Horoscop
Înapoi la

Neptun Retrograd provoacă dezamăgire și confuzie! Află ce zodii sunt afectate de energiile acestei mișcări astrale

Neptun Retrograd provoacă dezamăgire și confuzie! Află ce zodii sunt afectate de energiile acestei mișcări astrale

Ramona Jurubita

Neptun, cunoscut ca planeta spiritualității, și-a primit numele de la Zeul Mărilor și joacă un rol extrem de important în viața zodiilor. Este responsabil de imaginația zodiilor și le oferă compasiune și empatie, doar că uneori le poate pune și piedici. În ce fel de condiții? Vei afla din acest articol.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

În fiecare an, într-o anumită perioadă, Neptun intră în retrogradare, adică se mișcă în direcție inversă și energiile sale pot crea probleme în viața zodiilor. Această mișcare astrală nu putea lipsi nici din 2023, căci oamenii au nevoie să învețe lecții prețioase despre emoții și adevăr. Cât va dura de această dată? Perioada critică pe care toți nativii zodiacului o vor simți pe propria piele este 30 iunie – 6 decembrie. Asta înseamnă destul de mult, aproape jumătate de an, așa că trebuie să te pregătești pentru situații complicate și trăiri intense. Ești gata să descoperi ce impact va avea asupra ta retrogradarea lui Neptun?

Având în vedere că planeta imaginației mai este cunoscută și sub numele de „planeta iluziei”, probabil poți intui ce urmează... În mod normal, când se află în tranzit direct, Neptun le ajută pe zodii să viseze cu ochii deschiși, apoi să își îndeplinească toate dorințele. Din păcate, când mișcarea este inversă, lucrurile se întâmplă fix pe dos. Asta înseamnă că semnele din zodiac își vor face iluzii și vor trăi dezamăgiri când își vor da seama că așteptările lor nu pot fi atinse.

Este posibil ca anumiți nativi să nu mai poată vedea lucrurile în adevărata lor formă, tocmai pentru că vibrațiile lui Neptun pot întuneca gândirea oricui. În principiu, vor fi afectați mai tare cei sensibili și, în principal, cei guvernați de însuși Neptun – Peștii.

Interesant este că pe toată durata celor șase luni, planeta va merge invers într-o singură constelație, fix cea a Peștilor. Efectele acestei mișcări astrale vor fi intensificate și de Saturn retrograd, aflat tot în Pești, care a început pe 17 iunie și se va încheia pe 4 noiembrie.

Oare cum vor face zodiile față unor probleme ce par să nu aibă sfârșit? Ei bine, gândul că totul se întâmplă cu un scop ar putea să consoleze pe oricine. Dacă ți-e teamă că vei avea de suferit din cauza retrogradărilor, trebuie să îți păstrezi calmul și să nu uiți că planetele au un singur scop – acela de a ne ajuta să evoluăm. Din acest motiv, odată la ceva timp, ne supun unor probe complicate, pentru a ne face mai puternici.

Ce o să se întâmple, de fapt, în această perioadă

Semnele zodiacale se vor lupta cu dorința de a folosi imaginația pentru a scăpa de griji și cu nevoia de a folosi imaginația în scopuri practice.

Pentru că retrogradarea are loc în Pești, o zodie pusă în valoare de sensibilitate, energiile lui Neptun se vor intensifica și vor atinge subconștientul tuturor. Astfel, problemele care apar mai des au legătură cu traumele îngropate adânc în subconștient sau, mai bine zis, cu bagajele karmice. Cine reușește să conștientizeze la timp că are de vindecat anumite răni sufletești ar putea controla mai ușor stările de anxietate induse de vibrațiile acestei planete.

Neptun pe un fundal negru, așa cum a fost văzut de sonda spațială Voyager II în 1989

4 semne zodiacale care vor avea parte de un 2023 magic și plin de romantism

Șase zodii intens afectate de retrogradarea lui Neptun

Pești
Conducătorul zodiei tale este retrograd în constelația ce-ți poartă numele. Oare cât de grav să fie pentru tine? Nu va fi atât de rău pe cât îți imaginezi! Această planetă îți va lansa noi provocări în fiecare zi, iar la final vei constata că ai devenit o persoană realist/ă. Asta înseamnă că rolul său e acela de a te face să te simți pregătit/ă să înfrunți realitatea dură. Dacă în trecut te refugiai în lumea viselor, după ce Neptun va ieși din retrogradare, nu vei mai avea niciun fel de teamă.

Te vei simți epuizat/ă în aceste șase luni, dar la final vei realiza că ești alt om și că te poți baza mai mult pe intuiția ta. De ce? Ea se va dezvolta în timp ce vei trece prin probele scoase în calea ta de planeta iluziilor.

