Horoscop
Înapoi la

Cum te afectează echinocțiul de toamnă din 2022, în funcție de zodia ta

Cum te afectează echinocțiul de toamnă din 2022, în funcție de zodia ta

Ramona Jurubita

Echinocțiul de toamnă este un moment de cotitură în viața zodiilor, dată fiind importanța sa în astrologie. Toamna începe oficial pe 22 septembrie, când ziua și noaptea vor fi egale. În același timp, Soarele se va muta în constelația Balanței, ceea ce înseamnă că următoarea perioadă este perfectă pentru autoreflecție.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Indiferent de semnul tău zodiacal, ai ocazia de a lua în considerare locul în care te afli. Echinocțiul de toamnă din 2022 și Soarele în Balanță fac o echipă excelentă, împingându-te de la spate să capeți curaj pentru unele schimbări în viața ta.

O altă mișcare planetară importantă va avea loc acum și trebuie neapărat să fii atent/ă la detaliile importante din jur. Mercur retrograd va părăsi constelația Balanței și se va muta în Fecioară, iar tranzitul său se va intersecta cu Soarele, în timp ce îi ia locul în semnul echilibrului și al cumpătării.
Știm deja că retrogradarea planetei gândirii poate aduce probleme semnificative, mai ales confuzii și întârzieri, doar că acum ai ocazia să profiți de energiile echinocțiului. Pentru că și Marte va fi retrograd în Gemeni, trebuie să ai mare grijă la alegerile pe care le faci.

Ilustrație femeie blondă, obosită și supărată, care stă în pădure pe un covor de frunze, în timp ce ține ochii închiși.

Cum te va afecta echinocțiul de toamnă din 2022, în funcție de perioada în care te-ai născut:

Unele semne vor avea mai mult noroc decât altele în timpul echinocțiului de toamnă, iar acest lucru depinde mult de relația lor cu Balanța. Din nefericire, câțiva nativi vor traversa o perioadă puțin dificilă din cauza aspectelor haotice și tensionate dintre astre. Când vine vorba de relații și prietenii, toată lumea va putea folosi energiile bune ale acestei invitații la schimbare

Iată cum vei simți perioada de trecere dintre vară și toamnă:

Berbec

Pe cercul zodiacal, ești semnul opus Balanței, iar conform explicațiilor de mai sus, tu nu vei avea o săptămână tocmai ușoară. Contrastele dintre voi ar putea fi amplificate de mișcările astrale, așa că ar fi bine să preiei ce poți din comportamentul acestei zodii în care va intra Soarele. Te vei descurca mai ușor în viață dacă vei deveni mai sociabil/ă și mai atent/ă. Gândește-te întotdeauna la consecințe înainte să acționezi.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Fă o listă cu prietenii pe care i-ai îndepărtat și reconectați-vă!
 • Mergi în direcția dorită, dar fă pași mici!
 • Nu refuza nicio invitație, fiindcă nu știi niciodată pe cine întâlnești!

Taur

Planetele au avut un blocaj cosmic în zodia ta în ultimele câteva luni. Așa se explică și nenumăratele probleme care ți-au ieșit în cale. Este normal să îți dorești o pauză acum, doar că tot ce se întâmplă pe cer nu îți garantează că lucrurile se vor așeza în favoarea ta. Neplăcerile ar putea continua dacă nu folosești echinocțiul de toamnă ca pe o resetare. Încearcă să iei totul de la capăt și să te îndrepți cu încredere spre viitor.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Răsfață-te ca să scapi de stres!
 • Conștientizează de unde vin tensiunile și încearcă să nu le lași să pună stăpânire pe tine!
 • Dormi mai mult în următoarele zile!

Gemeni

Multe provocări vei avea de trecut în timpul echinocțiului, mai ales că Marte, planeta care te guvernează, este în retrogradare chiar în constelația ta. Încearcă să încetinești puțin ritmul în care te îndrepți spre dorințele pe care le ai. Așa poți evita să adâncești posibilele probleme și poți scăpa de agitație. Nu uita că mai puțină grabă înseamnă și mai puțin stres.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Fă-ți o rutină de exerciții ca să nu ai probleme cu mobilitatea!
 • Fă-ți timp doar pentru tine!
 • Verifică orice acte pe care le ai de semnat!

Citește și: Ce trebuie să știi dacă te-ai îndrăgostit de un nativ Gemeni. La ce să te aștepți de acum înainte

Rac

Ai parte de o perioadă extrem de dinamică și plină de emoții diverse. Data de 22 va fi numai bună pentru o pauză. Așa ai oportunitatea unică de a te apleca spre gândurile tale ascunse, reușind să îți dai seama care este menirea ta. Fă tot ce simți, chiar dacă asta înseamnă să ignori pentru câteva momente responsabilitățile pe care le ai. Este important să conștientizezi că trebuie să ai grijă și de sufletul tău, nu doar de al celorlalți.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Pune-te pe tine pe primul loc!
 • Planifică o ieșire cu prietenii!
 • Apreciază-te mai mult și bucură-te de realizările tale!

Leu

Luna va fi în zodia ta în timpul echinocțiului, așa că este un moment bun pentru a-ți da seama ce simți și de ce ai nevoie. Ascultă cu atenție vocea interioară și dă voie sensibilității să iasă la suprafață. Este posibil să simți nevoia de mai multă atenție, pe care o vei primi de la cei dragi dacă știi cum să o ceri. O să reușești să te bucuri de ultimele zile călduroase cu prietenii tăi buni.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Stai mai mult pe afară!
 • Poartă hainele tale preferate de vară și ia-ți la revedere de la ele până anul viitor!
 • Petrece o seară în compania prietenilor și confesați-vă unul altuia!

