Horoscop
Înapoi la

Mai bine singur/ă sau într-o relație? Cum atingi potențialul maxim, în funcție de zodie

Mai bine singur/ă sau într-o relație? Cum atingi potențialul maxim, în funcție de zodie

Ramona Jurubita

Se spune că munca înnobilează omul, iar fiecare îi este dator sinelui cu încercarea de a deveni din ce în ce mai bun în ceea ce face. Unii lucrează mai bine pe cont propriu, alții sunt dependenți de alte persoane și nu se descurcă niciodată fără ajutorul cuiva. De cele mai multe ori, oamenii sunt dependenți de jumătatea din cuplu, fiindcă ea le oferă încurajări și obiecții constructive.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Semnele zodiacale pot fi împărțite foarte ușor în două categorii: nativii care prosperă când sunt singuri și nativii care se simt pierduți fără sprijinul unui partener de echipă sau de viață. Deja ai început să îți imaginezi la care dintre cele două secțiuni se încadrează apropiații tăi? Nu trebuie să îți bați capul, fiindcă mai jos găsești clasamentul complet al tuturor zodiilor.

Femeie cu spirit de învingător care a trecut și prin momente de cumpănă, pe care le-a depășit cu brio.

Iată cine este individualist și cine depinde întotdeauna (sau aproape întotdeauna) de relațiile pe care le are:

