Nu Skin

10 semne că nu ştii să ai grijă de sănătatea ta intimă

Redactor Andreea Baluteanu

De cele mai multe ori, suntem sfătuite să ne lăsăm vaginul în pace. Acesta se curăță singur și nu are nevoie prea des de intervenția noastră, doar de un consult ginecologic anual și de un strop de atenție în ceea ce privește igiena. În schimb, vaginul te va recompensa cu plăceri nebănuite și, dacă îți dorești, cu bebeluși adorabili.

Oricât de puțin pretențios s-ar dovedi, până și vaginul are însă limita sa. Iar atunci când îl tratezi în mod constant fără niciun strop de amabilitate, așteaptă-te la repercusiuni. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

10 dovezi că nu te îngrijești așa cum trebuie de sănătatea intimă

O igienă corespunzătoare, atenție, hidratare din plin și lenjerie de bumbac: vaginul tău nu cere multe pentru a fi fericit. Cu toate acestea, multe dintre noi ajungem în situația de a nu respecta nici măcar aceste criterii. Uite cum îți dai seama dacă te faci și tu vinovată!

Zona intimă emană un miros neplăcut

Vaginul are un miros propriu, care diferă de la o persoană la alta, așa că nu e cazul să te îngrijorezi dacă „acolo jos” nu domnește tocmai o aromă florală. Dar în momentul în care simți că nu mai suporți mirosul emanat de zona intimă, ai avut parteneri care s-au plâns de acest fapt sau nici măcar cele două dușuri zilnice nu mai pot masca acest deficit, e posibil să suferi de o infecție vaginală. Periculos e mai ales mirosul de pește, care ar trebui să te îndrepte de urgență către ginecologul tău.

Ai secreții vaginale consistente

Secrețiile vaginale sunt un fenomen normal, dar atunci când constați că sunt mult prea dense, emană mirosuri neplăcute sau au o altă culoare decât obișnuita tentă transparentă au albicioasă, ar trebui să consulți un doctor. Poți suferi de candida.

Nu poți să îți inserezi tamponul

Problema poate fi legată, după părerea specialiștilor, de existența unor chisturi vaginale, de țesut extra sau de tensiunea resimțită la nivelul mușchilor vaginului. Sunt simptome pe care ar trebui să le aduci la cunoștința medicului tău.

Ai dureri când faci sex

Sexul nu ar trebui să fie dureros (în afara cazului în care aceasta e precis dorința ta). Uscăciunea vaginală poate fi o cauză, dar și vaginita bacteriană, infecțiile tractului urinar sau candida, toate semne ale faptului că vaginul tău e „supărat”.

Nu îl lași niciodată să respire

Nu poți fi campioana igienei intime, dacă nu îi dai vaginului tău posibilitatea să respire. În cazul în care nici nu mai ții minte de când nu ai mai stat fără chiloți, e o problemă. De asemenea, ține cont de faptul că lenjeria intimă din dantelă, satin, mătase poate fi senzuală, dar nu e în niciun caz benefică vaginului: el are nevoie de bumbac.

Schimbi rar tampoanele sau absorbantele

Nu ai voie să lași un tampon în vagin mai mult de 8 ore: și nu e un sfat, ci o obligație! Schimbă la fel de des și absorbantele, chiar dacă nu le introduci în vagin. Mirosurile neplăcute sunt o consecință de nedorit, dar riști să dezvolți și tot soiul de afecțiuni.

Te confrunți des cu uscăciunea vaginală

Ar putea avea la bază o alergie, o înclinație nativă spre acest fenomen sau chiar efectele negative ale mijloacelor de contracepție: cert este că trebuie să afli despre ce e vorba și să acționezi imediat.

Vaginul e roșu și umflat

Dacă vaginul e roșu, umflat și dureros, e clar că e ceva în neregulă cu el. Cauzele pot fi multiple, variind de la chisturi, dușuri vaginale executate incorect sau o boală cu transmitere sexuală. Mergi de urgență la medic!

Dezvolți des infecții ale tractului urinar

Infecțiile tractului urinar pot fi declanșate de numeroși factori, dar unii dintre ei sunt legați și de o igienă intimă deficitară. Faptul că nu urinezi după sex sau că nu faci duș după ce mergi la sală poate conduce la penetrarea bacteriilor în tractul urinar, ceea ce dă naștere infecțiilor.

Suferi de dureri dese și, aparent, inexplicabile

O durere, din când în când, nu e semnal de alarmă. Dar dacă vaginul tău te supune unui chin constant, e clar că faci ceva greșit. Mai ales dacă durerea e însoţită de secreții și de un miros neplăcut, poate fi semn de vaginită sau de candida.

Credem că te-am convins că este cazul să acorzi o importanță mult mai mare igienei intime. Multi-Gyn FemiWash e o spumă concentrată, bio-activă, ideală pentru igiena zilnică. Nu conține săpun, parfum sau conservanți, curăță delicat și previne disconfortul vaginal, factori care îl transformă într-un erou al igienei intime. Produsul este disponibil pe Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta