4 schimbări neobișnuite ale vaginului tău atunci când ești bolnavă

4 schimbări neobișnuite ale vaginului tău atunci când ești bolnavă

Redactor Andreea Baluteanu

De la medicina chineză antică încoace, au existat mulți specialiști care au ajuns la concluzia că o problemă de sănătate nu afectează doar organul care suferă de ea propriu-zis, ci și alte regiuni ale corpului. Iar acest fapt este valabil și pentru vaginul tău: zona inimă poate reda semne ale altor boli, la care e vital să fii atentă.

Descoperă în rândurile de mai jos aceste schimbări neobișnuite ale zonei intime, care îți semnalează de fapt că e ceva în neregulă cu alte părți ale corpului tău. Vezi despre ce e vorba!

4 boli care prezintă simptome și la nivelul vaginului

De multe ori, putem cădea în capcana de a crede că unele simptome pe care le resimțim la nivelul zonei intime reflectă probleme de sănătate ale regiunii intime, când de fapt ele sunt semne ale faptului că se petrece altceva în corpul tău. Specialiștii sunt de părere că pentru oricare dintre sursele de disconfort de mai jos ar trebui să consulți un alt doctor decât ginecologul tău! Partea bună în cazul lor? Vor trece de la sine atunci când te vindeci de respectiva boală și nu îți vor da prea mare bătaie de cap!

Suferi de uscăciune vaginală: poate fi un semn general al deshidratării

Firește, deshidratarea ce îți afectează întregul corp nu are cum să ocolească regiunea ta intimă. Vei experimenta fenomenul de uscăciune vaginală și este posibil să nu te mai confrunți nici cu atât de multe secreții. E doar unul dintre motivele pentru care e atât de important să te hidratezi. Fii atentă, deoarece deshidratarea poate fi și un simptom secundar al unei răceli, de exemplu, deci ține aproape paharul cu lichidul vieții.

Secrețiile vaginale s-au multiplicat: ai o infecție virală în corp

Când ești răcită sau suferi de gripă, e posibil să fii nevoită să faci față și unui aflux de secreții. Acest fenomen e cauzat de reacția sistemului imunitar, care, pentru a lupta cu virusurile, subțiază pereții vaselor de sânge, ceea ce stimulează producția de celule albe. Și cum acestea nu se regăsesc doar în sânge, ci și în secreții, vei ajunge să ai parte de o cantitate mai mare și în cazul acestora din urmă.

Faci des candidoză: poate fi o consecință a administrării de antibiotice

Antibioticele sunt inamicul numărul unu al bacteriilor, dar nu sunt dotate cu o judecată proprie, așa că nu vor face diferența dintre cele rele, care cauzează infecții, și bacteriile bune din flora vaginală, ce au rolul de a proteja de infecții. Prin urmare, medicamentele pot provoca un dezechilibru și pot lăsa astfel organismul lipsit de apărare în fața infecțiilor, fie că este vorba despre vaginite sau despre candidoză. Ginecologii avertizează că fenomenul se poate prelungi și după ce ai încheiat tratamentul. Ca să te asiguri că vei scăpa nevătămată, ia un supliment cu probiotice pe toată durata tratamentului.

Sângerări în afara menstruației: probleme cu articulațiile

Iată unul dintre cele mai alarmante semne care pot apărea în regiunea intimă: sângerările care au loc în afara perioadei obișnuite de menstruație. Nu intra în panică, gândindu-te imediat la cancer, pentru că nu e neapărat obligatoriu să fie vorba despre abominabila boală. La fel de bine pot fi și efecte adverse ale unor medicamente pentru durerile de articulații, așa cum sunt injecțiile cu steroizi.

În oricare dintre cazurile de mai sus, asigură-te că te programezi la medicul tău ginecolog și că îi explici care sunt și celelalte probleme de sănătate cu care te confrunți, pentru a primi diagnosticul corect.

Pentru sănătatea zonei tale intime, folosește Multi-Gyn Liquigel. Gelul previne și tratează fenomenul de uscăciune vaginală, susține umiditatea naturală și îmbunătățește starea țesutului intim. Produsul este natural, sigur și un veritabil protector; nu conține parfum, conservanți sau ingrediente de origine animală.

Îl poți aplica pe tampoane, dispozitive medicale sau pe prezervative, pentru o alunecare mai ușoară. Multi-Gyn Liquigel este disponibil pe Vavian Pharma!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.