Horoscop
Înapoi la

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Leu

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Leu

Lorena Pintilie

Nativii născuți sub zodia Leu sunt cunoscuți pentru caracterul lor puternic și mândru și pentru faptul că tânjesc după atenție. Ei sunt cei care vorbesc mereu la întâlniri, cei care se joacă fără să-și pună prea multe întrebări, și cei care, în general, fură lumina reflectoarelor la orice eveniment social. Să nu uităm că sunt și foarte protectori, lideri înnăscuți și că iubesc lucrurile frumoase din viață. Ce să mai, nativii zodiei Leu sunt generoși și au o inimă mare!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Leii sunt un semn de foc și sunt guvernați de Soare, acesta probabil fiind și motivul pentru care vor să fie tratați ca fiind centrul universului. În ciuda numeroaselor lor plusuri, există câteva trăsături negative de care ar trebui să se țină cont atunci când cineva are de-a face cu un nativ Leu. Ego-ul lor extraordinar de mare trebuie tratat cu grijă. De ce? Ei bine, pentru că dacă le ataci ego-ul și s-ar putea să ai de-a face cu o furie nemaîntâlnită la alte zodii!

Trăsăturile toxice ale nativilor născuți sub semnul Leului

Trăsăturile toxice ale Leului pot fi cu siguranță greu de gestionat, mai ales dacă nu le înțelegi suficient de bine. Totuși, merită să încerci să descoperi câte ceva despre aceste trăsături mai puțin plăcute pentru a ajunge la sufletul lor, căci merită! După cum spuneam, acești nativi pot fi o companie extrem de plăcută și niște prieteni loiali, dar  mai întâi de toate să observi stilul caracteristic de a se comporta.

Te-ai întrebat vreodată care sunt minusurișe personalității Leului? Odată ce vei înțelege aceste trăsături vei ajunge în punctul în care vei putea comunica ușor și fără ascunzișuri cu acești nativi.

1. Au o încredere de sine exagerată

Leul este o felină puternică, mândră și uneori egoistă; la urma urmei vorbim despre regele și regina junglei, nu-i așa? Persoanele născute sub acest semn zodiacal cred că lumea se învârte în jurul lor. Și ce crezi? Nu sunt departe de adevăr, având în vedere că sunt guvernate de Soare, în jurul căruia gravitează Pământul, după cum bine știm.

De ce îți este greu să-ți faci prieteni, în funcție de zodie

Din păcate, însă, această trăsătură toxică poate cauza dispariția multor relații/prietenii în care Leii ar putea fi implicați. Conduși de mândria lor, ar putea dezvolta un sentiment nesănătos de îndreptățire pe care ceilalți îl văd pur și simplu ca aroganță. Și, în mod natural, această trăsătură negativă ar putea să-i facă pe mulți să fugă din calea lor. Totuși, nu există om pe această planetă căruia să îi placă să fie contrazis mereu de cel de lângă el.

2. Sunt foarte încăpățânați

O altă trăsătură negativă a acestui semn solar se regăsește în felul în care le vorbesc cu superioritate celorlalți, încercând să dea impresia că ei știu totul și dacă sunt contraziși, clar nu vor recunoaște că au greșit. Extrem de încăpățânați, rareori țin cont de sfaturile altor persoane și se bazează mereu pe „instinctul lor superior”. Din cauza mândriei și a ego-ului lor, să admită că ideea altcuiva este mai bună decât a lor nu este ceva ce vor face. În schimb, odată câștigată încrederea, vei putea să le dai sfaturi care, probabil, vor fi luate în seamă.

3. Sunt egocentrici în relații

Din păcate, când vine vorba de relații romantice și de prietenii, Leii vor avea multe de învățat dacă nu sunt capabili să pună ocazional nevoile celorlalți înaintea lor. Sigur, nimeni nu ar trebui să sacrifice totul pentru altcineva, dar trebuie să existe o cantitate sănătoasă de „a da și a lua” astfel încât ambele părți să aibă parte de o legătură sănătoasă.

