Tatăl bolnav află că și fiica sa are cancer și este nevoit să aleagă între a se salva pe el sau pe ea

Tatăl bolnav află că și fiica sa are cancer și este nevoit să aleagă între a se salva pe el sau pe ea

Redactor Divahair.ro

Soarta este imprevizibilă și în câteva momente putem pierde absolut tot. Degeaba luptăm pentru a strânge averi pe Pământ, fiindcă nicio bijuterie sau comoară nu poate fi mai prețioasă decât însăși viața. O familie din Mexic a învățat acest lucru prin intermediul unei lecții dureroase.

Roberto Ávila Brambila din Ciudad Victoria, Tamaulipas, Mexic trăia fericit alături de soția lui Andrea González și fiica lor Andy. Părea că vor rămâne așa, fără griji, până la adânci bătrâneți și nu s-au gândit niciodată la ce urma să se întâmple. Niciunul dintre ei nu a bănuit că viața li se va schimba complet în foarte scurt timp.

Din păcate, o veste cumplită le-a umbrit fericirea în anul 2021, când Roberto a primit un diagnostic îngrozitor – cancer la stomac, la doar 36 de ani. Atunci a început lupta pentru supraviețuire, căci tratamentele costisitoare erau greu de suportat pentru familie. Cu toate acestea, bărbatul și-a păstrat curajul și a rămas puternic, promițându-și că va lupta pentru Andy și Andrea. Și-a dorit din toată inima să rămână lângă cei dragi și să fie în continuare stâlpul casei sale.

Brusc, într-o zi s-a trezit în fața unei decizii imposibile. Dacă nu pare nimic mai rău decât situația în care se afla deja, vei vedea că există probleme mult mai grave. O altă provocare imensă a apărut în drumul lor în 2022. Fetița de patru ani a fost diagnosticată cu o formă de cancer la creier. Atunci, sănătatea lui a trecut în plan secund, fiindcă a trebuit să devină urgent sprijin pentru cea mică.

Roberto Ávila Brambila alături de soția sa Andrea González și fiica lor Andy, fericiți la o petrecere
Roberto Ávila Brambila alături de soția sa Andrea González și fiica lor Andy

Cel mai sfâșietor moment a fost acela în care a realizat că are de ales între viața sa și viața copilei. Să continue tratamentul său sau să îl înceapă imediat pe al ei? Din nefericire, nu își puteau permite două tratamente atât de scumpe.

Este o decizie în fața căreia nu ar trebui să se afle niciun părinte, dar se pare că astfel de cazuri sunt frecvente în prezent. Bineînțeles că nu a stat prea mult pe gânduri și, ca orice tată iubitor și responsabil, a acordat prioritate vieții lui Andy. Asta înseamnă că a acceptat să facă sacrificiul suprem, pentru a se asigura că micuța primește îngrijirea medicală de care avea nevoie.

Roberto a cerut ajutorul apropiaților, iar în scurtă vreme povestea lor a devenit virală. Astfel, a luat naștere o strângere de fonduri pentru ei. Iubirea de care a dat dovadă acest părinte a impresionat foarte multă lume, inclusiv pe Luis Mario Garza, bateristul trupei „Pesado”. Acesta a distribuit povestea pe contul său de Instagram, rugându-și fanii să ajute familia îngenuncheată de durere.

Din păcate, sprijinul oferit de oamenii binevoitori nu a fost de ajuns, iar tatăl a pierdut lupta cu boala. A murit pe 11 iunie 2022, la scurt timp după ce fetița lui a primit diagnosticul. Roberto a lăsat în urmă o soție îndurerată și un copil aflat pe patul de spital, dar a plecat din această lume ca un erou. Le-a oferit tuturor o lecție ce nu poate fi uitată prea curând.

Iată ce mesaj a publicat soția sa Andrea în semn de recunoștință:

„Te-ai ținut de cuvânt, nu ai renunțat. Acum știu că vei continua cu promisiunea de a veghea mereu asupra mea și a lui Andy din ceruri. Ne lipsești atât de mult, îmi voi ține și eu promisiunea și voi avea grijă de prințesa noastră. Te iubesc, pentru totdeauna!”

Gestul acestui tată a impresionat foarte multe persoane, așa că și-au unit forțele și au suplimentat ajutorul trimis pentru fetița de patru ani. Aceasta a continuat să lupte, fiind vegheată de rugăciunile disperate ale mamei sale.

În ciuda tuturor eforturilor, această lume a mai pierdut o luptătoare. Micuța a plecat în ceruri în octombrie, acolo unde, printre îngeri, o aștepta Roberto. Mesajele de condoleanțe și încurajare pentru Andrea au început imediat să curgă în mediul online. Mămica rămasă fără cele mai importante persoane din viața ei, dar nu a rămas chiar singură pe lume. Spre ea s-au îndreptat foarte multe gânduri bune, semn că are sprijin din toate părțile.

„Astăzi ne-am luat rămas bun de la o mare războinică, a luptat până la sfârșit fără să renunțe. Tatăl tău te întâmpină în ceruri cu brațele deschise. Andrea, suntem alături de tine și nu ești singură. Astăzi ai doi îngeri în ceruri care îți vor da puterea de care ai nevoie pentru a merge mai departe.”, este actualizarea de stare a unei pagini care publică povești despre copii bolnavi de cancer.

Ce a trăit această familie poate fi o lecție pentru oricine și arată cât de puternică este iubirea. Ne face să vedem că există persoane ce ar fi în stare să renunțe la tot pentru binele celor dragi.

Celebrități care s-au luptat cu cancerul și au reușit să învingă cumplita maladie

Surse foto: FacebookFacebookFacebook

Surse articol: AmomamaNewsrebeatAm

Articolul urmator
Povestea bărbatului care și-a așteptat 31 de ani soția în comă: "Nu a fost o povară pentru că o iubeam. Acum e liberă"
Povestea bărbatului care și-a așteptat 31 de ani soția în comă: "Nu a fost o povară pentru că o iubeam. Acum e liberă"
Ai calități de super-erou? Fă testul și află dacă ai putea salva Galaxia
Incepe quiz
Ai calități de super-erou? Fă testul și află dacă ai putea salva Galaxia

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.