Horoscop
Înapoi la

Descendentul zodiacal: ce înseamnă și cum îl calculezi

Descendentul zodiacal: ce înseamnă și cum îl calculezi

Redactor Raluca Margean

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Descendentul zodiilor se referă la punctul matematic din harta natală care este direct opus Ascendentului. Dacă Ascendentului îi corespunde punctul de răsărit al astrogramei natale, Descendentului îi corespunde latura vestică a orizontului și reprezintă punctul din care Soarele a coborât sub linia orizontului în momentul nașterii tale. În combinație cu Ascendentul, Descendentul îți oferă o imagine completă asupra personalității tale, potențialului tău și capacității tale de relaționare cu oamenii din jur.

Află din acest articol informații utile despre ce înseamnă Descendentul în zodie și cum se calculează acesta!

Cerc cu semnele zodiacale

Ce trebuie să știi despre descendentul zodiilor?

Termenul „descendent” este derivat din cuvântul latin „descendere”, care înseamnă „a coborî”. Descendentul are aceleași proprietăți astrologice ca și Ascendentul, astfel trebuie luat în considerare în crearea horoscopului detaliat al unei persoane, atât în horoscopul zilnic și săptămânal, cât și în horoscopul dragostei.

Iată câteva lucruri esențiale pe care ți le va dezvălui Descendentul zodiilor, conform Bustle.com:

 • Îți va arăta ce te face să te îndrăgostești și cine este tipul de partener de viață potrivit pentru tine.
 • Îți va indica potențialul tău și capacitatea ta de a atinge obiectivele pe care ți le propui.
 • Îți va spune cum te comporți (relaționezi) cu cei din jurul tău, inclusiv, iubit, prieteni, colegi de la locul de muncă, etc.
 • Îți dezvăluie calitățile pe care nu ești conștient că le ai, le reprimi sau refuzi să le recunoști.

De asemenea, Descendentul unei zodii cuprinde și definește toate calitățile pe care o persoană din acea zodie trebuie să le obțină sau să le dobândească din mediu pentru a evolua. El indică ce ar trebui să facă cineva și ce experiențe ar trebui să adune pentru a se dezvolta optim.

Descendentul zodiilor – ”umbra” Ascendentului

În astrologie, Descendentul zodiilor este descris ca „partea de umbră a unui individ”. Acest lucru înseamnă că, în timp ce partea ascendentă guvernează experiența ta directă (modul în care trăiești) și reprezintă personalitatea și imaginea de sine pe care o arăți celorlalți, semnul Descendent reflectă tot ceea ce tu NU ești, dar cauți în relațiile cu ceilalți.

Semnul Descendent reprezintă lucrurile pe care le admiri la alții, în special pentru că sunt lucruri pe care tu nu le ai. Există o atracție naturală pentru aceste calități și din această cauză, tinzi să creezi parteneriate cu oameni care se nasc sub semnul descendenței tale. O persoană cu energia zodiei tale descendente poate oferi echilibru și sinergie personalității tale, ceea ce poate fi de bun augur pentru o relație de iubire sau de business.

Cu alte cuvinte, Descendentul este piesa de puzzle care îți lipsește și de care ai nevoie pentru a fi complet în echilibru.

Cum se calculează Descendentul unei zodii?

Calculul Descendentului zodiilor este foarte simplu de realizat. Dacă îți cunoști Ascendentul, este ușor să descoperi Descendentul deoarece acesta se află în punctul diametral opus din harta ta natală. Dacă nu ai la dispoziție o astrogramă, mai există o altă modalitate, 100% fiabilă, de a calcula Descendentul unei zodii. Pornind de la zodia în care ai Ascendentul, începi să numeri până la următoarea a șasea zodie, în ordine cronologică. De exemplu, dacă ai Ascendentul în Gemeni, numeri în ordine următoarele 6 zodii și așa ajungi la Descendentul tău: Rac-Leu-Fecioară-Balanță-Scorpion-Săgetător.

