Nu Skin

10 obiecte de uz casnic care îți pot deveni cei mai răi dușmani dacă nu le folosești corect

Cristina Gherghina

Există o mulțime de pericole necunoscute în interiorul locuinței noastre și cele mai multe se ascund în cele mai banale obiecte de uz casnic. 

Este normal să ne "atașăm" de anumite obiecte de uz casnic, dar prin simpplu fapt că evităm să renunțăm la ele ne-ar putea afecta sănătatea. Tocmai de aceea este extrem de important să avem griă de ele, să le păstrăm într-o stare bună și să le schimbăm atunci când este necesar. 

Atunci când ele se degradează, există posibilitatea fie să devină absolut inutile sau să ne cauzeze probleme de sănătate.

Află din Galeria FOTO care sunt cele 10 obiecte de uz casnic care îți pot deveni cei mai aprigi inamici dacă nu ai grijă! 

Router-ul

Router-ul

În mod normal, un router ar trebui schimbat la fiecare 3-4 ani pentru a evita conexiuni lente de internet. Ne actualizăm telefoanele în fiecare an și este un lucru bun, dar "actualizarea" router-ului de internet nu ar trebui privită ca o opțiune. Și routerele au nevoie de actualizări pentru a îmbunătăți viteza internetului. 

Cănile

Cănile 

Nimic nu se compară cu o cafea bună băută din cana noastră preferată. Cănile sunt unele dintre cele mai folosite obiecte tocmai de aceea nu putem să ne permite să ne bem cafeaua dint-o cană plină de bacterii. 

După ce umplem cana cu cafea și frișcă, atingem literalmente cana cu mâinile și buzele noastre. În cazul în care folosim o cană plinăde bacterii, riscăm să ne punem sănătatea în pericol. 

Este foarte important să ne spălăm cana imediat după folosim, pentru că în cel puțin 45 de minute, mucegaiul își va face apariția. 

Salteaua

Salteaua

În timp, acarienii și praful se pot acumula pe saltea, iar acest lucru poate fi dăunător pentru oameni, în special pentru cei cu alergii sau probleme respiratorii.

Când salteaua noastră nu este în stare perfectă, putem avea probleme cu somnul și acest lucru poate duce la boli de inimă sau rinichi. În general, este recomandat să ne schimbăm salteaua la fiecare 8 ani, dar depinde, bineînțeles, și de tipul de saltea.

Pernele

Pernele

În cazul pernelor este recomandat să le schimbăm la fiecare 1-2 ani, deoarece, ori de câte ori le folosim atunci când dormim, ele pot acționa ca un absorbant pentru celulele moarte ale pielii și păr și pot deveni, de asemenea, mediul perfect pentru acarienii de praf, care pot fi dăunători pentru pielea noastre.

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta