice ar fi, este limpede că ai început să cauți împlinirea în locurile greșite. Îți consumi toată energia pe aspecte care te epuizează în loc să cauți adevăratele motive pentru care merită să te zbați, și anume conexiunile semnificative. Merită toată atenția ta!

Leu

Neliniștea ta sprituală? Ți-ai pierdut legătura cu lumea reală. Te concentrezi atât de tare pe tehnologie încât ai uitat cum e să trăiești în lumea reală. Te-ai adâncit în viața virtuală, punând accent pe relațiile fără substanță dintre tine și un nume de user. Când ai citit ultima oară o carte bună sub lumina naturală a soarelui? Ai uitat și când a fost ultima dată când te-ai plimbat pe o alee răcoroasă fără să ai vreo destinație în minte. Relația ta cu ceea ce există și se întâmplă în afara pereților casei e deja inexistentă. Gândește-te! Merită? Rețelele de socializare îți seacă ultima picătură de voință din trup, așa că lasă telefonul jos, ia-ți cei mai comozi pantofi sport și ieși în parc. Ai nevoie de asta!

Fecioară

Ai ajuns să îți trăiești viața într-o rutină în care nu te mai regăsești. Plictiseala te sufocă și simți că fiecare zi îți aduce exact aceleași experiențe. „Nimic nou sub soare”, te gândești în fiecare seară după ce s-a încheiat o zi ca oricare alta, trasă la indigo cu cea care a fost și, probabil, cu cea care va urma. Te-ai adâncit într-un ciclu, o buclă care pare interminabilă și din interiorul căreia te chinui să ieși. Este mai mult decât necesar să îți schimbi rutina, altfel vei ajunge să trăiești repetitiv.

Balanță

Te bazezi prea mult pe cei din jurul tău să îți ofere fericire și împlinire. Ei bine, află că nimeni, în afară de tine, nu poate să îți dăruiască ceea ce cauți. Ai uitat cine ești și ceea ce vrei și te aștepți ca cei dragi să îți ofere aceste răspunsuri. Iar atunci când fiecare e ocupat cu propria viață, simți că te ofilești, că ești pierdut/ă și nu știi cum să continui. Ai încredere în tine! Cunoaște-te mai bine și creează o relație cu tine, astfel ca, atunci când cei dragi nu vor fi în preajmă, vei putea „supraviețui” de unul singur/una singură. Amintește-ți: nimeni, dar absolut nimeni nu e responsabil pentru fericirea ta, doar tu!

Bărbat meditând în fața unui peisaj muntos

Scorpion

Ești veșnic grăbit/ă! Unde mergi? Unde vrei să ajungi și de ce atâta grabă? Realizezi abia acum că nu te-ai mai odihnit de mult timp, nu-i așa? Încetinești rareori pentru „a admira priveliștea” fiindcă singurul lucru la care te gândești e destinația. De ce sari de la un eveniment la altul, de la un proiect la celălalt fără a-ți acorda puțin răgaz? Trăiește și în prezent și uită, măcar pentru o zi, că ai ceva de făcut, un loc unde să ajungi, cineva pe care trebuie să îl vezi. Apasă din când în când pe „butonul de pauză” și bucură-te de puțină odihnă și libertate. Nu te fugărește nimeni.

De ce îți este greu să-ți faci prieteni, în funcție de zodie

Săgetător

După ani de zile în care ai alergat, te-ai trezit într-o stare de comoditate totală. Cu alte cuvinte, te-ai lenevit. Ai lăsat ștacheta mult prea jos, iar ție nu îți stă în caracter acest lucru, doar ești un adevărat luptător/o adevărată luptătoare. Te-ai făcut comod/ă într-o situație și ai rămas aici tânjind după „mai mult și mai bine”, dar fără să acționezi pentru a ajunge la țelurile tale. Te simți neliniștit/ă, iar asta se datorează faptului că realizezi că te-ai blocat și îți e greu să ieși la suprafață. Dar nu te speria! Vei avea parte de ceea ce îți dorești, important este să te smulgi din starea aceasta latentă și să începi să lupți pentru obiectivele tale. La urma urmei, cine nu riscă nu câștigă!

Capricorn

Ai ajuns la o răscruce de drumuri și nu știi încotro să o iei. Era caracteristic ție să îți cunoști scopurile, trasându-ți mental traseul până la ele, însă acum ai realizat că ai ajuns într-un punct al vieții în care lucrurile nu mai sunt atât de clare. Nu ai mai fost niciodată atât de pierdut/ă ca acum, iar asta te înspăimântă. Chiar dacă neputința este înfricoșătoare, trebuie să îmbrățișezi necunoscutul. A sosit momentul să mergi înainte bazându-te pe instinct. Lasă-ți firea analitică să ia o pauză și avântă-te cu capul sus, chiar dacă nu știi ce te așteaptă.

Vărsător

Ești orbit/ă de informația venită din social media. Tu, Vărsătorule, mereu atent la minciunile altora și susținător al adevărului, ai ajuns să fii manipulat de rețelele de socializare. Cum s-a ajuns la așa ceva? Ești păcălit/ă de instantanee frumoase, lăsându-te amăgit/ă de știri false. Ce te face să crezi că lumea „o duce mai bine decât tine”? Câteva imagini superficiale care așteaptă reacțiile de bine ale internauților? Nu uita că internetul are acest „dar” de a amplifica atât lucrurile bune, cât și pe cele rele. Toți își doresc să arate partea frumoasă a vieții lor, și o știi, dar continui să te amăgești cu ideea că nu ești suficient de bun/ă. Crede-ne că și cei care pleacă în vacanțe exotice, care trăiesc romantic în online-ul ce abundă de inele de logodnă și petale de trandafir, care se laudă cu mașini scumpe sau cu vile cu piscină sunt la fel de complexați ca tine. Te asigurăm că și ei au zile rele și mediocre. Așa că trăiește-ți viața cu bune și cu rele și nu mai lua în seamă poveștile frumos pictate de pe rețelele de socializare. Majoritatea sunt „trecute prin Photoshop”.

Pești

Îți sufoci singur/ă dorințele. Te-ai înhămat la o viață mediocră, cu nimic ieșită din comun, modestă am putea spune. De ce? Pentru că ți-e teamă să nu cazi în „ghiarele” propriei lăcomii. Ai început să înoți într-un iaz extrem de mic, îngrozit/ă de ideea că dacă vei sări în cel mai mare te vei îneca. Dar de ce? Tu știi că poți mai mult, de ce te-ai oprit? Ai încetat să mai depui eforturi pentru a te îmbunătăți, așa cum o făceai altă dată. Îți suprimi dorințele, ideile, țelurile, blocându-ți propria creștere. Și cu toate acestea, încă te simți neliniștit/ă, plin/ă de întrebări, nu-i așa? Neliniștea aceasta îți cere, de fapt, să suprimi frica pe care ți-ai creat-o din nimic și să reîncepi să îți asumi scopuri mai mărețe. Ești un câștigător/o câștigătoare! Nu lăsa frica să te oprească!

Acum că știi care este motivul neliniștii tale spirituale, ce ai de gând să faci? Să lupți pentru ceea ce sufletul încearcă să îți transmită sau să refuzi să asculți strigătele de ajutor? Tu decizi, important este să ai răbdare cu tine și să te iubești în continuare.

Surse foto: Freepik

Surse articol: Thought Catalog, Cercetati scripturile

Articolul urmator
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Săgetător
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Săgetător
Care este energia ta spirituală?
Incepe quiz
Care este energia ta spirituală?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.