Horoscop
Înapoi la

Zodiile pe luni: Cum sunt împărțite semnele zodiacale pe parcursul anului

Redactor Andreea Baluteanu

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

E greu să ne imaginăm că există cineva care să nu își cunoască semnul astrologic, dar cum știm cât ești de pasionată de horoscop, azi vrem să aducem laolaltă toate zodiile pe luni. Astfel vei ști imediat ce trăsături are tipul acela pe care abia l-ai cunoscut sau cum o să se comporte cu tine viitoarea ta șefă, în funcție de data nașterii.

Află din rândurile de mai jos cum sunt împărțite zodiile pe luni în horoscopul european, dar și care sunt corespondentele lor din zodiacul chinezesc. Descoperă și un scurt îndreptar al caracteristicilor fiecărei zodii în parte ca să știi mereu cu „cine ai de-a face”.

Zodiile pe luni: ce semne astrologice s-au născut în fiecare lună?

În horoscopul european, lunile anului sunt împărțite între două zodii: una dintre ele începe luna, iar cealaltă o sfârșește. Descoperă în rândurile de mai jos cum arată această „împărțire”!

zodiile europene alaturi de planete ilustrate, luna si stelele, concept astrologie

Zodiile lunii ianuarie sunt Vărsătorul și Capricornul. Temerarul semn de pământ și vizionarul semn de aer împart astfel prima lună din an.

Mai departe, Vărsătorul și Peștii sunt zodiile lunii februarie. Sensibilii Pești încheie iarna, marcând revenirea la viață. Primele zile din februarie corespund însă nativilor din zodia Vărsător.

Martie e divizată între Pești și Berbec. În primele sale zile sunt sărbătorite onomasticele Peștilor, iar în a doua parte sunt invitați curajoșii și impetuoșii Berbeci să celebreze.

Aprilie e perioada Taurului, un semn încăpățânat și puternic, dar corespunde și ultimelor zile ale Berbecului. Amestecul dintre curaj și tenacitate este astfel caracteristic lunii în care înfloresc cele mai frumoase plante. Zodiile lunii aprilie caracterizează perfect această perioadă.

În mai, Gemenii sunt regi. Primele zile aparțin încă Taurului, urmând ca intelectualii și sociabilii Gemeni să parcurgă în fast restul lunii. Un spectacol de culoare ca luna în care s-au născut, aceste zodii nu puteau fi mai potrivite pentru mai.

Prima lună de vară primește cu brațele deschise ultimii nativi ai Gemenilor și dă binețe apoi Racului. Delicatețea și blândețea semnului de apă e ideală pentru această lună cu temperaturi atât de blajine.

„Focosul” iulie nu putea sta martor decât Leilor. După ce încheiem sezonul Racului ne pregătim să cinstim Leii puternici și impulsivi, la fel de arzători precum mercurul din termometre: acestea sunt zodiile lunii iulie.

În august culegem roadele copacilor și, după ce încheiem perioada Leilor, ne plecăm în fața Fecioarelor. Cu o minte bogată ca roadele câmpului, Fecioara este simbolul lunii august.

În septembrie jonglăm cu temperaturile calde ale verii, dar și cu primele adieri de toamnă. Zodiile lunii septembrie sunt Fecioara și Balanța cu al său instinct diplomatic și simț desăvârșit al echilibrului. Nici că ar fi mai inteligentă această împărțire a zodiilor pe luni.

Care sunt zodiile lunii octombrie? După ce ne luăm la revedere de la Balanță, începem să simțim vremea rece cu intensitatea emoțională a Scorpionului. Recunoscut pentru personalitatea intensă, închisă în sine, acest semn corespunde lunii octombrie.

Pe măsură ce ne apropiem de Crăciun și începem să ne înveselim, trecem în sezonul Săgetătorului. Jovial și optimist, privind mereu spre viitor cu aceeași frenezie cu care noi ne așteptăm cadourile, Săgetătorul e simbol al lunii noiembrie.

Ultima lună a anului este împărțită între Săgetător și Capricorn. Deși Iisus Hristos se află în zodia Peștilor, data nașterii sale corespunde Capricornului (explicația este aceea că data de 25 decembrie a fost stabilită de către Biserică, nașterea Mântuitorului având loc undeva în primăvară).

Citește și: Istoria astrologiei. Cum au apărut semnele zodiacale

Perioada zodiilor: zodiile pe luni ale anului

Acum, că ai aflat cum se împart zodiile pe luni, să descoperim care sunt datele precise ale acestora.

Te întrebi când se sărbătorește colega ta Berbec? Iată cum arată zodiile pe luni în 2021 (și nu numai)!

