Horoscop
Înapoi la

Cum își gestionează zodiile emoțiile

Cum își gestionează zodiile emoțiile

Alida Enache

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Teama de a ne expune vulnerabilitatea este tot mai întâlnită în ziua de astăzi. Pur și simplu, nimeni nu vrea să se arate exact așa cum este și nu este un lucru de condamnat. Mulți consideră că îți trebuie mult curaj pentru a-ți exprima sentimentele, în timp ce pentru alții este foarte greu să-și gestioneze emoțiile.

Suntem diferiți atunci când vine vorba de stăpânirea și de exprimarea sentimentelor și tocmai acest lucru ne face pe toți speciali. Se poate spune că felul în care ne gestionăm emoțiile are mare legătură cu experiențele noastre de viață și cu inteligența emoțională pe care am dobândit-o pe parcursul timpului, dar acest lucru nu este pe deplin adevărat. Și astrele joacă un rol foarte important în acest aspect al vieții noastre, așa că te invităm să descoperi în rândurile de mai jos cum îți gestionezi tu emoțiile în funcție de zodie!

Ilustrație cu o femeie bruneta care țipă

Cum își gestionează fiecare zodie emoțiile

Berbec. Tu îți gestionezi emoțiile mai bine ca oricine. Atunci când vine vorba de inteligență emoțională poți da lecții tuturor, fără doar și poate. Nu degeaba ești fruntașul zodiacului! Chiar și atunci când ești pus/ă în situații limită sau foarte emoționante, tu reușești să-ți ții sentimentele în frâu și să mergi mai departe. Știi mai bine ca oricine că există anumite momente în viață când pur și simplu nu ai voie să fii vulnerabil/ă și, tocmai din acest motiv, reușești să te menții pe linia de plutire de fiecare dată.

Taur. Ești încăpățânatul zodiacului, știi deja asta! Își gestionezi cu greu sentimentele, iar uneori nu o faci deloc. Pur și simplu alegi să țipi, să plângi sau să dai cu pumnii în pereți. Tu simți supărarea mai profund ca oricine și, tocmai din această cauză, tinzi să faci din țânțar armăsar. Suferi cumplit atunci când ceva rău se întâmplă, oricât de nesemnificativ ar fi acel sentiment și doar timpul îți poate alunga mâhnirea.

Gemeni. Tu ești foarte secretos atunci când vine vorba de sentimentele tale, Geamănule! Consideri că acele sentimente profunde și pure trebuie ascunde undeva adânc în inima ta și ai tendința de a te arăta lipsit de emoție în fața celor care te înconjoară. Oricât de tare ai suferi sau oricât de timid/ă te-ai simți tu poți ascunde asta mai bine ca oricine. De ce să-ți vadă alții slăbiciunile?

Rac. Fericire, frustrare, entuziasm și furie... tu absorbi starea oricui, fie ea negativă sau pozitivă. Nu știi să îți ascunzi sentimentele și nici măcar nu ți-ai dori acest lucru. Ești de părere că emoțiile există pentru a fi simțite și pentru a le lăsa să treacă prin tine. Ce rost ar avea să ascunzi ceva ce tu simți? Tocmai această vulnerabilitate face omul să fie atât de perfect.

Leu. Îți place să te menții autentic ca de fiecare dată și ai tendința de a face lucrurile pe dos tocmai pentru a le arăta celor din jurul tău că ești mai special/ă. Nici nu e de mirare că tu consideri vulnerabilitatea un act de curaj, când toți consideră că ești slab dacă te lași copleșit de emoții. Tu ești de părere că mai bine plângi în fața altora decât singur/ă acasă. Cine ți-ar mai întinde o batistă altfel?

Vezi și Lucruri pe care numai un nativ Leu le poate înțelege

Fecioară. Tu ești mereu preocupat/ă de muncă și de sfera profesională încât nu mai ai timp și să gândești sau să simți. Ești de părere că tocmai acele sentimente intense trebuie ascunde undeva adânc în sufletul tău, dar în același timp nu-ți pasă dacă cineva și-ar da seama că ești o persoană. Oricum ești foarte ocupată în general și nu e cazul să te gândești la așa ceva.

Balanță. Există o diferență extraordinară între ceea ce simtă o Balanță și ceea ce arată o Balanță, nu-i așa? Tu știi să-ți ascunzi mai bine ca oricine gândurile și emoțiile. Faci asta pentru că pe parcursul timpului ai învățat că ai un control mult mai mare asupra situațiilor atunci când nu implici cu adevărat sentimentele. În timp în fața altora pari foarte relaxat/ă și lipsit/ă, în mintea ta este un adevărat haos. Analizezi și analizezi și analizezi din nou încât pierzi firul poveștii.

Scorpion. Cele mai profunde sentimente se țin ascunse în inimă, după cum crede Scorpionul. Tu te comporți de parcă nu ai simți nimic și de parca nu te-ar interesa nimic, însă faci asta doar pentru că ți-e frică să îți arăți slăbiciunile. Consideri că din momentul în care ți-ar arătat slăbiciunile vei deveni un om slab de care alții vor profita. Preferi să pari lipsit/ă de suflet decât să-ți frângă alții inima.

Află și Ce să nu-i spui niciodată unui Scorpion

Săgetător. Ești una dintre cele mai deschise zodii atunci când vine vorba de exprimarea sentimentelor. Dacă simți ceva, arăți! Nu ai nicio ezitare. Pentru tine vulnerabilitatea nu are nicio legătură cu slăbiciunile, ci consideri că tocmai vulnerabilitatea are cel mai important rol în creșterea și dezvoltarea ta. Cum altfel să evoluezi dacă tu nu ești în stare să-ți exprimi sentimentele exact așa cum sunt ele?

Capricorn. Pentru tine maturitatea și controlul sunt pe primul loc, așa că preferi să-ți menții acea imagine de persoană fără suflet în fața tuturor. Emoțiile tale sunt mai mult raționale decât sentimentale și, tocmai din acest motiv, nu ai probleme când vine vorba de inteligența emoțională. Inima și creierul tău sunt în deplină concordanță, așa că nu ai de ce să-ți faci probleme!

Vărsător. Ție îți vine foarte greu să te prezinți așa cum ești pentru că nici măcar tu nu știi cum ești mai exact. Deseori ai impresia că sentimentele tale se află într-un haos total, dar asta nu te împiedică din a le exprima. Nu contează dacă starea ta se schimbă de la un minut la altul. Atunci când vei simți că trebuie să plângi, vei plânge, iar atunci când te vei simți fericit/ă vei râde fără să stai pe gânduri!

Pești. Tu ai tendința de a te conecta la un nivel personal cu orice persoană care îți iese în cale și nu ai nici cea mai mică dorință de a-ți ascunde sentimentele față de aceștia. Ești de părere că nu poți cunoaște adevărata față a omului dacă el nu acceptă să fie vulnerabil în prezența ta și tu tocmai asta încerci să le oferi oamenilor. Nu are rost să te ascunzi după deget, iar tu știi asta mai bine ca oricine.

Acestea au fost cele mai importante aspecte de știut despre felul în care zodiile își gestionează emoțiile. Până la urmă, cheia gestionării corecte a situațiilor limită este găsirea echilibrului, nu? Tu ce părere ai? Cum îți controlezi emoțiile?

Citește și: Trăsătura unică de personalitate a fiecărui semn zodiacal, explicată de un astrolog

Surse articol: Zodiacshine, Themindsjournal, Powerfulmind

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Scorpionului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Scorpionului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?
Incepe quiz
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.