Horoscop
Înapoi la

Cele mai comune prejudecăți pe care le ai despre zodia Leu

Cele mai comune prejudecăți pe care le ai despre zodia Leu

Ramona Jurubita

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Leul este un semn de foc, așa că emană pasiune pură și putere prin toți porii. Nu degeaba este asociat cu regele junglei și este supranumit „regele zodiacului” - firea sa mândră și luptătoare îi ține la distanță pe toți cei din jur, iar unii oameni se tem de el și de energia pe care le-o inspiră, fiind tentați să îl judece fără să îl cunoască.

Este adevărat că îi place să fie lider și vrea să fie admirat și apreciat pentru ceea ce face, dar sub această mască a durității stă ascuns un suflet bun și blând. Dacă nu ai avut ocazia să stai de vorbă față în față cu un nativ Leu, ar trebui să afli ce prejudecăți au unele persoane despre el, ca să știi ce este adevărat și ce nu. Iată impresiile greșite pe care să nu le iei drept adevăruri generale:

Semnul zodiei Leu ilustrat pe un fundal colorat și încadrat în mai multe cercuri.

 1. Este egoist
  Omul care s-a născut sub acest semn zodiacal pare egoist din exterior, fiindcă nu arată în public iubirea și grija pe care le-o poartă celor dragi. Dar când se află în intimitatea casei sale, este extrem de protectiv cu familia și le oferă orice își doresc, făcându-le pe plac în orice moment al zilei. Este capabil să se pună pe ultimul loc, doar pentru a-i vedea fericiți pe membrii familiei sale, dar niciodată nu le va arăta străinilor câte sacrificii poate să facă. Preferă să păstreze pentru el anumite gesturi și nu se laudă niciodată cu faptele care l-ar putea face să pară slab în ochii altora. În cazuri extreme, își arată mila chiar și față de străini. Lei celebri precum Barack Obama și Meghan Markle sunt cunoscuți pentru activitatea lor caritabilă și pentru pasiunea de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși.
 2. Vrea să fie în centrul atenției
  Este perfect adevărat că îi place să atragă toată privirile și să fie lăudat pentru rezultatele muncii sale, dar nu vrea să fie în centrul atenției. Pur și simplu, are nevoie de validarea celorlalți pentru a fi fericit și nu este rău intenționat. Este nesigur pe abilitățile sale și simte că doar confirmările celor din jur îl pot face să prindă încredere în sine. Nu îl interesează lumina reflectoarelor, ci doar tânjește după sentimentul pe care îl are când primește puțină atenție.
 3. Este superficial
  Adoră distracția și își face o mulțime de prieteni, dar firea lui zglobie îl ține departe de conexiunile profunde. Adevărul este că se teme de implicare, mai ales dacă nu este sigur de reciprocitatea sentimentelor. Petrecerea unei perioade mai lungi în compania sa ți-ar putea arăta că are și o altă latură, pe care nu vrea să o dezvăluie oricum și oricui. În cazul său, apropierea vine treptat, dar când simte că a găsit pe cineva care merită atenția și iubirea lui, se dedică trup și suflet. La început tinde să păstreze distanța și afișează o încredere în sine exagerată, dar face acest lucru pentru a-și masca anumite frici.
 4. Nu își poate rezolva problemele
  Acesta este un mit care poate fi combătut într-o secundă! Leul se numără printre cele mai inteligente semne zodiacale, având în vedere că nu oricine poate fi lider cu o așa lejeritate. Este capabil să coordoneze o armată întreagă de oameni și nu se va încurca niciodată în atribuțiile pe care i le-a oferit fiecăruia. Știe întotdeauna cum să gestioneze situațiile stresante și poate ieși rapid din orice problemă, fiindcă are o intuiție puternică. S-ar putea să pretindă că este neputincios în anumite situații conflictuale, dar face asta doar pentru a-și induce adversarii în eroare. Nu știe să piardă și încearcă orice îi stă în putință pentru a ieși învingător din orice problemă care îi apare în cale.
 5. Este leneș
  Doar pentru că îi place să se bazeze pe alții, nu înseamnă că este leneș. Are o doză de comoditate pe care o arată în fața necunoscuților și o folosește ca pe un scut împotriva persoanelor care ar putea să profite de bunătatea sa. Are impresia că dacă se implică în cât mai multe activități, unii oamenii ar fi tentați să îi ceară ajutorul sau să devină dependenți de serviciile sale. Din acest motiv, muncește până la ultima fărâmă de energie doar pentru el și pentru familia sa. Foarte rar depune eforturi colosale pentru a lăsa pe altcineva să culeagă laudele sau să se bucure de beneficiile pe care le obține el.
 6. Nu este un bun ascultător
  Doar pentru că este extrovertit și verbalizează orice problemă, există persoane care îl percep în mod eronat, crezând că nu este un bun ascultător. Dacă o să stai de vorbă cu oamenii care l-au descris așa, vei afla că nu au încercat niciodată să discute cu el și că i-au pus această etichetă doar pe baza aparențelor. Deși face aproape totul pe cont propriu, nu se ferește să asculte părerile apropiaților atunci când are de luat o decizie. La fel procedează și când cei dragi au de trecut peste un hop: le ascultă oful și îi sfătuiește cum știe el mai bine.
 7. Nu știe cum să fie un bun partener
  Adevărul este cu totul altul și te va surprinde, mai ales dacă ai tot auzit că Leul nu are cum să fie un prieten bun, un iubit bun sau un coleg bun. Ai aflat deja că nu este egoist, așa că nu are ce să-l împiedice să construiască relații bazate pe sinceritate, respect, iubire și apreciere. Nu vei găsi pe nimeni care să îți fie alături la bine și la greu, dar care, în același timp, să te tragă de mânecă dacă faci unele greșeli. Ca să meargă totul bine între tine și un nativ Leu, trebuie să afli cum poți să ai o relație fericită cu el

Ai văzut cât de tare se pot înșela anumite persoane în privința Leilor? Nu ar trebui să te iei niciodată după opiniile celor din jur, mai ales atunci când vine vorba de un om. Imaginea sa poate fi stricată foarte ușor, doar prin intermediul descrierii pe care i-o face altcineva. Când întâlnești pentru prima dată pe cineva, așteaptă să vezi cum este în interacțiunea cu tine și nu te îndepărta doar pentru că auzi lucruri neplăcute despre el/ea.

Citește și: Leul, dezbrăcat de secrete. Tot ce trebuie să știi despre el, dar nu o să-ți spună

Surse articol: Refinery29YourtangoAstrotalk

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Zodiile care au cele mai frumoase suflete
Zodiile care au cele mai frumoase suflete
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.