Berbec: 21 martie – 20 aprilie

Taur: 21 aprilie – 20 mai

Gemeni: 21 mai – 21 iunie

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Leu: 23 iulie – 22 august

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Balanță: 23 septembrie – 22 octombrie

Scorpion: 23 octombrie – 21 noiembrie

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie

Peşti: 19 februarie – 20 martie

Caracteristicile zodiilor

Acum, că am văzut cum sunt împărțite zodiile pe luni și zile, te invităm să descoperi o prezentare succintă a caracteristicilor lor.

femeie din profil cu cer la asfintit la orizont si detaliu de nori si luna suprapus peste chipul ei

Berbecul e primul din zodiac și acest fapt își pune amprenta asupra caracterului lui. Mereu va dori să se situeze pe primul loc, e ambițios, determinat, curajos, impulsiv, dar și imprevizibil și uneori prea violent.

În încadrarea zodiilor pe luni, Taurul acoperă ultimele zile din aprilie și primele din mai. Inspirat de frumusețea primăverii, acest semn e senzorial, artist, adoră să își satisfacă micile plăceri, dar uneori se poate dovedi și încăpățânat sau leneș.

Gemenii ar fi candidații perfecți la clonare deoarece au atâtea de făcut și atât de puțin timp la dispoziție. Sociabili, inteligenți, fermecători și joviali, Gemenii pot cădea însă uneori în capcana unei atitudini duplicitare.

Un semn de apă cardinal, Racul e empatic, intuitiv și extrem de sensibil. Jonglează între lumea materială și cea spirituală și are o inteligență emoțională ascuțită, fiind capabil să absoarbă stările celorlalți.

Vivaci, strălucitori, pasionali și puternici, Leii sunt regii și reginele junglei. Le place să fie în centrul atenției, sub lumina reflectoarelor, și îi atrag pe ceilalți ca un magnet. Nu trebuie decât să fie ei înșiși ca să captiveze.

De partea cealaltă, Fecioarele sunt practice și au o abordare lucidă și tenace. Firi perfecționiste, vor ca totul să le iasă de minune și nu de dau în lături de la niciun sacrificiu atunci când și-au propus să reușească.

Lumea ar fi mai urâtă fără Balanțe. Aceste semne sunt obsedate de echilibru și de simetrie și reprezintă diplomați înnăscuţi. Vor să aibă parte de tot ce e mai bun și adesea se cațără fără probleme pe scara socială.

Când ne raportăm la zodiile împărțite pe luni, Scorpionul se regăsește de minune în octombrie și noiembrie. Extrem de puternic și de pasional, acest semn seamănă cu cele de foc, dar în realitate e guvernat de emoții, fiind la fel de prost înțeles ca și toamna: anotimpul frunzelor de foc și al zilelor cu ploaie.

Săgetătorul sau arcașul zodiacului este o fire intelectuală ce absoarbe cunoștințele ca un burete. Setea de informații nu e egalată decât de cea de aventură: viața alături de această zodie e un spectacol permanent.

Al zecelea semn al zodiacului și ultimul de pământ, Capricornul se descurcă de minune atât în lumea emoțiilor, dar și în cea materială. Deștept până în măduva oaselor, muncitor și determinat, e practic născut pentru a se remarca.

Cu instincte umanitare ascuțite și o dorință acerbă de a salva lumea, Vărsătorul e un vindecător în chintesență. Un spirit universal și vizionar, acest reprezentant al aerului ar face orice pentru umanitate.

Dacă Vărsătorul s-ar sacrifica pentru umanitate, Peștii ar face-o cu bucurie pentru cei de lângă ei. Renumiți pentru compasiunea și imaginația lor fecundă, despre semnele de apă se mai spune că înglobează toate lecțiile pe care le-au învățat cei de dinaintea lor.

Ce zodii se potrivesc?

Am văzut cum sunt divizate zodiile pe luni, dar care este compatibilitatea lor? Vezi mai jos cine cu cine se potrivește în zodiac!

pictura cu femeie si culori ale cerului pe timp de noapte, ilustratie astrlologie

Berbecul iubește ardent, din toată inima, și are o personalitate magnetică atât de atrăgătoare. Acest semn e cel mai compatibil cu Gemenii, Leul, Săgetătorul și Vărsătorul.

Când vine vorba despre compatibilitate, e greu să îl mulțumești pe Taur. Împărtășește aceeași determinare cu Fecioara și Capricornul, dar se va simți cu adevărat înțeles de Pești sau Rac.

Gemenii sunt afectuoși și vor scoate scântei alături de un Leu sau de un Berbec. Dar adoră discuțiile lungi și fascinante pe care le vor purta alături de „colegii” de aer Vărsătorul și Balanța.

Siguranța emoțională e cea mai importantă pentru un Rac și de aceea se va înțelege de minune cu Scorpionii și Peștii. Dar și Taurul și Fecioara îi plac pentru că știu să aibă grijă de el.

