Horoscop
Înapoi la

Horoscop complet vară 2023: plouă cu retrograde într-un sezon în care zodiile sunt încurajate să privească adevărul dureros în ochi și să-și plătească datoriile la karmă

Horoscop complet vară 2023: plouă cu retrograde într-un sezon în care zodiile sunt încurajate să privească adevărul dureros în ochi și să-și plătească datoriile la karmă

Redactor Andreea Baluteanu

Hm... înainte de a sări în costumul de baie și de a pune pe pauză toate planurile de expansiune pentru mult mai serioasa toamnă, pentru că Jupiter e în Taur și plăcerile noastre senzoriale sunt singurele care contează, să știi că horoscopul complet al verii 2023, deși ne scapă de pleiada de efecte complexe ale eclipselor, stă sub semnul unei ploi de retrograde.

Disecăm tot ce trebuie să știi și să îți oferim predicțiile astrelor pentru lunile iunie-septembrie!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Horoscopul verii 2023: ce mai prefigurează planetele

Începem cu veștile bune? Minunat! Horoscopul verii 2023 este marcat de Jupiter în Taur, planeta expansiunii și a creșterii aducând abundență și apetit pentru bani, lux și bunuri materiale în semnul de pământ.

Nu ne mai batem capul cu eclipse, însă avem parte de nu mai puțin de 6 retrograde. Înainte să te ascunzi într-un colț și să cânți din toți plămânii „Wake Me Up When September Ends”, să descoperim mai jos de ce aceste mișcări inverse ale planetelor nu sunt mereu cea mai proastă veste.

Venus petrece mai mult de 40 de zile în retrogradul în Leu, reluând această mișcare la fiecare 18 luni și alegând pentru acest an perioada 22 iulie – 3 septembrie. Planeta iubirii și a banilor afectează acum cu precădere relațiile sentimentale, îndemnându-ne să privim adevărul dureros în ochi și punând punct unor relații toxice.

Pe de altă parte, Mercur retrograd e mult mai frecvent, însoțindu-ne în călătoria noastră de aproximativ 4 ori pe an. În vara 2023, planeta își stabilește retrogradul între 23 august și 15 septembrie, îndemnându-ne să reevaluăm planuri care nu funcționează și să descoperim ușile ce se deschid în lateral atunci când înaintarea ne e oprită.

Alte retrograde ale perioadei: Saturn (17 iunie – 4 noiembrie) încasează plăți de la karma pentru zodii, Uranus (28 august – 22 ianuarie 2024) aduce neprevăzutul în viața semnelor, Neptun (30 iunie – 6 decembrie) împinge nativii să înfrunte cele mai dure realități, iar Pluto (1 mai – 10 octombrie) motivează transformări și revoluții în viață.

Alte date la care să fii atent/ă în vara 2023: 18 iunie (Lună Nouă în Gemeni), 21 iunie (Soarele intră în Rac și avem solstițiul de vară), 3 iulie (Lună Plină în Capricorn), 17 iulie (Lună Nouă în Rac), 22 iulie (începe sezonul Leilor), 1 august (Lună Plină în Vărsător), 16 august (Lună Nouă în Leu), 23 august (Soarele intră în Fecioară și Mercur începe retrogradul în aceeași zodie), 30 august (Lună Plină în Pești).

Cum te bucuri de vara 2023 în funcție de zodie

BERBEC. Ce sezon frumos: crede-ne pe cuvânt! Jupiter îți regalează casa abundenței, ceea ce nu înseamnă neapărat că vei face bani, ci îți vei regândi perspectivele financiare. Cu Marte în sectorul bucuriei, al creativității și copiilor, în iunie te bucuri mai ales de familie și de picnicuri și vacanțe cu cei dragi. Iulie e mai liniștit, dedicat casei odată cu sezonul Racului, iar spre sfârșitul verii poți face o cucerire amoroasă grație ajutorului acordat de Leu. Să cultivi un hobby în primele zile ale lui septembrie va fi o adevărată plăcere.

cuplu care se plimba pe fundalul apusului vara

TAUR. Toate planetele sunt de partea ta și ești una dintre zodiile privilegiate ale verii. Jupiter îți dă încredere în tine și inițiativă, Venus te învață ce îți aduce siguranță emoțională, iar atunci când li se alătură și Marte, și Uranus, ai parte de tone de energie vibrante. Poate fi haos, dar e un haos creativ. În iunie, deprinde o abilitate nouă, care să te ajute să promovezi la muncă. Abține-te de la cheltuielile inutile dictate de Jupiter și dacă tot trebuie să cumperi ceva, cumpără o carte, din care vei învăța multe în iulie. August stă sub semnul unei iubiri târzii de vară și al reîntoarcerii la rădăcini. Pe 31 iulie e una dintre cele mai ofertante zile ale verii, în care să îți asculți instinctul și neapărat să îți asumi un risc.

GEMENI. Iunie e sezonul tău, așa că ești mai popular/ă ca niciodată, ceea ce spune multe dată fiind „faima” ta. Invitațiile abundă, dar caută să petreci timp cu acei oameni care te inspiră și să îți depășești zona de confort. Schimbările de look și călătoriile în locuri noi sunt de asemenea încurajate acum. În carieră, numai de bine: ești recompensat/ă pentru o contribuție valoroasă la un proiect, iar dacă scrii, ai o perioadă abundentă între 21 mai și 10 iulie, când Marte îți aduce inspirație și creativitate în comunicare. În relații poți să te îndrăgostești sau, dimpotrivă, să te desparți.

RAC. Cel mai adesea, pe tine te motivează dragostea, de aceea influența lui Marte, care îți dă curajul de a-ți urma visele și de a pune accent pe realizările personale, e o binemeritată pauză revigorantă. De partea cealaltă, Jupiter îți extinde cercul de cunoștințe, așa că e posibil să găsești și un interes amoros cu care vei avea parte de o noapte de pomină în iunie. Tot în luna Gemenilor îți e mai ușor să vorbești despre sentimentele tale, fiind încurajate sesiunile de terapie. În iulie vei avea nevoie să te mai retragi în coconul tău, mai ales că atenția care îți e acordată în sezonul Racului poate fi copleșitoare. Dacă ai avut probleme financiare, august îți poate atrage atenția asupra unei surse suplimentare de venit.

LEU. Strălucești în această vară, cu o mulțime de prieteni noi și proiecte. Marte îți sporește creativitatea și aprinde focul tău lăuntric, așa că e cazul să te concentrezi pe propria persoană. Cariera e domeniul în care scânteiezi: Jupiter și Uranus își dau mâna pentru o realizare uimitoare, una care poate avea loc pe data de 19 iunie, atunci când sărbătorești un succes fabulos. Pe de altă parte, și Venus e retrogradă în semnul tău, determinându-te să te gândești la imaginea ta publică și să faci o schimbare. Evită însă să îi judeci pe ceilalți numai după aspectul fizic. Un prieten al unui prieten poate fi următoarea ta cucerire amoroasă, în luna ta, august, sau poți descoperi un potențial partener incitant la sală sau poate la un club de lectură.

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Leu

fata si baiat indragostiti undeva la tropice, pe fundalul cerului aprins

FECIOARĂ. Al patrulea semn al verii, Fecioara, are parte de o perioadă de foc în carieră și în prietenie. Aglomerată și gregară, această parte a anului te ajută să îți regăsești vocea, să fii stimulat/ă intelectual și să schimbi lumea cu ideile tale. În iunie excelezi în carieră, așa că dacă ai de gând să lansezi o afacere sau să îți asumi o poziție nouă, acum e momentul. În iulie ești as la colaborarea cu colegii, dobândind haruri noi care îți priesc de minune, tu nefiind un semn dedicat muncii în echipă datorită perfecționismului care te caracterizează. După o vară atât de aglomerată, folosește sfârșitul lunii august pentru a te recrea și a intra în „dispoziția de pustnic”.

BALANȚĂ. Lași noile conexiuni amoroase pe plan secund, concentrându-te acum pe întărirea relațiilor deja existente grație lui Jupiter în sectorul intimității tale. Pe de altă parte, socializarea e în floare, dar ține cont că fiecare interacțiune trebuie să aibă un scop, o menire prin prisma lui Saturn. Dorești să înveți ceva nou în iunie, așa că nu ar strica să te înscrii la un curs sau chiar să te întorci pe băncile școlii la finalul verii. Gemenii îți suscită curiozitatea intelectuală, iar dacă subiectul care te fascinează e util și la muncă, cu atât mai bine. La începutul verii poți da curs unei călătorii care să îți deschidă toate orizonturile.

SCORPION. Se anunță o vară extraordinară pentru semnul tău! Jupiter aduce o conotație de credință, de încredere aproape mistică în cele mai apropiate relații. Poți să întâlnești un suflet pereche, persoana care te înțelege pe deplin, să te căsătorești sau să te desparți pentru că acea legătură te împiedica să evoluezi. Venus în retrograd te determină să îți pui multe întrebări și să te deschizi numai celor dragi. Planifică-ți concediul în iulie, pentru că august va fi mult prea aglomerat în carieră. Mai ales data de 23 trebuie pregătită cum se cuvinte, căci o conexiune între planetele tale guvernante, Pluto și Marte, zdrobește obstacolele din calea visului tău, îți dă curaj, abilități de lidership și pasiune.

Ce regrete are un Scorpion pe patul de moarte

SĂGETĂTOR. Wow, ești zodia cu cea mai prolifică vară! În dragoste, perioada Lunii Noi în Gemeni, din iunie, te poate apropia de sufletul pereche, poate să îți ducă relația existentă la un nivel nou sau poate să creeze contextul ideal pentru ca fata/băiatul de care îți place să intre în vorbă cu tine. Setea ta de cunoaștere e mare, așa că o călătorie sau un nou curs sunt în cărți. Venus retrograd îți amintește însă că nu știi nimic despre tine și că îți poți schimba planurile: în loc să vizitezi o țară nouă, cum ți-ai propus, reculege-te într-un spațiu confortabil (spiritualitatea e intensificată) sau îmbrățișează din nou un hobby abandonat. La muncă poți primi noi responsabilități sau ți se poate cere să adopți rolul de mentor/instructor. Pe 31 iulie, Marte și Jupiter îți inspiră o decizie care va influența în bine reputația ta publică.

CAPRICORN. Vara începe încet, împingându-te cu blândețe să aprofundezi o relație amoroasă sau să îți reafirmi adevărurile și angajamentele, dacă ești single. Sezonul Racului și mai ales Luna Nouă îți pot aduce șansa de a cunoaște pe cineva cu care să te conectezi, de a oficializa o relație sau de a te muta împreună cu partenerul. În iunie, să te preocupi în mod organizat de sănătatea ta e o prioritate de top. Dedică-te unei activități sportive zilnice și/sau planifică mesele ca să te asiguri că nu mai mănânci în oraș. În august, concentrează-te pe carieră, desfășurând acele activități de rutină de care de obicei fugeai cât te țineau picioarele.

VĂRSĂTOR. Vara 2023 intensifică distracția și micile plăceri pentru semnul tău. Reia un hobby care îți plăcea la începutul verii sau acordă-ți toată atenția unuia nou. Dar această perioadă e magică mai ales pentru iubire: atât luna iulie, cât și august sunt minunate pentru viața amoroasă. Ce e de subliniat e că sezonul Racului te poate aduce față în față cu un partener nou, cât timp epoca Leului e favorabilă parteneriatelor. Pe de altă parte, în carieră ți se recomandă să te concentrezi mai ales pe activitățile de rutină. Da, sunt plictisitoare, dar oricum viața ta socială e suficient de intensă ca să faci față. Jupiter îți asigură stabilitate în familie, protejându-te de efectele nedorite ale lui Saturn, iar Marte în sectorul relațiilor, până pe 10 iulie, poate stârni conflicte cărora nu trebuie să le dai atenție.

PEȘTI. Creativitatea e din nou intensificată, mai ales în miezul verii. Nici nu e de mirare, căci Jupiter se află în sectorul comunicării scrise, dar ca artist ai nevoie de recreere pentru inspirație. Petrece luna iunie în compania prietenilor și a familiei ca să îți lași mintea să zburde liberă și să îți găsești muza. Pe de altă parte, Uranus și Marte pot aduce un strop de grabă și energie haotică, dar consum-o prin socializare, în artă și în explorarea propriului subconștient. Iulie e luna romantismului, așa că actualizează-ți profilul pe aplicații de dating sau fă ceva distractiv cu iubitul/a. Luna august te poate inhiba cu muncă plictisitoare și mai multă birocrație decât îți place.

Semne bune vara 2023 are, iar horoscopul complet al sezonului cald aduce vești pozitive pentru fiecare semn în parte.

Surse foto: Pixabay, Pixabay, Pixabay

Surse articol: StyleCaster, The Every Girl, Goop 

Articolul urmator
Zodiile care preferă singurătatea decât relațiile lipsite de pasiune
Zodiile care preferă singurătatea decât relațiile lipsite de pasiune
Ce sanse sunt sa te indragostesti vara aceasta?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa te indragostesti vara aceasta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.