Când radiezi lumină, îi enervezi pe cei care trăiesc în întuneric

Când radiezi lumină, îi enervezi pe cei care trăiesc în întuneric

Redactor Divahair.ro

Probabil că te-ai confruntat de multe ori cu situația în care ai radiat de fericire și ai vrut să împărtășeșți acest sentiment cu întreaga lume, dar tot ce ai primit în schimb au fost priviri indiferente și dezaprobare. Te întrebi de ce lumina ta interioară îi deranjează atât de tare pe oamenii care trăiesc în întuneric?

„Dacă râsul este contagios, atunci să avem o epidemie!”

Într-adevăr, acest lucru se întâmplă aproape întotdeauna. Există persoane în viața noastră care sunt literalmente pline de bine, de pozitivitate și luminează totul în jurul lor, dar, în același timp, există și oamenii aflați la polul opus, care „strălucesc pe dos”, orbindu-ne cu toxicitatea lor. Cel mai frapant lucru este că aceste „lumini” toxice apar în jurul nostru tocmai atunci când suntem fericiți și vrem să ne împărtășim bucuria cu toți ceilalți.

O fotografie artistică a unei femei care este îmbrăcată într-o rochie din folie, în timp ce atinge soarele în munți.

„Invidia este de o mie de ori mai rea decât foamea, pentru că este o foame spirituală” - Miguel de Unamuno, filozof spaniol

În realitate, acești oameni nu au absolut niciun interes pentru tine și nu au nevoie de tine, fiind, de asemenea, și foarte distructivi pentru persoana ta. La urma urmei, este ușor să recunoști prietenii adevărați, pentru că ei îți vor da o mână de ajutor în momentele grele, dar și vor împărtăși cu tine clipele de bucurie.

Lumina și întunericul fac parte din natura umană. Unele persoane au lumină în suflet, altele au întuneric, adică invidie și răutate. Problema este că trebuie să comunicăm și cu acești „purtători ai întunericului” și este regretabil să spunem că ei ne otrăvesc „lumina”. Bunătatea din sufletele altora îi orbește, provocându-le „otrăvire” și furie.

Adevărul este că unii oameni au nevoie să îți „stingă” lumina pentru a se simți mai bine. La urma urmei, în sufletele lor trăiește răul, iar prin vene le curge invidie în loc de sânge.

Știi ciupercile otrăvitoare care par comestibile, dar care sunt, de fapt, periculoase pentru viață? Ei bine, la fel se întâmplă și cu acești susținători ai răului: ne promit că sunt de încredere, ne jură iubire și prietenie veșnică, dar în realitate nu vor decât un singur lucru - să ne otrăvească. De ce ar face asta? Ca să nu strălucim atât de tare, iritându-i cu bucuria și deschiderea noastră.

Dar dacă o persoană nu îți poate împărtăși fericirea, cum interacționezi cu ea? Stingerea luminii este ușoară, dar reaprinderea ei s-ar putea să nu fie posibilă. Și cu cât stai mai mult timp în preajma oamenilor toxici, cu atât mai greu este să te întorci la vechiul tău sine.

Când ne simțim bine în pielea noastră, ne grăbim să ne împărtășim sentimentele cu persoanele pe care le cunoaștem bine. Este o reacție perfect normală: vrem să le spunem celorlalți că am găsit fericirea - mica noastră fericire pe Pământ.

Fiecare o face în felul său: cineva scrie o postare pe o rețea socială, cineva sună și spune ultimele noutăți, alții compun o poezie... Există multe moduri, dar esența este aceeași - vrem să împărtășim bucuria noastră cu altcineva, să îl facem să se simtă mai bine și pe acel om.

„Mă bucur că ești fericit, pentru că asta mă face și pe mine fericit” – Paul Auster, scriitor american

În astfel de momente, este cel mai rău lucru din lume să întâlnești priviri răutăcioase și pline de invidie. Expresia de pe fața (sau din intonația) interlocutorului este suficientă pentru a înțelege dacă bucuria noastră este prea copleșitoare pentru el.

Mai ales atunci când ne așteptăm la un zâmbet ca răspuns, la un râs încântat și la admirație: „Oh, e fantastic! Felicitări, amice!"

Dar lumina noastră este întâmpinată de întunericul invidiei și al lipsei de bunăvoință, un întuneric al invidiei și al răutății, iar încântarea începe să ni se stingă... E ca și cum ne-ar fi fost tăiate aripile în zbor. Emoțiile se estompează, bucuria dispare...

Dacă acest lucru se întâmplă din nou și din nou cu prietenii sau cu persoana iubită, este timpul să te gândești la ceea ce faceți, de fapt, împreună. Fericirea este într-adevăr contagioasă, dar numai pentru persoanele care strălucesc și din interior.

Pentru „oamenii întunericului”, bucuria altora produce disconfort și reacții agresive. Să nu crezi că totul se rezumă la tine, nu e nimic personal! Reacțiile lor nesănătoase se datorează exclusiv traumelor și complexelor pe care le au.

Lumina ta ar trebui să strălucească și să lumineze această lume cu bunătate și bucurie, iar persoanele care trăiesc în întuneric nu trebuie să o împiedice. Îndepărtează-te de ele cu îndrăzneală și continuă să te bucuri de viață!

Citește și: Cum aduci fericirea și belșugul în viața ta? Mantra simplă pe care trebuie să o rostești zilnic

Surse articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
O femeie a văzut că soțul își scotea verigheta zilnic, înainte de a pleca la birou. Ce a descoperit într-o zi, când l-a urmărit
O femeie a văzut că soțul își scotea verigheta zilnic, înainte de a pleca la birou. Ce a descoperit într-o zi, când l-a urmărit
Ce crede iubitul tau despre felul in care gatesti?
Incepe quiz
Ce crede iubitul tau despre felul in care gatesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.