Horoscop
Înapoi la

Patru zodii care trăiesc mereu cu teama că urmează să se întâmple ceva teribil

Patru zodii care trăiesc mereu cu teama că urmează să se întâmple ceva teribil

Lorena Pintilie

Unele persoane sunt extrem de optimiste, fiindu-le ușor, aproape instinctiv, să gândească pozitiv ori de câte ori li se „aruncă” un obstacol în față. Sunt genul care așteaptă cu nerăbdare provocările și sunt capabile să vadă exclusiv partea bună a lucrurilor. Pe de altă parte, există și oameni mai pesimiști din fire. Sunt mai precauți, mai atenți și tind să vadă situațiile într-o lumină proastă. Le este, de asemenea, foarte greu să se bucure de momentele unice și se îngrijorează constant de pericolele neprevăzute care ar putea apărea în viitor.

Iată care sunt cele patru zodii care gândesc negativ și uită să se bucure de micile daruri ale vieții!

 

Între un optimist şi un pesimist, diferenţa este hazlie. Optimistul vede gogoaşa, iar pesimistul doar gaura acesteia!” - Oscar Wilde

Patru semne zodiacale care își descoperă scopul în viață la aproape 40 de ani

Taur

Ești o persoană care gândește prea mult. Rumegi situațiile și te trezești în situații nedorite din simplul fapt că nu lași lucrurile să decurgă de la sine. Ești mereu îngrijorat/ă, nutrind impresia că ceva rău urmează să se întâmple. Pare că ești cinic/ă pe alocuri, iar asta se observă atunci când nu îți dai voie să te bucuri de micile plăceri ale vieții. Nu îți dai voie să te entuziasmezi atunci când cineva îți propune o ieșire și tinzi să spui că „sigur va lua o turnură greșită” următoarea călătorie pe care o ai în program. Totodată, îți e greu să îți pui încrederea în oamenii din jurul tău pentru simplul fapt că îți faci griji că vei fi dezamăgit/ă. Nu îți dai voie să fii cu adevărat fericit/ă! Te asemeni uneori unui bătrân ursuz care a trecut prin zeci de drame de-a lungul vieții sale, ceea ce tu cu siguranță nu ești! În loc să fii liber/ă și vesel/ă, te încăpățânezi să te temi. Oprește-te! Nu îți face bine!

Fecioară

Nu trăiești în prezent, ești mai mereu cu gândul la viitor sau îți amintești nostalgic de ceva din trecut. Îți răsucești singur/ă cuțitul în rană reproiectând greșeala pe care ai făcut-o ieri sau temându-te că poate o vei reface mâine. Dar, aparent, uiți că în noțiunea timpului nu există doar ieri și mâine, ci și azi. Îți este greu să te bucuri de momentul prezent chiar și atunci când este unul frumos, pentru că îți faci griji că nu va dura. Te temi că într-o zi te vei trezi și toți cei la care ai ținut vor dispărea fără urmă și că tot ceea ce ai făcut notabil până atunci se va risipi odată cu ei. Este în regulă să fii precaut/ă și realist/ă, dar ar trebui să te bucuri mai mult de ceea ce îți oferă viața aici și acum. Oprește-te din a te gândi că există posibilitatea de a pierde totul și acordă-ți răgaz pentru a aprecia ceea ce ai.

Scorpion

Uneori ai impresia că nu meriți să fii cu adevărat fericit/ă (ceea ce nu este deloc adevărat), iar asta te ține pe loc atunci când ți se dă ocazia să profiți la maximum de orice mică - sau mare - bucurie. Încă din copilărie ți-ai setat mintea să se concentreze mai întâi pe lucrurile care ar putea să meargă prost, în detrimentul celor pozitive. Chiar și atunci când viața e minunată, ai probleme în a te bucura de ea, deoarece ești convins/ă că trăiești „liniștea dinaintea furtunii”, urmând să se întâmple ceva rău pentru „a echilibra” situația. Însă, îți vine sau nu să crezi, lumea nu funcționează așa. Nimeni și nimic nu ține cont de câte lucruri bune și rele ți se întâmplă și nu se asigură că balanța dintre cele două trebuie să fie mereu echilibrată. Gândindu-te mereu la e ce mai rău, nu faci decât să te stresezi și mai tare, lucru care ar putea avea urmări devastatoarea asupra psihicului tău. Relaxează-te și bucură-te de ceea ce trăiești astăzi fără să te tulburi pentru ziua de mâine.

Cele 7 zodii „bune de adus acasă” și de prezentat părinților

Capricorn

La fel ca nativii din zodia Taur, și tu ai o urmă de cinism în tine. În loc să fii mulțumit/ă de oamenii frumoși, sinceri și binevoitori din viața ta, îi privești cu suspiciune fără ca măcar să îți fi dat motive să te îndoiești de ei. Mereu îți pui întrebări în ceea ce îi privește, considerând că „sunt prea buni pentru a fi adevărați”. Încerci să controlezi totul din pricina acestei frici de dezamăgire care te urmărește peste tot. Însă, chiar și când dispui de control absolut, tot ai impresia că urmează să ți se întâmple ceva rău. Nu vrei ca fericirea sau succesul tău să depindă de altcineva, ceea ce este de admirat, dar ar trebui să fii conștient/ă de faptul că există persoane care îți merită încrederea și care îți vor binele. Chiar și așa preferi să te bazezi doar pe tine și pe propriile forțe și cunoștințe. Te gândești că dacă îi ți la distanță pe cei din jur, nu vor avea ocazia să îți calce încrederea în picioare și ulterior să te dezamăgească. Dar nu uita, dacă continui să respingi pe toată lumea, te vei trezi singur/ă și fără ajutor!

Este sănătos să fii realist/ă uneori, cu picioarele pe pământ, dar nu înseamnă că „nu ai voie” să-ți lași sufletul să se bucure de neprevăzut. La urma urmei, necunoscutul face ca viața să fie mai frumoasă, mai palpitantă și cu adevărat unică!

Surse foto: Unsplash

Surse articol: Collective World 

Articolul urmator
Zodiile care au cele mai frumoase suflete
Zodiile care au cele mai frumoase suflete
Stii sa fii mereu stapana pe situatie?
Incepe quiz
Stii sa fii mereu stapana pe situatie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.