Regula de aur pe care trebuie s-o urmeze dumnezeiește oricine după o despărțire

Regula de aur pe care trebuie s-o urmeze dumnezeiește oricine după o despărțire

Redactor Divahair.ro

Fie că vrei să îl uiți, fie că vrei să îl recucerești, după o despărțire trebuie neapărat să respecți regula "fără contact". Eu nu am făcut-o și am suferit enorm din cauza asta...

Vreau să-ți povestesc ce am pățit atunci când nu am respectat regula "fără contact" și am sfârșit prin a trăi cea mai sfâșietoare, zdrobitoare, devastatoare și traumatizantă despărțire din întreaga mea viață.

M-am întâlnit cu EL în timpul primului an de facultate și m-am îndrăgostit nebunește, dar relația noastră a fost una de-a dreptul nesănătoasă încă de la bun început. Totuși, l-am iubit cu disperare și, pur și simplu, nu mă puteam despărți de el deși știam că trebuie să fac asta. Ei bine, nici nu a fost nevoie, căci, până la urmă, mi-a dat el papucii.

A fost o despărțire tristă, într-adevăr, dar și oarecum dulce. El a plâns, eu am plâns, mi-a spus că nu a vrut să fie așa, dar nu ne era bine împreună... nu era sănătos... trebuia să lucrăm la noi înșine, să ne rezolvăm problemele. Și interesant este că mi-a spus că mă iubește pentru prima oară chiar în ziua în care s-a despărțit de mine. Cuvintele pe care îmi doream cu disperare să le aud... pronunțate în cel mai prost moment posibil.

Mi-a spus, inițial, că ar fi mai bine să stăm fără să vorbim măcar o lună. Dar îmi părea imposibil să fac asta. Nu știam cum voi putea trăi fără el. La început, a fost foarte dificil. Zilele mi se păreau chinuitor de lungi. Mă uitam fix la calendar, implorând ca timpul să treacă un pic mai repede pentru a-i putea vorbi din nou. Dar, bineînțeles, asta nu s-a întâmplat, așa că am hotărât să mă pun pe treabă, să fac toate acele lucruri pe care oricum voiam și trebuia să le fac. Și, surprinzător, am început să mă simt mai bine, mai... eu însumi.

Nu mai eram copleșită de întunericul său și mă simțeam mult mai în largul meu. Nu mai eram stresată, disperată din cauza relației mele atât de fragile. Ba chiar mi-am recuperat prietenii! Când eram cu el, eram doar cu el și nu aveam nicio viață în afara acestei relații.

Și timpul a trecut și am început chiar să mă întâlnesc cu un alt tip. Era minunat, deștept și stabil emoțional. Chiar dacă eu mă simțeam fragilă din acest punct de vedere, mi-a fost bine lângă el. Și când lucrurile începeau să devină din ce în ce mai bune în viața mea, fostul meu a revenit în prim-plan. Perioada fără contact nu luase sfârșit, dar el m-a sunat disperat că vrea să ne vedem.

Nu m-am înduioșat față de el, așa cum făcusem întotdeauna în trecut. Am fost furioasă. "De ce mă contactezi? Nu ar trebui să vorbim acum, nu te pot ajuta", i-am spus.

M-a implorat. I-am spus, cu răutate, că am trecut peste și că am găsit pe altcineva. Am cedat apoi.

"Ce? Cum poți să te întâlnești cu altcineva?", mi-a spus.

"S-a întâmplat pur și simplu, nu știu ce să-ți spun.", i-am zis eu.

Am încercat să rămân puternică, dar când m-a implorat să mă vadă nu am mai rezistat și am cedat. Și a fost cea mai mare greșeală din viața mea. Cea mai mare.

Acum că eram puternică și fericită, el mă dorea cu disperare. Faptul că nu l-am primit imediat înapoi în viața mea l-a făcut să mă vrea chiar mai tare. Încă mă întâlneam cu celălalt tip, dar era greu să mă concentrez și era și mai greu să mă conectez. A trebuit să aleg între ei doi, până la urmă. Și ghici pe cine am ales! Da, pe fostul meu cel toxic.

Iar relația a mers și mai rău a doua oară. La fel de toxică, nesănătoasă și codependentă, doar că se adunase și un strat gros de resentimente asupra ei. Eu îi purtam pică pentru ceea ce mi-a făcut în trecut, iar el mie pentru că am îndrăznit să merg mai departe.

Imagine cu un cuplu care se ceartă

Relația se destrăma treptat și lucrurile au devenit tot mai rele atunci când am plecat acasă, imediat după ce am luat vacanța de vară la facultate. Codependența era sufocantă, el avea nevoie să vorbim constant prin mesaje sau la telefon. Nu era loc pentru mine în această relație.

Dar apoi, într-o seară, în mod surprinzător, nu m-a mai căutat. Pur și simplu. Am crezut, inițial, că mă va suna mai târziu, dar nu a făcut-o. Și am știut în sinea mea... își găsise pe altcineva. A doua zi, suspiciunile mele au fost confirmate. Își pusese poze cu ea pe toate rețelele de socializare.

Înainte de a mă confrunta cu el, înainte ca el să aibă ocazia să-și ceară scuze, îl iertasem deja și eram gata să-l primesc înapoi. Ciudat, nu-i așa? Dar el nu avea nici cea mai mică intenție să se împace cu mine. Era foarte fericit în noua sa relație și nu uita niciodată să posteze pe Facebook imagini cu noua sa mare iubire. Bineînțeles, le-am urmărit povestea îndeaproape și simțeam cum îmi fuge pământul de sub picioare de fiecare dată când vedeam o nouă fotografie cu ei.

