Mama mi-a zis că nu sunt copilul tatălui meu și m-a abandonat, lăsându-mă cu o familie care mă urăște acum

Mama mi-a zis că nu sunt copilul tatălui meu și m-a abandonat, lăsându-mă cu o familie care mă urăște acum

Redactor Divahair.ro

Te-ai gândit vreodată că există posibilitatea ca acea ființă pe care o iubești cel mai mult, mama ta, să-ți poată facă rău în mod conștient și fără vreo urmă de remușcare? Și te-ai gândit vreodată că femeia care ți-a dat viață i-ar putea distruge pe toți cei apropiați ție, după ce ți-a frânt inima? Ei bine, oricât de ireal pare, din păcate, aceste lucruri chiar se pot întâmpla.

Un băiat de 15 ani a avut parte de o surpriză teribilă din partea mamei sale. Femeia i-a mărturisit că bărbatul pe care l-a considerat tată toată viața lui nu îi este părinte. După ce i-a dat această veste, ea a plecat și și-a lăsat copilul de unul singur, într-o familie care acum pare să nu-l mai iubească. Terifiat fiind de ceea ce s-a întâmplat, tânărul și-a împărtășit povestea în mediul online, pe Reddit.

Imagine cu un adolescent trist care suferă

Mesajul băiatului este următorul:

"Mama mea mi-a spus că trebuie să "recunoască" totul și că "nu mai poate trăi în minciună". Nu sunt copilul tatălui meu. Mi-a povestit că l-a înșelat cu fostul ei soț și că o face și în prezent.

Acum divorțează de cel care credeam că îmi este tată, iar mama s-a mutat cu fostul ei soț. Frații mei nu mă mai pot privi în ochi, iar tata, pur și simplu, mă ignoră.

Sincer să fiu, o urăsc. De ce trebuie să mă facă pe mine să sufăr din cauza alegerii făcute de mama mea? Sunt destul de sigur că tata și frații mei mă învinovățesc pe jumătate pentru ceea ce s-a întâmplat."

Internauții au venit, la rândul lor, cu idei, păreri și sfaturi:

"Îmi pare foarte rău. Mama ta este incredibil de egoistă și a gestionat această situație într-un mod îngrozitor. Ai vorbit cu tatăl tău despre asta? Amândoi veți fi răvășiți de această revelație și va trece ceva timp până când totul va părea oarecum normal, dar sper că veți reuși să vă refaceți relația.

Va fi dificil să vă împăcați cu această situație. Tatăl tău se va confrunta cu trădarea, alegerile mamei tale și cu sfârșitul căsniciei sale. Frații tăi vor procesa și ei sfârșitul vieții de familie așa cum o cunosc.

Dar nu sunteți de vină pentru nimic din toate acestea. Ești o victimă a minciunilor mamei tale la fel de mult ca și tatăl tău. Ca și frații tăi. Ești aceeași persoană care ai fost întotdeauna. Omul care te-a iubit și te-a crescut este încă tatăl tău."

"Tatăl tău este, ce mai probabil, la fel de afectat ca și tine. Presupunând că anterior a fost un tată bun, își va da seama că te iubește oricum și îți va fi alături. Te-a crescut, te-a iubit, a făcut toate lucrurile pe care un tată le face cu tine. El este tatăl tău, nu donatorul de spermă.

Tu ești tot tu, ești produsul modului în care ai fost crescut de către tatăl tău și mama ta. Și frații tăi sunt tot frații tăi. Doar că îți ia ceva timp să îți dai seama care sunt adevărurile atunci când se întâmplă așa ceva.

Încearcă să rămâi pozitiv, spune-i tatălui tău că știi că este dificil, dar că trebuie să vorbești cu el când va fi pregătit să o facă. Este dificil pentru el să fie adult în acest moment.

Rămâi puternic, ține-te bine, continuă să faci lucrurile care sunt importante pentru tine și pentru bunăstarea ta. Vei depăși asta. Fie ca drumul să devină lin."

"Mama ta a fost activă sexual cu mai multe persoane în momentul în care ai fost conceput, nimeni nu știe cine este tatăl tău până când nu se face un test ADN. Ambii potențiali tați ar trebui să se supună testului."

"După cum a mărturisit totul, acum i-ai putea cere să te muți cu ea și cu tatăl tău biologic și să încerci să le strici relația. Ești minor și nu te pot lăsa fără casă."

"Chiar e nasol. Asta spune multe despre tatăl tău și frații tăi, având în vedere că te tratează ca și cum tu ai avea vreo legătură cu asta. Cel puțin știi că trebuie să eviți să te încrezi în ei pe viitor. Mi-aș dori să pot spune că va fi mai ușor, dar s-ar putea să nu fie așa pentru ceva timp. Rămâi puternic, găsește oameni cărora să le pese și ai grijă de tine în primul rând."

"Știu că asta nu va înlătura durerea pe care o simți, dar există vreo șansă ca mama ta să fi mințit? Nu în legătură cu aventura, ci cu faptul că tu ești cu siguranță copilul fostului? Știu, de asemenea, că acest lucru nu ar trebui să influențeze cât de mult te iubește tatăl tău, dar un test ADN ți-ar da cel puțin o certitudine."

"Știu că e nasol, dar asta am învățat, având o mulțime de realități neplăcute cu care trebuie să trăiesc.
Pe termen lung nu va conta prea mult pentru bărbatul care vei deveni. Nu știm cu adevărat ce s-a întâmplat cu mama ta, cu bunicii sau cu tatăl tău.

Ar trebui să încerci să-ți imaginezi complicațiile și opțiunile pe care le-a avut pentru a-ți asigura existența. Au existat și alte opțiuni la acea vreme în afară de a face ce e mai bine, de a te iubi și de a te crește. Cine știe de ce i s-a refuzat "dragostea adevărată".
Acceptă cât mai repede posibil ce s-a întâmplat și îți vei găsi liniștea."

Ce crezi despre această situație? Ce sfat ai avea pentru acest băiat?

Citește și: Am țipat la fiica mea în timp ce avea un atac de panică, acum nu mai vrea să vorbească cu mine

Surse foto: iStock

Surse articol: Reddit

Articolul urmator
A fost mințită de propria familie timp de 17 ani că i-a murit copilul la naștere. Ce a descoperit femeia după ani de suferință
A fost mințită de propria familie timp de 17 ani că i-a murit copilul la naștere. Ce a descoperit femeia după ani de suferință
În ce zodie se va naște copilul tău?
Incepe quiz
În ce zodie se va naște copilul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.