Astrograma natala pe un fundal albastru

Iată care sunt corespondențele Ascendent - Descendent zodiacal:

Ascendent Descendent
Pești Fecioară
Fecioară Pești
Rac Capricorn
Leu  Vărsător
Săgetător Gemeni
Scorpion Taur
Capricorn Rac
Taur Scorpion
Balanță Berbec
Vărsător Leu
Berbec Balanță
Gemeni Săgetător

Ascendent și Descendent zodiacal: caracteristici

Harta astrală cu semnele zodiacului

Iată câteva detalii interesante despre fiecare descendent zodiacal:

 • Descendent Fecioară (Ascendent Pești)

Peștii și Fecioara sunt extrem de opuși, aceste semne aparținând unor lumi total diferite. În timp ce Peștii sunt visători, Fecioara este un semn practic, orientat spre lumea fizică. Dacă ai Ascendentul în Pești și Descendentul în Fecioară, înseamnă că ești într-o continuă schimbare. Oamenii te percep ca un idealist și simt nevoia să te protejeze. În schimb, tu ești atras de oameni analitici, logici, inteligenți și atenți la detalii. În relația ideală, tu deții viziunea și partenerul tău face planul și apoi îl execută.

Datorită Ascendentului în Pești, ești creativ și receptiv la inspirația divină, dar uneori pierzi contactul cu realitatea. Descendentul în Fecioară te face să cauți pe cineva care echilibrează asta. Trebuie să înveți să privești oamenii în mod obiectiv, să fii mai eficient și organizat.

 • Descendent Pești (Ascendent Fecioară)

Descendentul zodiilor descrie ceea ce cauți tu în celelalte persoane, așadar dacă Descendentul tău este în Pești, înseamnă că îți dorești o persoană care să te inspire să vezi dincolo de realitate. Ca Fecioară, ești cu picioarele pe Pământ, ești organizat și ai un puternic simț al datoriei. În schimb, Descendentul din Pești te face să alegi parteneri sensibili, care sunt atrași de mistic, artă și spiritualitate. Îți dorești o legătură sufletească profundă și vrei să experimentezi unitatea în relația ta deoarece, în adâncul sufletului ești un romantic.

Uneori devii destul de exasperat că partenerul tău este prea emoțional și are un comportament irațional. Câteodată simți că devine o povară pentru tine și îl consideri iresponsabil. Trebuie să-i arăți partenerului tău cum să fie mai eficient, dar și să apreciezi viziunea lui asupra vieții.

 • Descendent Capricorn (Ascendent Rac)

Racul dorește atașament emoțional și un sentiment de apartenență. Ascendentul în Rac indică faptul că ești darnic și grijuliu. Cu toate acestea, standardele tale sunt foarte înalte și, dacă cineva nu se ridică la nivelul lor, nu îl vei considera un partener bun pentru tine. Descendentul zodiilor se referă foarte mult la relațiile pe care le stabilești cu cei din jurul tău, așadar Descendentul în Capricorn te face să fii atras de persoane mai în vârstă sau mai mature, oameni ambițioși, de succes. Dacă ți-ai luat un angajament față de cineva, îl respecți întru totul, chiar dacă ai o relație disfuncțională. Viața de familie este foarte importantă pentru tine și vrei pe cineva care să fie un părinte bun.

Descendentul în Capricorn se poate manifesta în moduri diferite. Unii oameni pot fi reci și inabordabili, poate chiar indisponibili din punct de vedere emoțional. În alte cazuri, persoanele cu acest Descendent pot fi atrase în mod inconștient de alți oameni insensibili.  

 • Descendent Vărsător (Ascendent Leu)

Având Ascendentul în Leu, ești o persoană care face orice pentru a capta atenția. Vrei ca toți ochii să fie îndreptați spre tine și tu să fii mereu centrul scenei. Oamenii te iubesc și te observă, indiferent ce faci. Ai nevoie de un partener pe care să-l respecți, o persoană puternică, care poate să țină pasul cu tine.

Descendentul zodiilor îți arată cum te comporți tu în relațiile cu cei apropiați, iar dacă ai Descendentul în Vărsător înseamnă că ești o persoană foarte sensibilă. Poți reacționa profund la dezamăgiri, mai ales în relația de iubire. Îți place să flirtezi, dar partenerul tău nu trebuie să fie gelos, pentru că este doar pentru autoafirmare și pentru că iubești oamanii și viața. De regulă, ești o persoană foarte fidelă și conectată la partenerul tău și preferi un parteneriat stabil, dar nu plictisitor. Independența și libertatea joacă un rol important în viața ta, dar în același timp cauți securitate și siguranță.

 • Descendent Gemeni (Ascendent Săgetător)

Dacă ai Ascendentul în Săgetător și Descendentul în Gemeni, înseamnă că ești conștient de imaginea de ansamblu, dar îți scapă detaliile. Acest lucru înseamnă că ai nevoie de un partener care să-ți arate la ce trebuie să fii atent. Ești o persoană care învață din relațiile cu ceilalți și evoluează în acest fel. Ascendentul în Săgetător indică faptul că ești înțelept, educat și mereu deschis pentru noi învățături, iar Descendentul din Gemeni sugerează că vrei să explorezi lumea și să te distrezi.

Cauți o relație în care să ai o conexiune mentală și ai nevoie de o persoană cu care să ai conversații fascinante. De asemenea, contează enorm ca partenerul tău să aibă simțul umorului. Descendentul zodiilor îți dezvăluie ce cauți tu la partenerul tău, iar sacă ai Descendentul în Gemeni, înseamnă că libertatea este esențială pentru tine. Dacă partenerul tău vrea să te țină legat de el, relația voastră nu va avea sorți de izbândă. Deoarece Gemenii sunt un semn dual în astrologie, te poți aștepta la mai multe relații sau căsătorii pe termen lung.

 • Descendent Taur (Ascendent Scorpion)

Ascendentul în Scorpion indică faptul că ești o persoană intensă și pasională, care are nevoie de un partener ferm, cu care se poate construi ceva pe termen lung. Vrei stabilitate de la o relație și ai nevoie de o persoană pe care să te bazezi. Deoarece ești atras de partea misterioasă a existenței, ai nevoie de un partener care să te ajute să fii realist și practic. Descendentul în Taur sugerează că nu te deschizi foarte ușor în fața partenerului tău, așadar acesta trebuie să aibă răbdare cu tine. 

Descendentul zodiilor îți poate arăta ce iubești tu la alte persoane, iar dacă ai Descendentul în Taur, îți dorești un partener care apreciază lucrurile fine din viață, este hedonist și senzual. Sexualitatea este o parte importantă a căsniciei tale. Partea negativă a descendentului zodiei Taur este lupta pentru putere. Poți fi posesiv și gelos sau poți fi atras de astfel de oameni.

 • Descendent Rac (Ascendent Capricorn)

Dacă ai o astfel de poziționare pe harta natală, înseamnă că ești o persoană ambițioasă, care luptă pentru stabilitate în viață. Îți place logica și planifici absolut totul, chiar și emoțiile și intuiția, dacă ai putea. Descendentul zodiei Rac te face să cauți un partener care să-ți ofere îngrijirea și securitatea emoțională de care ai nevoie, o persoană cu o inteligență emoțională ridicată, caldă și iubitoare. Partenerul tău ideal este cel care te ajută să te conectezi cu latura ta emoțională și te încurajează să-ți asculți din când în când intuiția. Dacă nu știi cum să lucrezi cu energia Racului, ți se poate părea că partenerul tău este capricios și nesigur.

 • Descendent Scorpion (Ascendent Taur)

Dacă ai Ascendentul în Taur înseamnă că ai nevoie de stabilitate. Ești puternic, ai o atitudine pragmatică și așa abordezi viața. Deoarece Descendentul zodiilor îți arată ce fel de persoane te atrag, dacă ai Descendentul în zodia Scorpion, acest lucru indică faptul că ești inconștient atras de oameni care te provoacă și te scot din zona ta de confort. Dacă această energie nu este integrată corespunzător, partenerul tău îți poate întoarce viața cu susul în jos deoarece atunci când apare în scenă un Scorpion, pot exista situații extreme.

Acest semn descendent se poate manifesta și prin asocierea cu persoane care nu sunt bune pentru tine și care te obligă să te schimbi. Banii reprezintă un aspect important al relației, îți place să posezi lucruri și să fii în siguranță din punct de vedere material. De obicei tu ești cel care dăruiești și partenerul tău este cel care primește.

Descendentul din Scorpion poate sugera parteneriate promițătoare atunci când vine vorba de afaceri. Taurul are capacitatea de a obține resurse, iar Scorpionul le poate transforma în ceva mai puternic și poate aduce aventura la următorul nivel.