Fecioară
Trebuie să înveți să fii mai flexibil/ă, mai ales când vine vorba de anumite decizii importante. Ce fel de ajutor crezi că îți va oferi Neptun? Te va pune în situații delicate când te vei afla în dialog cu alți oameni, până când vei reuși să fii atent/ă la nevoile lor. Deși în general ești critic/ă atât cu tine, cât și cu restul lumii, în aceste luni te vei axa pe motivație și nu vei mai avea pretenții exagerate.

Însă, cel mai important aspect este altul! În această jumătate de an, reușești să te odihnești și să îți îmblânzești dorința de a câștiga. Te vei mulțumi și cu mai puțin, fiindcă vei învăța să prețuiești clipa și să lași în spate blocajele emoționale care îți influențau comportamentul.

Gemeni
Neptun retrograd te face să te lupți cu propriile dorințe și să nu știi în ce direcție să mergi. Așa se întâmplă când vrei prea mult și faci mai multe planuri, dar planeta aceasta vrea să te învețe lecția cumpătării. Este normal să ai și un plan de rezervă, dar nu este în regulă să ai mintea orientată spre mai multe activități pe care vrei să le faci.

Trebuie să iei totul pas cu pas și să rezolvi problemele pe rând, iar astfel vei reuși să faci tot ce ți-ai propus. Nu ai cum să realizezi totul în același timp, iar Neptun te va supune unor teste ca să te convingi. În perioada 23 august - 15 septembrie 2023 vei avea parte de multe eșecuri, dar suma lor va fi, de fapt, reușita finală.

Săgetător
În loc să te concentrezi asupra obiectivelor tale, în aceste șase luni vei fi tentat/ă să te axezi mai mult pe problemele de acasă. Conflictele de familie te vor ține multă vreme ocupat/ă, până când vei realiza că trebuie să iei atitudine și să mediezi discuțiile aprinse dintre cei dragi. Planeta imaginației are scopul de a te face să spui întotdeauna lucrurilor pe nume.

Problemele prin care vei trece te vor ajuta să îți dezvolți latura empatică și, în același timp, vocabularul. Asta înseamnă că la finalul perioadei tensionate, vei putea folosi imaginația în scopuri practice. De atunci, nu vor mai exista dificultăți cărora să nu le faci față într-o secundă.

Capricorn
Vei avea mari probleme de concentrare în toate zilele în care Neptun va merge în sens invers. Nu trebuie să îți pierzi speranța, ci să te ambiționezi să scapi întotdeauna cu bine din ipostazele delicate în care ajungi. După ce vei trece prin multe încercări, te vei bucura că nu ai renunțat, pentru că vei obține o mulțime de beneficii.

Asta înseamnă că planeta iluziilor nu este atât de rea pe cum pare? Sigur că nu are nimic personal cu tine! Energiile sale au rolul de a-ți dezvolta intuiția și te a te schimba în bine. O astfel de mișcare planetară îți poate stimula subconștientul, scoțând la suprafață toate secretele despre care sperai să nu mai vorbești niciodată. Dar tocmai pentru că acele emoții din trecut încă te macină, ai nevoie să dai piept cu ele și să scapi de angoasă.

Berbec
S-ar putea să te simți chiar foarte bine în intervalul 30 iunie - 6 decembrie și să simți că Neptun a uitat să îți facă probleme. Adevărul este că el lucrează în favoarea ta chiar și atunci când nu simți, fiindcă îți oferă ocazia să îți acorzi mai multă atenție. În cazul tău, energiile sale acționează diferit și nu îți pun obstacole în cale, ci îți oferă timp de contemplare.

Pe toată durata celor șase luni, te vei gândi la modalitățile prin care poți evolua. Te vei gândi mult și la trecut, astfel că vei înțelege ce fel de schimbări trebuie să faci în viața ta. Este interesant cum o singură planetă poate avea un impact diferit asupra mai multor zodii!

Dacă nu ți-ai găsit zodia în lista de mai sus, te poți bucura chiar acum, fiindcă pe tine nu te vor afecta așa tare vibrațiile acestei mișcări astrale. Bineînțeles, nu trebuie să uiți că există pericolul să cazi și tu în plasa energiilor negative, mai ales dacă nu încerci să îți vindeci rănile emoționale. Trebuie să fii mult mai atent/ă la tot ce faci, să o iei pas cu pas și să te asiguri că vezi realitatea așa cum este ea. Dacă lași factorii externi să îți deregleze percepția, vei cădea pradă efectelor devastatoare pe care le poate avea Neptun retrograd.

Astrele au decis! Cea mai bună zi din 2023 pentru zodia ta

Surse foto: FreepikUnsplash

Surse articol: AstrologyanswersRefinery29Elitedaily

Articolul urmator
Zodiile care au cele mai frumoase suflete
Zodiile care au cele mai frumoase suflete
Ce sanse sunt sa fii inselata?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa fii inselata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.