Horoscop
Înapoi la

Horoscopul lunii iunie 2023: karma își plătește datoriile și își încasează plățile în luna solstițiului de vară

Horoscopul lunii iunie 2023: karma își plătește datoriile și își încasează plățile în luna solstițiului de vară

Redactor Andreea Baluteanu

Fără elipse, fără tranzituri astrologice dificile sau periculoase, horoscopul lunii iunie pare fi la fel de blând precum o briză caldă de vară. E însă doar o impresie, insistă astrele. Cu Soarele aflat în cea mai mare parte a lunii în Gemeni, încurajând flirturile, sociabilitatea și distracția, și mutându-se mai târziu în blajinul Rac plin de compasiune, prima lună de vară „ne atinge la inimă”.

Horoscopul dragostei pentru iunie 2023: Luna Plină va echilibra balanța în cuplurile destabilizate de restul mișcărilor astrale

Însă, condimentată de Luna Plină în Săgetător și de Luna Nouă în Gemeni, iată ce ne pregătește această perioadă din punct de vedere astrologic.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Horoscopul lunii iunie 2023: ce au de spus planetele

La lumina Lunii Pline în Săgetător deprindem o mulțime de lecții și simțim pe limbă gustul înțelepciunii, se laudă horoscopul lunii iunie 2023. Data de 5 iunie marchează mutarea lui Venus în Leu, ce trezește la viață cele mai extravagante dorințe.

Nu ne e deloc rușine să trăim din plin nici când Mercur trece în Gemeni, restaurând claritatea mentală și arătându-ne cum să punem întrebările care contează. În aceeași zi, pe 11 iunie, Pluto își face debutul în seriosul Capricorn, stârnind o meditație profundă asupra vieții.

Karma deprinde semnificații și mai profunde când Saturn își începe tranzitul în Pești, punând zodiile față în față cu fricile lor cele mai adânci. De aici se desprind lecții majore, ce pot însă să fie interpretate greșit mai ales odată cu Luna Nouă în Gemeni, ce ne răpește capacitatea de a ne concentra pe aceste învățăminte.

Solstițiul de vară scurtează zilele, pregătindu-ne sufletește să pătrundem în a doua parte a anului, în vreme ce Soarele intră în Rac, promițând siguranța emoțională numai în urma procesării atente a emoțiilor. Pe 27 iunie, și Mercur își dă întâlnire cu Racul, valorificând sensibilitatea și compasiunea, iar mult temutul retrograd al lui Neptun în Pești, cel mai delicat moment, de la finalul lunii, ne pune față în față cu adevărurile pe care încercam să le evităm.

Cum se descurcă astrele în horoscopul lunii iunie 2023

BERBEC. Cu siguranță nu o să simți că ai trăit degeaba în această lună iunie plină de peripeții. Ce îți dorești cel mai tare de la viață, te întreabă Luna Plină în Săgetător? Aventură, noutate, călătorii, studiu, dragoste? Venus speră că acest ultim răspuns e cel potrivit, căci are ce să îți ofere. Te vei descurca de minune în această lună scriind, jucând pe scenă sau desfășurând orice altă activitate artistică, iar odată cu intrarea Soarelui în Rac accentul e pus pe familie, mai ales pe figura parentală. Fă un dar tatălui tău sau unui mentor de sex masculin. Evită discuțiile în contradictoriu, mai ales cu prietenii.

TAUR. Ai nevoie de o direcție nouă în viață și e de la sine înțeles acest lucru din moment ce Jupiter tocmai s-a mutat în semnul tău. Planeta abundenței și a norocului te îndeamnă să te întrebi ce anume necesiți pentru a te bucura de cea mai frumoasă viață și apoi să pui în practică ce ai înțeles. Picură cu magie în viața ta și după mutarea lui Venus în Leu, de pe 5 iunie, ce îți afectează relația cu casa. Să renovezi e o idee de milioane. Comunicarea devine mai prielnică și mai simplă după ce intrăm în sezonul Racului, atunci când vei avea în sfârșit curajul de a spune ce ai pe suflet unei persoane care nu te-a ascultat prea mult timp.

