Horoscop
Înapoi la

Ce schimbări aduce Saturn retrograd din data de 4 iunie

Ce schimbări aduce Saturn retrograd din data de 4 iunie

Ramona Jurubita

Se pare că Mercur retrograd i-a predat ștafeta bunului său prieten Saturn retrograd! Ironia sorții sau nu, adevărul este că problemele continuă să îngreuneze parcursul zodiilor prin viață. Tocmai când sperau că totul se va liniști, o altă retrogradare va reuși să le întunece viziunea și să le pună piedici în drumul spre succes. Deși pare că necazurile nu se mai sfârșesc, situația nu va fi la fel de gri de această dată, fiindcă mici pete de culoare vor detensiona atmosfera.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Acest tranzit al lui Saturn va fi extrem de lent, va începe în data de 4 iunie și va dura până pe 22 octombrie, ceea ce înseamnă că obstacolele nu vor apărea din senin. Semnele zodiacale nu vor fi complet nepregătite și vor ști la ce să se aștepte, fiindcă vor avea timp să anticipeze evenimentele ce vor urma.

Planeta Saturn printre nori, înconjurată de stele

În următoarea perioadă, toți nativii se vor simți ca niște elevi puși față în față cu lecțiile pe care ar fi trebuit să le învețe și din anumite motive au amânat procesul. Se vor simți constrânși de situațiile complicate și vor înțelege unde și când au greșit, apoi vor trage multe concluzii care le vor fi de folos în viață.

Chiar și tu vei primi această oportunitate, așa că vei avea ocazia să îți dai seama cum trebuie să te comporți pe viitor și cum să gestionezi momentele grele. În cazul în care ai o relație, vei dori să iei o pauză și să analizezi alături de partener/ă punctul în care vă aflați.

Trebuie să mai știi că Saturn retrograd este poziționat acum în Vărsător și va contribui la consolidarea tuturor relațiilor, indiferent de natura lor. Abia când va ieși din retrogradare, va ști toată lumea pe cine trebuie să păstreze aproape și pe cine nu. Până atunci, introspecția și analiza vor ajuta la cunoașterea cât mai amănunțită a tuturor celor din jur.

Dacă vrei să te asiguri că nu vei suferi în viitor din cauza prieteniilor false sau a iubirilor din interes, profită de perioada 4 iunie – 22 octombrie și află cât mai multe despre persoanele pe care le ai în preajmă.

Cum își pune Saturn retrograd amprenta asupra ta 

Deși poate părea dur și rece, intențiile sale sunt foarte bune. Învățăturile pe care le vei primi te vor ajuta să ai o perspectivă nouă asupra vieții și să știi cum să reacționezi în fața noilor provocări. În plus, după toată această perioadă, vei realiza că au rămas lângă tine doar persoanele care merită grija și atenția ta.

Nu ai motive de îngrijorare, indiferent de cât de dure vor fi lecțiile pe care ți le va oferi această mișcare planetară. Trebuie să ai curaj să înfrunți tot ce primești de sus și să nu te opui destinului. Vei trăi ce ți-a fost scris, fiindcă toate greutățile sunt trepte spre evoluție, iar Saturn va fi acum ca un profesor care îți va testa limitele.

Află care sunt: Cele mai puternice zodii din horoscop

Ce înseamnă când Saturn este retrograd

Când Saturn este retrograd, te vei simți obligat/ă să cauți adânc în interiorul tău, să descoperi temerile adânc înrădăcinate și să nu le mai dai voie să îți pună piedici. Fie că este vorba despre o relație, un loc de muncă sau o rutină legată de sănătate, ar trebui să faci tot posibilul pentru a-ți depăși limitele.

Această fază retrogradă este o perioadă minunată pentru schimbări, mai ales că ele nu vor apărea brusc, așa că oricine are timp să se acomodeze cu ele.

Cine va simți cel mai mult retrogradarea lui Saturn în 2022

Fiindcă se află în semnul fix al Vărsătorului, cel mai tare îi vor simți prezența toate semnele fixe: Vărsătorul, Taurul, Leul și Scorpionul.

Acești nativi vor avea de-a face, inevitabil, cu lecții pe care le-au mai primit în trecut și pe care nu le-au învățat. De această dată vor simți totul diferit și vor înțelege mai ușor care sunt schimbările pe care trebuie să le implementeze.

Dacă te-ai născut sub semnul uneia dintre zodiile menționate mai sus, asigură-te că te pregătești din punct de vedere emoțional, fiindcă vei avea nevoie de răbdare, curaj și asumare.

Dacă faci parte din categoria nativilor „feriți” de efectele negative ale acestei retrogradări, vei avea mai puține obstacole de trecut. Totuși, nu te gândi că ai scăpat și rămâi atent/ă la tot ce se întâmplă în jur.

Când se vor simți cel mai mult influențele lui Saturn retrograd în 2022

4 iunie și 22 octombrie (intrarea și ieșirea din retrogradare) vor fi cele mai intense zile, dar există și alte momente cheie în acest tranzit planetar:

  • 18 iunie: Saturn retrograd se confruntă cu Venus care tranzitează prin Taur, forțând pe toată lumea să facă o verificare a realității din jurul relațiilor, banilor și valorilor.
  • 31 iulie: Mercur, trecând prin Leu, se va opune lui Saturn retrograd, ceea ce poate aduce puțină dramă în sectorul de comunicare. 
  • 7 august: Când Saturn retrograd se ciocnește cu Marte în Leu, ai putea simți dorința de a acționa într-o anumită direcție, în timp ce astrele se vor opune și îți vor da planurile peste cap.
  • 13 octombrie: Venus trece prin Balanță, formează un trigon armonios cu Saturn retrograd, care te poate ajuta să sudezi relațiile pe care le ai sau să pui bazele unor proiecte din planul financiar.

Cum să profiți din plin de învățăturile pe care le primești în aceste luni

Tot ce ai de făcut este să mergi înainte! Dacă privești tot ce se întâmplă ca pe o binecuvântare, nimic rău nu poate apărea în drumul tău. Nu uita că Universul nu așterne în calea ta probe pe care nu le poți trece, așa că trebuie doar să le înfrunți cu demnitate și să nu te dai bătut/ă. Restul va veni de la sine: rezultatele se vor vedea în timp, dar vor fi pe măsură. Cu cât treci prin mai multe momente dificile, cu atât vei deveni mai puternic/ă și mai încrezător/oare. Saturn retrograd este, de fapt, aducătorul de forță și încredere.

Citește și: Cinci zodii care vor întoarce banii cu lopata, până la finalul anului 2022

Surse foto: iStock

Surse articol: InstyleRefinery29Myimperfectlife

Articolul urmator
Zodiile care au cele mai frumoase suflete
Zodiile care au cele mai frumoase suflete
Ce cadou iti va aduce Mos Craciun?
Incepe quiz
Ce cadou iti va aduce Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.