Soțul meu m-a părăsit pentru că aveam prea mult păr pe corp

Soțul meu m-a părăsit pentru că aveam prea mult păr pe corp

Redactor Divahair.ro

"Soțul meu m-a părăsit pentru că aveam prea mult păr pe corp. Decizia lui mi-a afectat încrederea în sine și îmi este foarte greu să mă apropii de un alt bărbat acum. Deși mi-am făcut o procedură de epilare definitivă cu laser, îmi este teamă că, de fiecare dată când voi avea momente intime, partenerul meu ar putea observa alte defecte la mine. Te rog, ajută-mă..."

 Imagine alb-negru cu o femeie tristă care privește în josSursa foto: Pixabay

Răspunsul psihologului este:

"Înțeleg pe deplin că această situație te supără foarte tare. Trebuie să realizezi că acțiunile soțului tău vorbesc despre el, despre mentalitatea lui, ci nu despre tine. În timp ce faptele și vorbele sale au lăsat o cicatrice adâncă asupra ta, este foarte important să îți înțelegi emoțiile înainte de a începe o nouă relație.

Problema pe care o ai în momentul de față nu are nicio legătură cu aspectul tău fizic, ci cu amintirile traumatizante care nu te lasă mergi înainte. În ciuda faptului că ai investit timp și bani pentru a-ți rezolva "situația", temerile tale nu au dispărut. Nesiguranța sexuală afectează foarte multe persoane și este esențial ca acesta să fie abordată și înțeleasă.

Din ceea ce mi-ai spus, înțeleg că nu te poți accepta și nu te poți iubi. Dar să fim serioși! Noi, oameni, suntem defecți în foarte multe feluri. Trebuie să învățăm să ne acceptăm defectele, înainte de toate, iar apoi putem decide dacă vrem să scăpăm de ele sau dacă să ni le etalăm. Ceea ce contează cel mai mult în acest caz este să identificăm aceste imperfecțiuni și să găsim căi de a le combate sau de a le rezolva cât mai bine posibil.

Noi, ca societate, suntem condiționați încă din cele mai vechi timpuri de importanța frumuseții, a pielii fără pic de păr și deschisă la culoare, a unei siluete de vis. Dar lucrurile s-au mai schimbat cu timpul și am învățat să ne iubim așa cum suntem și să ne acceptăm pe noi înșine, fără a ne mai rușina constant din cauza defectelor noastre.

Este trist că soțul tău nu a putut scăpa de această mentalitate învechită. Deși este perfect normal ca fiecare persoană să aibă preferințele sale, ți-ar fi putut oferi compasiune pentru ca, împreună, să descoperiți o cale de a nu-ți ruina încrederea în propria persoană. Cu toate acestea, este cu adevărat o binecuvântare pentru tine să nu-i mai fi alături acum. Fă-ți timp pentru tine pentru a putea învăța să te iubești. În felul acesta, nu vei mai lăsa pe nimeni niciodată să te devalorizeze sau să-ți stabilească valoarea.

Pentru început, acceptă-ți corpul și schimbă-te, mai apoi, dar doar dacă îți mai dorești asta. Acționează din iubire pentru tine și nu mai căuta validarea altor persoane. Persoana potrivită te va iubi exact așa cum ești și, plus de asta, nu toți bărbații sunt ca fostul tău soț.

Dă-mi voie să-ți povestesc ceva. Foarte recent, unul dintre clienții mei, care este bărbat, mi-a povestit că prietena sa evită să fie intimă pentru că nu poate accepta faptul că el are păr pe corp. Deci asta se întâmplă și în cazul bărbaților, nu doar al femeilor. Fiecare persoană are dreptul de a alege cum să se comporte cu trupul său și o astfel de decizie nu ar trebui să îi schimbe valoarea într-un fel sau altul. În cuplu, este foarte important să vorbim despre aceste lucruri care ne plac sau nu, însă este greșit să depășim limitele persoanei iubite și să o facem să se simtă rău în legătură cu ea.

Fiecare persoană poate alege ceea ce consideră atrăgător sau nu în altcineva. Nu există nimic care să nu poată fi rezolvat prin comunicare sinceră, plină de compasiune. Atât femeile, cât și bărbații trebuie să își accepte corpul și să găsească soluții de a-l îmbunătății DOAR dacă își doresc cu adevărat acest lucru, fără a cădea pradă constrângerii, a fricii sau a nesiguranței redate de societate.

Ți-ai acordat timp până acum să procesezi ceea ce s-a întâmplat? Să depășești această traumă care ți-a scăzut încrederea în tine? Este esențial să te eliberezi de părerile și judecățile primite de la soțul tău, pe care, ulterior, ți le-ai atribuit și tu.

Cum te poți aștepta ca altcineva să te iubească, dacă tu nu te iubești? Chiar și atunci când îți vei găsi un partener minunat, vei avea tendința de a-l îndepărta constant și inconștient, din cauza fricilor tale. Prin urmare, pentru a putea începe o relație sănătoasă, înainte de toate, trebuie să lucrezi cu tine.
Deseori, propriile traume nerezolvate din trecut și convingerile din copilărie se adaugă nevoii de validare sau de a-i impresiona pe alții pentru a primi dragoste.

Încearcă să te conectezi profund cu tine și cu trupul tău. Permite-ți să fii suficient de vulnerabilă pentru a te prezenta altora exact așa cum ești tu. Nu acționa în funcție de temerile tale și, dacă simți nevoia, cere ajutorul unul expert în domeniu. Uneori, propria noastră instabilitate emoțională ne face să ne autosabotăm, iar în acest caz ne-ar ajuta discuția cu un terapeut.

Situația prin care treci acum poate fi incredibil de provocatoare din punct de vedere emoțional și psihologic, așa că nici nu este de mirare că te simți în felul acesta. Ori de câte ori te vei fi copleșită de gânduri negative, notează-ți sentimentele într-un jurnal pentru a le procesa mai bine.

Construiește-ți o relație cu tine însuți, practicând iubirea de sine, apreciindu-te pentru ceea ce ești, conectându-te cu cei pe care îi îndrăgești. Meditează, practică recunoștința și răfață-te. Abordează această situație cu dragoste și compasiune pentru a putea scăpa de durere. Și, nu în ultimul rând, nu te sfii să ceri ajutor!"

Tu ce crezi despre această situație?

Citește și: Nevasta mea își dă mesaje, constant, cu alți bărbați. Ce să fac?

Sursă articol: Timesofindia

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Mi-am găsit soțul în pat cu....fiica lui!
Mi-am găsit soțul în pat cu....fiica lui!
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.