Leii tind să fie foarte egocentrici, mai ales acei nativi care sunt cu un pas în fața celorlalți (din punct de vedere social sau economic). Aceștia se gândesc și se preocupă predominant de propriile nevoi și tind să se pună mereu pe primul plan, chiar și atunci când este vorba despre căsătorie. Planurile sunt susceptibile să se învârtă în jurul propriului program și a ceea ce le place/nu le place lor. În conversații, pot încerca în mod constant să mute accentul înapoi pe ei înșiși, vorbind despre propriile hobby-uri și interese, ca o modalitate de a încerca să se diferențieze. Această trăsătură toxică poate fi foarte respingătoare.

zodia Leu

4. Evită să își ceară scuze

O altă trăsătură negativă, din cauza căreia Leii au extrem de mult de suferit, este legată de felul în care își cer scuze, sau mai bine spus, felul în care NU își cer scuze. Din nou, din cauza ego-ului și mândriei lor, nu vor recunoaște când greșesc. Nu le vine deloc natural să își ceară scuze chiar dacă știu că au dat-o grav în bară, ci se vor eschiva în speranța că lucrurile se vor uita.

De asemenea, ar trebui să ții cont de faptul că un punct foarte sensibil al acestora este ego-ul, așa cum am mai menționat anterior, iar confruntarea acestor nativi cu privire la greșelile lor ar putea să-i rănească mai tare decât ai crede și vor riposta cu agresivitate, sau ignoranță totală. Așadar, nu aștepta scuze de la niciun Leu din viața ta, îți vei pierde timpul. Și, dacă ai de gând să îi confrunți, încearcă să o faci într-un mod care să nu le rănească orgoliul.

5. Caută mereu atenție

Una dintre cele mai dominante trăsături ale lor, nevoia lor de atenție constantă poate fi și în detrimentul lor. Leii caută atenție oriunde s-ar duce, tânjesc după lumina reflectoarelor. Fie că sunt în centrul atenției la o întâlnire socială, sau se laudă pe rețelele de socializare cu ultimele lor achiziții sau victorii, vor găsi o modalitate de a fi văzuți sau auziți.

5 zodii care se lovesc constant de ghinion în dragoste

Atunci când un Leu iese din lumina reflectoarelor, poți fi sigur că va găsi o altă modalitate de a atrage din nou atenția tuturor, chiar dacă acest lucru îi cere să facă ceva dramatic și ieșit din comun. Aceste semne zodiacale vor beneficia de o carieră în artele spectacolului, în sporturile individuale, în discursurile motivaționale sau în politică, unde lumina reflectoarelor este mereu asupra lor.

6. Se comportă prea imatur uneori

Dacă Leului este rănit, s-ar putea să te lovești mai apoi cu un comportament 100% pueril, mai ales atunci când nu i se face pe plac. În mod conștient sau subconștient, a se comporta așa este o altă modalitate prin care își recâștigă locul în lumina reflectoarelor. Critică sau ignoră un nativ născut sub acest semn zodiacal și cu siguranță vei observa un comportament copilăresc din partea acestuia.

7. Îi sufocă pe cei dragi

În încercarea lor de a domina cercurile sociale sau conversațiile, aceștia pot ajunge să îi sufoce pe cei dragi. Dorința lor de a fi totul despre ei poate fi atât de dominatoare, încât cei din jurul lor rareori au șansa de a se exprima. În mod ironic, dominarea lor constantă îi poate face pe cei din jur să înceapă să-i ignore sau chiar să-i îndepărteze. Ambele sunt lucruri teribile care i se pot întâmpla acestui nativ și ego-ului său.

Pentru ca între două persoane să existe o relație armonioasă, în special într-o relație romantică, Leul va trebui să învețe să le dea celorlalți șansa de a comunica și de a se exprima.

Ce ți-ai dori să-i poți spune acum fostului partener de viață, în funcție de zodie

8. Sunt certăreți

Acești luptători curajoși vor fi întotdeauna în spatele celor dragi și îi vor apăra până la moarte. Cu toate acestea, ei pot părea, de asemenea, ca fiind argumentativi, deseori se iau la ceartă cu oamenii și nu sunt dispuși să dea înapoi sau să recunoască faptul că greșesc. Învățând să își ceară scuze atunci când greșesc și fiind mai perspicace cu privire la ce certuri, îi vor ajuta pe aceștia să își „îmblânzească” latura agresivă.

