Profesorul venea zilnic la școală cu pantofii uzați, dar nu i-a păsat, pentru că voia să fie alături de elevii lui. Copiii i-au făcut un cadou special

Profesorul venea zilnic la școală cu pantofii uzați, dar nu i-a păsat, pentru că voia să fie alături de elevii lui. Copiii i-au făcut un cadou special

Redactor Divahair.ro

Nu degeaba se spune că școala este a doua casă pentru un elev. De multe ori, profesorii sunt la fel de blânzi și iubitori ca părinții și reușesc să lege conexiuni speciale cu micuții pe care îi învață nenumărate lecții despre viață.

Un astfel de exemplu este legătura care s-a creat între profesorul Cesar Punzalan și elevii săi de la școala „Immaculate Heart of Mary” din San Pedro, Laguna, Filipine. Bărbatul face eforturi mari pentru a ajunge în fiecare zi la catedră, fiindcă stă departe, nu are mașină personală și nici mijloc de transport în comun la îndemână. Prin urmare, merge pe jos, o oră dus și o oră întors, doar pentru a nu lipsi de la datorie. Iar asta nu este tot...

Cesar Punzalan are acasă un copil bolnav și poate că din acest motiv nu a lipsit niciodată de la locul de muncă. Are nevoie de bani, fiindcă tratamentul celui mic este unul costisitor. Multă vreme, profesorul a mers la școală cu aceeași pereche de pantofi. Elevii au observat încălțările uzate și s-au întrebat de ce profesorul lor nu își cumpăra unele noi. Să fi fost vorba despre lipsa banilor sau, pur și simplu, voia să vadă cât de rezistenți sunt?

Elevii școlii catolice au lăsat deoparte aceste frământări și au hotărât să îi facă o surpriză cadrului didactic care le dăruiește învățăminte zilnice cu zâmbetul pe buze, în ciuda greutăților de acasă. Îl iubeau atât de mult și îl apreciau pentru eforturile depuse, încât au pus mână de la mână și i-au cumpărat un cadou special. Cum crezi că a reacționat bărbatul când a intrat în clasă și a primit cadoul?

Era vara lui 2019 când profesorul a realizat ce rol important joacă el în viața elevilor săi. A intrat în clasă, așa cum făcea de obicei și s-a așezat la catedră, dorind să înceapă ora. La un moment dat, unul dintre învățăceii săi s-a apropiat de el și a pus o cutie pe catedră, care era legată cu o panglică roșie.

Cineva a filmat tot momentul, iar mama unuia dintre copii a publicat videoclipul pe Facebook. În imagini se poate vedea cât de emoționat a fost când și-a dat seama despre ce era vorba. Ochii i s-au inundat de lacrimi, pentru că în cutie se afla o pereche de pantofi nou-nouți! În acele clipe, profesorul și-a stăpânit cu greu emoțiile și a mulțumit întregii clase pentru gestul nobil făcut față de el.

Dar Cesar Punzalan nu a fost singurul impresionat, fiindcă videoclipul a ajuns viral pe rețele sociale și mulți oameni au reacționat în secțiunea de comentarii. Cel mai tare i-a emoționat simplitatea profesorului și comportamentul pe care îl are față de elevii săi. Dacă nu ar fi fost o persoană atât de blândă, cei pe care îi îndrumă zi de zi în școală, nu s-ar fi gândit să îi facă o bucurie.

Iată cum sună câteva dintre mesajele scrise în dreptul postării care a strâns 45 de mii de aprecieri:

  • „Profesorul este admirabil”
  • „Acei copii știu să iubească. Profesorul este fericit”
  • „Cezar merită, pentru că este un profesor bun❤”

Poate pentru unii, cumpărarea unei perechi de încălțări nu înseamnă mult, dar pentru alții înseamnă totul. Nu oricine își permite să se îmbrace și să se încalțe cu haine noi, mai ales dacă acasă are probleme serioase. Îngrijirea unui copil bolnav necesită sacrificii, iar profesorul Cesar Punzalan a fost dispus să renunțe la tot pentru copilul său. Bunătatea sa a fost, în cele din urmă, răsplătită de cei din jur.

Cum ți se pare povestea lui? Ai fi procedat și tu așa dacă aveai în preajma ta pe cineva aflat în această situație?

O mamă cu patru copii lucrează ca ospătăriță pentru a-și îngriji soțul muribund, primește un dar tulburător

Surse foto: iStock

Surse articol: AmomamaFacebook

Articolul urmator
Cum a devenit soțul meu femeie după 25 de ani de căsnicie: „L-am găsit îmbrăcat în lenjeria intimă pe care mi-o făcuse cadou de Crăciun”
Cum a devenit soțul meu femeie după 25 de ani de căsnicie: „L-am găsit îmbrăcat în lenjeria intimă pe care mi-o făcuse cadou de Crăciun”
Ce spun pantofii tai despre tine?
Incepe quiz
Ce spun pantofii tai despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.