GEMENI. Egoul și exprimarea, mai ales în scris, prin social media și redactarea de memorii, sunt îmbunătățite în horoscopul lunii iunie. Mercur intră în semnul tău pe data de 11, și un obiectiv bun, așa cum ar fi să atingi un echilibru între viața profesională și cea personală, e mai ușor de atins. Până atunci, însă, bucură-te de o lecție extraordinară pe care are să ți-o dea un membru mai în vârstă al familiei care e un mentor valoros: ascultă mai mult decât să vorbești. Luna Nouă în semnul tău te îmbie să te gândești la ce trebuie întreprins pentru a-ți transforma viața în următorul an, iar sezonul Racului poate aduce prosperitate financiară.

RAC. Oboseala și starea de epuizare mentală nu se lasă duse cu una cu două, trebuie să faci ceva în acest sens: renunță la orice nu îți mai trebuie. Fie că e vorba despre ranchiună, responsabilități sau relații, dacă nu te detașezi, bine nu îți va fi. O pauză binemeritată e reprezentată de Luna Plină în Săgetător, o noapte de distracție. Venus te învață că, dacă nu te mai cramponezi excesiv de zona de confort, poți primi o recompensă frumoasă în urma unei acțiuni curajoase. Luna Nouă de pe 18 iunie insistă că trebuie să pui pe prim plan sănătatea ta mentală, iar Soarele care se mută în semnul tău îți dă șansa unei călătorii care să îți deschidă orizonturile sau unui proiect personal.

LEU. Accentul e pus pe tine, nu pe ceilalți, dar Cosmosul nu dorește să îți stimuleze aroganța sau mândria, ci să îți arate cum să te iubești și să cultivi un simț al stimei de sine odată cu intrarea lui Venus în semnul tău. Contează însă pe cine cunoști, nu ce cunoști, iar Luna Plină de pe 4 va dezvălui un talent care e remarcat imediat de persoana potrivită. După ce ai excelat, învață să te odihnești, spune Luna Nouă de pe 18, mai ales că Soarele care intră în Rac și Solstițiul de vară te îndeamnă să descoperi bucuria mult râvnită în viața ta.

profil de fata cu parul prins in coc desenata pe fundalul lunii pline

FECIOARĂ. Deși vei avea parte și de distracție în prima lună de vară, aceasta va fi umbrită de înclinația de a munci asiduu pentru un mare vis. Suflecă-ți mâinile și transformă-l în realitate manifestând dorințele ascunse în sufletul tău: să le notezi pe o coală de hârtie e o idee genială. Singura pauză de la trudă o iei pe 4 iunie, când o problemă de familie îți reclamă toată concentrarea. Luna Nouă de pe 18 te îndeamnă să înveți ceva nou sau să deprinzi un hobby care se va concretiza într-unul dintre cele mai importante proiecte din viața ta: se pare că tot ce ai trăit te-a condus spre această realizare. Ultimele zile ale horoscopului lunii iunie te îndeamnă să mărturisești cu curaj emoțiile și sentimentele tale celor dragi.

BALANȚĂ. Învață din greșeli, renunță la ideile preconcepute și la poveștile false pe care ți le serveai singur/ă și ești gata să pășești cu dreptul în noua ta viață. Luna Plină de pe 4 iunie e cea care te ajută să corectezi o greșeală făcută din imaturitate sau frică: e timpul să ai credință fermă în potențialul tău. Venus încurajează prieteniile, și, fie că e vorba despre un team building cu echipa sau despre reîntâlnirea cu un vechi amic, aceste conexiuni contează. Luna Nouă scoate la iveală un vis drag al sufletului tău (un hobby, o pasiune, o promovare sau o afacere), așa că sezonul Racului e ideal pentru a te lansa pe orbită. Finalul lunii aduce vitalitate, sănătate și energii pozitive.