Fecioară

În timpul echinocțiului din 22 septembrie, Venus se va afla în zodia ta, făcându-te să devii mai romantic/ă decât de obicei. Ca să te bucuri la maximum de tot ce ți se întâmplă, ar trebui să ieși cu partenerul/a și să profitați de vibrațiile acestor zile magice. Tot acum vei reuși să ajungi la zi cu sarcinile pe care le ai de îndeplinit și să te simți împăcat/ă cu tot ce ai realizat.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Concentrează-te pe romantism!
 • Bucură-te de părțile pozitive are dezordinii din jur, fiindcă ai ocazia să îți exersezi abilitățile organizatorice!
 • Poartă haine noi ca să ai mai multă încredere în tine!

Balanță

A venit și timpul tău! Nimic rău nu ți se poate întâmpla, după ce Mercur retrograd va părăsi zodia ta și Soarele se va cuibări în sfera ta cerească. Ca să fie totul în regulă, trebuie să depui și tu un efort minim, ceea ce înseamnă că va fi nevoie să fii atent/ă la comunicare. Ai grijă cum te exprimi și ascultă cu atenție ce au de spus cei din jur. Confuziile v-ar putea băga în încurcături pe care poți să le eviți.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Fă-ți planuri cu prietenii!
 • Extinde-ți cercul social și invită mai mulți oameni la ziua ta de naștere care se apropie!
 • Cumpără-ți cadoul pe care ți-l dorești!

Cuplu în drumeție cu cortul pe timp de toamnă

Scorpion

Cu Marte în Gemeni, trebuie să fii mai vigilent/ă ca niciodată. E timpul să faci bilanțul acțiunilor tale și să vezi unde ar trebui să lucrezi mai mult. Dacă accepți schimbările de care ai nevoie, vei ocoli multe probleme. Trebuie doar să încetinești și să faci o analiză a tot ceea ce s-a întâmplat. Pregătește-te pentru ce e mai rău, chiar dacă sunt șanse mai mari să nu ți se întâmple nimic. În caz de orice, trebuie să fii pregătit/ă să suporți consecințele.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Citește horoscopul și tarotscopul ca să știi ce te așteaptă și să nu fii luat/ă prin surprindere!
 • Așterne-ți gândurile pe hârtie ca să te eliberezi!
 • Distrează-te cu pregătirea costumului de Halloween!

Săgetător

Ești un semn energic și țintești cât mai sus de fiecare dată. Acum, Jupiter se va opune Soarelui și lui Mercur în timpul intrării lor în Balanță, făcându-te să îți stabilești clar obiectivele. Nu poți merge înainte fără un scop clar. Dacă vrei să faci anumite schimbări în planul amoros sau în cel profesional, ai putea începe cu o listă de dorințe. Ce ai vrea să fie altfel?

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Pune toate ideile pe care le ai pe hârtie!
 • Înconjoară-te de oameni care îți hrănesc aspirațiile!
 • Stabilește-ți unul-două obiective clare pentru iarnă!

Capricorn

Ești cunoscut/ă pentru rezistența ta inegalabilă în fața stresului și a efortului de orice natură. Totuși, acum trebuie să eviți epuizarea, fiindcă mișcările planetare te vor face mai sensibil/ă ca niciodată. Meriți să primești recompense pentru tot ce ai realizat, doar că ai nevoie de o pauză. Când te vei întoarce în forță la serviciu, vei culege toate laudele ce ți se cuvin.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Ia o pauză de la tot!
 • Bucură-te de plăcerile nevinovate!
 • Reia legătura cu un vechi prieten care ți-a lipsit!

Vărsător

Ești cunoscut/ă pentru excentricitatea de care dai dovadă, doar că acum ai obosit să te îndrepți spre inovație. Nu o să te condamne absolut nimeni dacă îți iei câteva momente doar pentru tine. Așa îți vei da seama dacă stilul de viață pe care l-ai adoptat este bun atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău. Vei regreta dacă în trecut ai programările la medic sau dacă ai lăsat treburi neterminate la serviciu.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Ai grijă de sarcinile pe care le-ai amânat!
 • Fă tot ce îți place, astfel încât să simți că te bucuri de viață!
 • Ai mai multă răbdare cu tine și cu restul lumii!

Pești

Echinocțiul de toamnă te va ajuta să capeți mai multă energie și putere, ceea ce înseamnă că îți vei duce toate proiectele până la capăt. Dacă faci pașii corecți, ai ocazia să îți transformi toate visele în realitate. Este minunat să ai aspirații înalte, dar trebuie să găsești și calea pentru a ajunge acolo unde vrei să fii. Fă-ți un program și urmează-l până ce obții rezultatele dorite.

Ce să faci în timpul echinocțiului de toamnă:

 • Pune-ți creativitatea în mișcare și las-o să îți ghideze pașii!
 • Fă un pas mare către un vis mare!
 • Retrage-te într-un loc din care poți lua vibrațiile pozitive de care ai nevoie!

Nu-i așa că data de 22 septembrie aduce schimbări pozitive? Zodiile nu se pot plânge de încercările peste care vor trece, fiindcă le vor întări și le vor ajuta să își schimbe mai ușor stilul de viață. Așadar, un nou anotimp – o nouă viață. Bucură-te de ceea ce va urma și fă ca totul să fie cum ai visat! 🍁

Citește și: Tarotscopul lunii septembrie 2022: ce spun cărțile despre zodia ta luna aceasta

Surse foto: PixabayPexels

Surse articol: RDYogajournalWomanandhome

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Racului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Racului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Îți ghicim zodia în funcție de personalitate
Incepe quiz
Îți ghicim zodia în funcție de personalitate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.