Leul vrea să fie admirat și adorat și se va simți minunat în compania Gemenilor și a Balanței care știu cum să îl flateze cu cuvinte alese. Dar va iubi la intensitate maximă un Berbec și va fi atât de spontan alături de un Săgetător.

Pentru Fecioară, atitudinea practică a Taurului și a Capricornului este un veritabil factor de atracție. Racii vor ajuta acest semn să se deschidă, iar Scorpionii să își împlinească toate ambițiile.

Balanța se simte stimulată intelectual de Gemeni și Vărsător, un lucru atât de important pentru zodiile de aer. Alături de Leu se va bucura însă de viață din plin, iar cu Săgetătorul va duce o existență liberă, plină de optimism și de veselie.

Nimeni în afară de un Rac sau de un Pește nu va ști să înțeleagă adevărata natură a Scorpionului. Dar această zodie e compatibilă și cu Fecioara cea rațională, dar și cu Capricornul animat de aceeași sete de putere.

Se ia un Săgetător și se adaugă un Leu sau un Berbec pentru o compatibilitate perfectă. Cu Vărsătorul, Săgetătorul împarte interesul pentru viitorul umanității, iar Balanța îl ajută să se echilibreze.

Capricornul se înțelege de minune cu Taurul și Fecioara cu care va întreține o relație caldă și profundă. Dar Peștii îi vor ajuta să își reveleze sensibilitatea, iar Scorpionii să lupte pentru ceea ce își dorește.

Vărsătorul se înțelege de minune cu zodiile de aer, Gemeni și Balanță, care îi respectă independența. Și Berbecul poate fi un partener incitant, iar Săgetătorul are o minte la fel de deschisă.

Peștii vor face casă bună cu Racul și Scorpionul, cărora le pot dezvălui și cele mai intense emoții. Pe de altă parte, Capricornul îi va învăța să își dezvolte latura practică, iar Taurul să își potențeze senzualitatea.

Zodiile chinezești pe luni

Împărțirea zodiilor pe lunile anului este o abordare specifică zodiacului european, astrologii chinezi preferând să divizeze semnele lor pe ani. Cu toate acestea, specialiștii au identificat și corespondentul zodiilor chinezești pe luni în funcție de caracteristicile acestora.

Citește și: Horoscop Chinezesc 2021: Anul Bivolului de Metal – Zodiile vor trece prin schimbări radicale

Află care sunt zodiile pe luni în horoscopul oriental!

desen cu zodiile chinezesti sub forma unor decoratii de hartie colorate

Luna ianuarie îi corespunde Boului, cu un caracter puternic și un destin norocos.

În februarie apare Tigrul, perseverent, puternic și curajos, ce reușește să ducă orice proiect la bun sfârșit.

Martie este luna Iepurelui, cel mai norocos animal la chinezi, bucurându-se de longevitate și vitalitate, isteț, sensibil și bun la suflet.

În aprilie domnesc Dragonii cei îndrăzneți și darnici, dar și capricioși și imprevizibili. Acest semn își va trăi întotdeauna viața din plin.

În mai horoscopul chinez dă întâietate Șarpelui abil, rafinat și cultivat, de o inteligență aparte, dar care se poate dovedi și manipulator.

Iunie este luna Calului cu personalitate plăcută, harnic, curajos și deschis, plin de optimism și de jovialitate.

În împărțirea zodiilor pe lunile anului, iulie i-a fost rezervat Oii (sau Caprei), corectă, sensibilă, iubitoare, afectuoasă și extrem de generoasă.

Ajungem în august și facem cunoștință cu Maimuța cea creativă, inteligentă și spontană, extrem de încrezătoare și as la comunicare.

În septembrie își face apariția cocoșul cel impunător și înțelept, ce poate fi atât singuratic și harnic, dar și vorbăreț și mândru, semnul chinezesc al dualității.

În octombrie sărbătorim o altă zodie norocoasă, cea a Câinelui, loială, inteligentă și plăcută de oameni, dar uneori prea îngăduitoare cu familia și rece cu străinii.

Luna noiembrie îi aparține Mistrețului cel onest și deschis, vesel și optimist, înzestrat cu capacitatea de a excela ușor pe plan profesional.

În decembrie semnul de căpătâi este Șobolanul cel familist, jovial, răbdător și oportunist. Chinezii consideră că fiecare semn are ceva din Șobolan.

Așa sunt împărțite zodiile pe luni. Te regăsești în luna care îți este atribuită și în semnul chinezesc care te caracterizează?

Sursa: Calendar.best, Allure, The Spruce, Bustle, Libertatea

Surse foto: iStock

Articolul urmator Zodiile care nu pot ține un secret. Sunt mereu cu gura mare și "dau din casă" tot, chit că e treaba lor sau nu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.