SCORPION. Cariera susținută de Marte e în centrul atenției acum și vei primi răsplata pentru o muncă susținută, executată în trecut, dar numai cu condiția să îți asculți intuiția și să nu dai dovadă de prea mult exces de zel. Simți că ți se ridică o greutate de pe umeri, ceea ce e minunat. În dragoste realizezi o greșeală enormă pe care ai comis-o, dar nu permite acestei revelații să aducă pesimism, ci îmbrățișează înțelepciunea. Luna Nouă de pe 18 îți cere să îți asumi un risc: fii curajoasă acum și vei străluci la finalul anului. Odată cu sezonul Racului, în viața ta nu mai e loc decât de bucurie.

SĂGETĂTOR. Ai realizat atâtea, nu e de mirare că debordezi de optimism și curge cu oportunități în jurul Lunii Pline care are loc tocmai în semnul tău. E util și să împărtășești puțin din acea experiență cultivată pe calea cea grea în conversații pline de profunzime cu amicii sau cunoștințele tale. Te vei simți ca un vorbitor motivațional. Dar luna iunie este despre dragoste în toate formele sale. O relație nouă, dar și îmbogățirea celei existente cu stimuli noi, sunt daruri aduse de astre. Lasă la o parte discuțiile serioase; flirtul, întorsăturile de frază și seducția punctată de cuvinte bine alese îți vor aduce un roi de pretendenți.

CAPRICORN. Sănătatea și vindecarea sunt în centrul atenției în această lună. Nu neapărat bolile trupești ar trebui să te intereseze cât, datorită lui Venus, cele sufletești. Ce mai spune inima ta? Cum îți dorești să îți arate viața sentimentală? Numai adresându-ți aceste întrebări poți atinge fericirea, acele experiențe minunate promise de Jupiter și care se apropie cu pași repezi. Luna Plină în Săgetător te ajută să închizi pentru totdeauna un cerc vicios, iar cea Nouă pune accent pe obiceiuri și ritualuri pozitive. Însă sezonul Racului te învață cum să dai o a doua șansă cuiva.

Secretele femeii Capricorn. Află ce se ascunde în spatele armurii de războinică

VĂRSĂTOR. E timpul să te distrezi, îmbătându-te cu sociabilitatea și energiile creatoare ale Gemenilor. Luna Plină dă un stimul prieteniilor și te învață o lecție esențială despre amicii tăi. Ai tot dreptul să te lași admirat/ă fără teama că pari superficial/ă de cei care te adoră. Amintește-ți că nimeni nu le știe pe toate în timpul Lunii Noi și că nu e nevoie ca decizia pe care o iei acum în dragoste să fie bătută în cuie pentru tot restul vieții tale: oricând te poți răzgândi. Când faci ceea ce îți place, orele lungi de muncă sunt o plăcere, e lecția pe care ți-o oferă Soarele care intră în Rac. De Solstițiul de vară, e indicat să programezi o vizită la doctor.

PEȘTI. E atât de distractiv să fii în centrul atenției, numai tu nu ți-ai permis câtuși de puțin aceste experiențe din cauza credințelor limitative despre capacitățile tale. Însă ține cont că horoscopul lunii iunie e stelar pentru carieră și îți va aduce succes după succes, numai să fii dispus/ă să te evidențiezi. Luna Nouă îți suflă la ureche că ai ceva de spus și că lumea întreagă e pregătită să te asculte. Însă nu e vorba numai despre profesie acum: familia e stimulată de Gemeni. Adună în jurul tău oamenii dragi și mai eliberează din energiile toxice renunțând la un obiect inutil. Sezonul Racului aduce distracție și o mulțime de invitații.

cuplu fericit care se imbratiseaza la apus

Horoscopul lunii iunie e plin de surprize neașteptate pentru zodii! 

Surse foto: Pixabay, Pixabay, Pixabay

Surse articol: Russh.com, Bustle, Glamour UK

Articolul urmator
Cine este sufletul tău pereche de care te leagă o lecție karmică, în funcție de semnul zodiacal
Cine este sufletul tău pereche de care te leagă o lecție karmică, în funcție de semnul zodiacal
Ce faza a lunii te reprezinta?
Incepe quiz
Ce faza a lunii te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.