 1. Capricorn
  Acest semn este dependent, dar nu de oameni, ci de muncă. Ar simți că viața lui s-a sfârșit dacă s-ar vedea nevoit să stea câteva ore fără să facă nimic. Îi place să alerge tot timpul în stânga și în dreapta, dorindu-și să îndeplinească multe sarcini. Uneori ignoră tot ce se întâmplă în jur și preferă să trăiască singuratic, având în vedere că așa are parte de mai multă concentrare. Totuși, dacă e îndrăgostit, nu stă departe de persoana iubită, chiar dacă are multe treburi de dus până la capăt.
 2. Fecioară
  Fecioara nu ar lăsa munca nici măcar pentru o întâlnire amoroasă, fiindcă vrea să se asigure că totul iese perfect de fiecare dată. Până nu termină treburile de la serviciu, nu renunță la strictețea programului și rămâne cufundată în activitățile banale. Vrei să știi motivul pentru care ocupă locul al doilea? Deși se concentrează cât de mult poate și știe ce are de făcut, tinde să repete anumite sarcini doar pentru că nu acceptă ca altcineva să le faci mai bine. Astfel, pierde timp și eficacitatea scade.
 3. Vărsător
  Îi place să fie singur și preferă să își distragă atenția de la ideea de a fi într-un cuplu. De ce? Știe că și-ar pierde concentrarea dacă mintea i-ar fi permanent pe alte tărâmuri cosmice și dacă ar sta în fiecare secundă să își imagineze cum se va simți când va ajunge din nou în brațele sufletului pereche. Fiindcă este conștient că nu ar da randament la fel de ușor la brațul altcuiva, preferă să stea departe de o posibilă mare iubire. Uneori, se implică în aventuri, doar pentru a se asigura că poate în orice moment să fie din nou pe cont propriu și să se apuce de treabă.
 4. Berbec
  Dacă vede că sentimentele nu îi sunt împărtășite, merge mai departe și se dedică întru totul carierei. Nu suferă prea tare și nici nu pierde vremea, așa că realizează cât de bine se descurcă și fără un ajutor. Se spune că problemele sentimentale se reflectă în activitățile profesionale, dar nu este și cazul său, pentru că reușește să se detașeze. Totuși, când este într-o relație fericită poate să îi scape situația de sub control, dar nu pentru mult timp.
 5. Gemeni
  Firea duală îi face pe Gemeni să se poziționeze undeva la mijlocul acestui clasament, fiindcă ei reușesc întotdeauna să se situeze în ambele emisfere. Pot fi atât independenți, cât și dependenți, iar acest lucru depinde foarte mult de persoanele din jur. Decât să lucreze lângă un om care nu este atât de important pentru ei, mai bine se descurcă singuri. Dar când vine vorba de iubire, ar da orice să stea mai mult la brațul partenerilor/partenerelor și se străduiesc să lucreze în echipă sau să accepte critici, sfaturi, încurajări.
 6. Pești
  Și alunecoșii Pești se descurcă bine în ambele situații. Chiar dacă sunt romantici incurabili și tânjesc după momente speciale în compania persoanelor iubite, nu se simt în pericol când rămân singuri. Știu cum să se descurce în orice împrejurare și nu simt nevoia să ceară ajutor. Chiar lucrează mai bine în singurătate, fiindcă sunt mai ancorați în realitate decât atunci când se îndrăgostesc. Marea dragoste i-ar putea face să gândească în profunzime și să nu se mai concentreze pe evoluție.Parteneri care râd la birou, în timpul programului de lucru.
 7. Săgetător
  Solitudinea nu este așa grea cum ar crede un Săgetător care are impresia că nu s-ar descurca pe cont propriu. Când iese dintr-o relație, se grăbește să își caute altă pereche, în încercarea de a se asigura că are mereu pe cineva alături care să îl susțină. Știi ce îl împiedică, de fapt, să prospere? Faptul că nu rămâne mai multă vreme singur, astfel încât să aibă timp să își pună ordine în gânduri și să își facă un plan de „atac”. Chiar s-ar descurca mult mai bine dacă nu ar mai aștepta indicațiile altora.
 8. Balanță
  Este cea mai corectă dintre toate zodiile, așa că își dă seama cât de important poate fi un sprijin în vremuri grele. Nu se lasă descurajată dacă rămâne doar ea pe drum, dar preferă să aibă întotdeauna pe cineva care să îi păzească spatele și să o însoțească în procesul de evoluție. Știe că nu este bine să depindă de nimeni, dar încearcă să nu devină prea individualistă. Acceptă orice părere care ar putea să îi ofere o nouă perspectivă asupra lucrurilor din jur.
 9. Scorpion
  Sensibilitatea sa este vinovată în totalitate pentru dependența lui de o altă persoană. În cazuri extreme, se descurcă pe cont propriu, dar nu vrea să accepte că poate avea parte de reușite și fără un alt suflet alături. Trebuie să aibă mai multă încredere în sine și să își dea voie să vadă că este în stare de lucruri mărețe. Din păcate, își pune o piedică în calea fericirii și nu poate să se bucure de tot ce trăiește. Chiar ar fi un om de succes dacă ar deveni puțin mai dur.
 10. Leu
  Deși pare cel mai rece suflet din tot zodiacul, nu poate să se detașeze ușor de persoana care i-a intrat în suflet. Iubește cu toată inima și se obișnuiește atât de tare cu prezența jumătății sale, încât nu mai poate face nimic fără ea. Îi cere sfatul în orice situație și simte să nu poate merge mai departe fără validarea sa. Ar putea să dărâme și munții doar cu propriile puteri, dar slăbiciunea pentru sufletul pereche îl face să se simtă neputincios.
 11. Taur
  Acest semn zodiacal nu prea ajunge unde își dorește când este singur, fiindcă tinde să rămână prea mult ancorat în trecut. Este ocupat să se certe în continuare cu fosta pereche și uită să adauge alte cărămizi la fundația vieții lui, rămânând pe loc și simțindu-se învins. Când realizează că a stagnat și că îi era mai bine într-un cuplu, lasă de la el și încearcă să repare situația, pentru a păși din nou pe drumul cel bun, la brațul persoanei care îl ridică întotdeauna de jos.
 12. Rac
  Este cel mai dependent de alți oameni și nu trebuie să fie neapărat într-o relație ca să simtă că îi merge bine. Când are un om de care să se agațe, are impresia că se poate ridica deasupra norilor pentru a se lupta cu orice ființe fantastice. În cazul în care nu mai are pe nimeni aproape, intră în panică și se gândește că și-a ratat viața, fiindcă nu are puterea de a merge mai departe. Oricât s-ar implica în anumite activități, nu le va duce la bun sfârșit, fiindcă va amesteca întotdeauna viața profesională cu viața personală.

Tu în care parte a topului te încadrezi? Dacă ți-ai dat seama că te confrunți cu dependența, ar trebui să iei măsuri și să cauți metode prin care să dobândești încredere în sine. Dar dacă te afli în fruntea clasamentului și ești unul dintre individualiști, va fi nevoie să îți cultivi empatia și capacitatea de a lucra în echipă. Trebuie să găsești un echilibru și să urmezi exemplul zodiilor care se situează undeva la mijloc.

Citește și: Top 6 cele mai vulcanice zodii. N-ai nicio șansă să le îmblânzești odată ce le-ai scos din sărite!

Surse foto: iStock, Unsplash

Surse articol: ThoughtcatalogYourtangoMsn

Articolul urmator
Zodiile care își blesteamă fostele iubiri
Zodiile care își blesteamă fostele iubiri
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.