Această relație m-a spulberat. Am fost șocată, traumatizată, îngrozită, confuză, amețită și literalmente zguduită până în măduva oaselor. Oricine a trăit o suferință sufletească este familiarizat cu această durere sfâșietoare.

Dar eu nici măcar nu eram supărată pe el. Eram dezamăgită de mine însumi. Nu ar fi trebuit să-i răspund la telefon în acea zi, iar totul ar fi fost bine azi. Eram puternică, fericită la vreme aceea... iar acum trăiam cel mai negru episod din viața mea. Iar asta doar pentru că nu l-am blocat și i-am răspuns la telefon.

Sper că această poveste te-a zdruncinat suficient de mult și te-a motivat să rămâi puternică după o despărțire. Sper, sincer, că te-am convins să respecți întocmai regula "fără contact". Iar dacă nu am făcut-o, lasă-mă să-ți prezint cinci motive pentru care este esențial să faci asta:

1. Îți oferă spațiu pentru a te "detoxifia emoțional".

Despărțirile sunt dureroase, știm cu toții. Tocmai de aceea, după ce îți iei la revedere de la fostul tău, ai nevoie de timp pentru a simți...durerea, pentru a înțelege ce s-a întâmplat, pentru a te aduna. Ai nevoie de timp pentru tine.

Este vorba despre un întreg proces. Iar acest proces va fi întrerupt dacă fostul tău iubit continuă să intre și să iasă din viața ta. Nu te amăgi, căci asta îți va da viața peste cap. Din nou și din nou și din nou.

2. Îți va oferi o perspectivă clară.

Doar atunci când finalizezi din ceva, poți vedea ce este și cum este acel lucru. Adică, odată ce ai încheiat o relație, poți vedea totul mai clar. Nu uita că despărțirile au, până la urmă, un motiv de suprafață și unul real. O relație nu se destramă peste noapte, ci o face treptat și în mod constant, fiind rezultatul unei acumulări de probleme, frustrări, resentimente și negativitate.

Și, de multe ori, lucrurile nu pot fi reparate și nici nu trebuie reparate. Alteori îți poți da seama că problemele sunt rezolvabile și că lucrul cu tine te va ajuta să obții ceea ce îți dorești. Situația diferă de la caz la caz.

Imagine cu o femeie fericită într-un lan de grâu

3. Te va ajuta să treci peste.

Acum poate că te gândești: "Dar nu vreau să trec peste! Vreau să îl conving să se întoarcă la mine".

Ei bine, chiar și în acest caz, pentru a putea relua o relație, trebuie înainte de toate să treci peste EL, peste despărțirea voastră. Trebuie să privești realitatea așa cum este ea acum. În momentul de față nu ești cu el, ci ești singură și trebuie să te descurci astfel. Dacă el este bărbatul potrivit pentru tine, ai încredere că se va întoarce. Și dacă nu vrea să încerce din nou, măcar ai trecut peste.

Perioada fără contact îți oferă spațiul necesar pentru a parcurge etapele durerii, iar aceasta este o parte necesară a vindecării. Nu poți trece peste el dacă este chiar acolo, în fața ta. Nu-ți vei putea da niciodată seama că nu este bărbatul potrivit pentru tine dacă nu-ți oferi timp și spațiu pentru a face acest lucru.

4. Trebuie să-ți amintești că poți trăi și fără el.

Ar putea părea extrem de dificil la început, dar chiar poți trăi și fără el. Și ghici ce? Te poți transforma în cea mai bună versiune a ta fără să-ți fie el aproape. Pentru că exact de asta aveai nevoie. De spațiu pentru a înțelege ce se întâmplă, spațiu pentru a-ți face ordine în minte.

5. Eviți ciclul nesfârșit de împăcări și despărțiri.

Poate că ai impresia că este perfect normal să te mai vezi cu fostul tău din când în când sau chiar să îi răspunzi la ora două dimineața când îi este dor de tine și te sună, dar adevărul este că nu ar trebui să faci asta. Este greșit să păstrezi contactul cu acel cineva după o despărțire pentru că nu vei putea trece niciodată peste el astfel.

În primul rând, riști să intri în ceea ce eu numesc o post-relație, pe care o consider cel mai rău tip de relație. Vorbiți din când în când și vă vedeți câteodată, dar, concret, nu sunteți împreună și nu aveți obligații unul față de celălalt.

Însă problemele voastre nu se vor rezolva niciodată așa. Vă despărțiți, vă revedeți, vă împăcați și tot așa. Legătura aceasta este toxică și trebuie eliminată cât de curând din viața ta. Cum altfel să te bucuri de o poveste de iubire reală, de o conexiune pură, de o relație sănătoasă, dacă rămâi blocată într-una care îți aduce nefericire?

Fii bună cu tine însăți. Despărțirile sunt brutale. Dar vei trece peste ele și vei deveni cea mai bună versiune a ta între timp!

* Articolul este o adaptare a celui de pe Thoughtcatalog.

Citește și: Am fost domnișoară de onoare de 125 de ori. Cele mai importante 9 reguli de la o nuntă

Surse foto: Freepik, Freepik, iStock

Surse articol: Thoughtcatalog

Articolul urmator
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?
Incepe quiz
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.