9. Sunt ostentativi

Aceasta este cu siguranță una dintre cele mai negative trăsături ale Leilor - sunt ostentativi în privința câștigurilor și a lucrurilor materiale. Haine de firmă, cele mai noi și mai bune mașini, bijuterii strălucitoare, sau gadget-uri de ultimă generație, toate acestea sunt aur curat pentru acești nativi. Leii iubesc toate lucrurile „pompoase” care le ies în cale și nu se dau în lături când vine vorba de a achiziționa cele mai scumpe lucruri doar pentru a-și face singuri pe pla. Cel mai probabil, dacă stăm să analizăm puțin, această iubire a Leilor pentru „lux și opulență” se trage tot din dorința acestora de a deține lucruri care să le valideze superioritatea.

Leu

10. Sunt al naibii de subiectivi

Când un Leu are o opinie, cu siguranță și-o va face auzită, ba mai mult, probabil va încerca să te convingă că opinia lui este cea mai corectă. Din cauza mândriei și a ego-ului, Leii nu vor acorda prea multă atenție sau considerație sfaturilor și opiniilor celorlalți. Ba chiar din contră, s-ar putea să te trezești într-o discuție în care opinia ta va fi desființată instant de acești nativi, asta în cazul în care nu le împărtășești părerea, bineînțeles. A,da, și apropo, odată ce un Leu s-a hotărât, nu te aștepta ca el să-și schimbe macazul.

11. Pot fi naivi

În ciuda trăsăturilor mai puțin plăcute ale acestor nativi, Leii pot fi super generoși și de o bunătate ieșită din comun. Din păcate, însă, cei din jurul Leilor pot profita din cauza naivității care vine „la pachet” cu bunătatea lor. Atrage-le atenția atunci când vezi că cineva vrea să profite de ei. La început te vei izbi de un zid, dar cu perseverență le poți arăta că le vrei binele și vor înțele într-un final că și generozitatea trebuie să fie moderată.

12. Pot fi posesivi

Leii au o latură foarte posesivă și geloasă, mai ales în relațiile romantice. Leilor nu le place să împartă ceea ce este al lor. Chiar dacă în esență nu este o caracteristică tocmai plăcută, poate fi evaluată ca și o trăsătură pozitivă, pentru că așa ăși arată latura de protectori. La fel cum un leu are grijă de haita sa, așa și acești nativi vor face orice pentru a-i ține în siguranță pe cei dragi.

13. Sunt nerăbdători

Lipsa de răbdare a acestora poate să fie agasantă. Nu contează dacă este vorba despre statul la coadă sau dacă așteaptă un răspuns important la un mail sau mesaj pe care l-au trimis abia acum 10 minute, aceștia se vor fâstâcii nerăbdători până se va rezolva situația. Dacă Leul își dorește ceva, nu este dispus să aștepte pentru acel lucru. Răbdarea nu este punctul lor forte, asta cu siguranță!

Cum definesc zodiile iubirea într-o singură frază

14. Se îndoiesc adesea de propriile forțe

Sub acel exterior arogant și egoist, Leul poate fi destul de conștient de sine. În ciuda faptului că adoră lumina reflectoarelor, în adâncul sufletului, una dintre trăsăturile toxice ale Leului este faptul că se tot întreabă ce cred ceilalți despre ei. De asemenea, ar putea fi excesiv de preocupați de lucruri precum like-urile și comentariile de pe rețelele de socializare și de felul în care arată în public.

15. Pot fi letargici și leneși

Nu fi surprins/ă când îți dai seama că acest semn solar pasional, înflăcărat și jovial are și o latură leneșă și letargică - la fel ca leul din junglă. Latura leneșă a acestor nativi se poate observa în munca lor sau prin alegerile pe care le iau în stilul lor de viață. Mulți Lei devin leneși în cariere, relații sau situații de care nu sunt incredibil de pasionați sau care nu au o semnificație mai profundă pentru ei. 

Ține cont de faptul că fiecare semn solar vine cu propriul set de trăsături toxice. În timp ce semnul zodiacal Leu are cu siguranță partea sa de toxicitate, nativii acestui semn astrologic au și calități la fel de uimitoare și pozitive care trebuie împărtășite cu cei din jur. În plus, trebuie să fii conștient/ă că nimic nu e bătut în cuie, la fel se întâmplă și în astrologie.

Surse foto: Freepik, Pixabay

Surse articol: HerNorm

Articolul urmator
Cele mai neînfricate zodii. Nu le este frică de nimeni și de nimic
Cele mai neînfricate zodii. Nu le este frică de nimeni și de nimic
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (26)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.