 • Descendent Berbec (Ascendent Balanță)

Având Descendentul zodiilor în Berbec, ești o persoană răbdătoare, politicoasă, dar indecisă. Uneori, îți lipsește asertivitatea, așadar ai nevoie de un partener care să te echilibreze. Ești atras de personalități dinamice, pasionate, entuziaste și înflăcărate. Pe termen lung, te înțelegi cel mai bine cu cineva care este energic și care acționează rapid. Partenerul tău trebuie să te inspire și să te învețe să fii mai îndrăzneț.

Descendentul din Berbec sugerează, de asemenea, că poți fi atras de persoane mai impulsive și mai nerăbdătoare. De multe ori, partenerul tău este egoist, curajos și foarte direct, spune întotdeauna ce gândește și este extrem de curajos.

 • Descendent Leu (Ascendent Vărsător)

Dacă Ascendentul tău este în Vărsător, înseamnă că ești o persoană foarte independentă. Pari puțin neconvențional și timid, dar ai idei uimitoare și ești inteligent. Nevoia ta de libertate poate fi o provocare când vine vorba de relații, deoarece vrei să fii atașat și detașat în același timp. Pentru ca o relație pe termen lung să funcționeze, partenerul tău trebuie să-ți recunoască nevoia de independență și să-ți respecte limitele.

La începutul vieții ești mai anxios și timid, însă pe măsură ce îmbătrânești înveți să fii ca opusul tău, Leul. Înveți să fii mai călduros în relațiile cu ceilalți, iar acest lucru îți va aduce mai multă apreciere din partea celorlalți. Cu descendentul în Leu, îți dorești un partener care să te adore și să te trateze ca pe o regalitate. Partenerul tău ideal este un lider înnăscut, curajos, iubitor de distracție și atenție. De asemenea, descendentul zodiilor în Leu sugerează că partenerul tău este adesea o persoană cu o poziție bună, care te ajută să avansezi în viață.

 • Descendent Balanță (Ascendent Berbec)

Berbecul este un semn zodiacal foarte activ, îndrăzneț și responsabil. Dacă ai ascendent în Berbec, înseamnă că ești o persoană cu inițiativă și curajoasă. Nu ceri permisiunea nimănui și îți urmărești mereu propriul interes. Cu descendentul în Balanță, înveți să fii mai cooperant, mai rafinat și mai plin de tact.

Partenerul tău ideal este o persoană care îți oferă independența de care ai nevoie, dar și cineva care să te învețe echilibrul și să te sprijine. Într-o relație, tu ești cel care ia deciziile pentru că nu suporți să fii condus. Dacă semnul tău descendent este Balanță, relațiile tale devin mai importante în a doua parte a vieții. Când ești tânăr, ești foarte independent și preferi aventurile.

Descendentul zodiilor arată cum interacționezi cu oamenii, iar dacă ai Descendentul în Balanță trebuie să fii mai receptiv la nevoile și dorințele altor oameni și să înveți să fii mai cooperant. Acest lucru înseamnă că este necesar să-ți asculți mai bine partenerul și să fii mai răbdător cu el.

 • Descendent Săgetător (Ascendent Gemeni)

Dacă Ascendentul tău este Gemeni, înseamnă că ești o persoană extrem de sociabilă. Îți place să comunici și nu te simți în largul tău singur. Partenerul tău trebuie să fie un om la fel de sociabil ca tine, o persoană cu care să-ți poți împărtăși setea de cunoaștere și dorința de a progresa. Având Descendentul în Săgetător, nu-ți plac mincinoșii și oamenii falși. Îți dorești să trăiești într-un mediu corect și îi taxezi pe toți care nu au un astfel de comportament. Ești în continuă schimbare și ești mereu fericit să intri în aventuri care îți lărgesc propriile orizonturi. Fiind un vizionar idealist, Săgetătorul îl poate ajuta pe geamănul realist să descopere subiecte noi de discutat și provocări extraordinare de înfruntat.

Așadar, Descendentul zodiilor reprezintă un punct important în harta ta natală deoarece, în combinație cu Ascendentul, îți poate oferi o imagine completă a personalității tale. De asemenea, îți oferă informații utile despre felul în care te comporți în relații, despre ce te atrage la o persoană și ce anume îți displace, în mod inconștient. Cunoașterea Ascendentului și Descendentului te poate ajuta să fi mai împlinit în viață și în dragoste.

Surse foto: iStock.com

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Racului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Racului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.