7 secrete pe care nu le ştiai despre Tulsi

7 secrete pe care nu le ştiai despre Tulsi

Redactor Andreea Baluteanu

Cine nu își dorește să poată controla modul în care propriul organism răspunde la stres? Suntem conștiente că nu avem cum să eliminăm complet acest fenomen nociv din viața noastră, dar năzuim să minimizăm măcar efectele negative pe care le are asupra corpului, minții și spiritului nostru.

Este posibil grație Tulsi, Busuiocului sfânt, o plantă cu proprietăți adaptogene uluitoare pe care o poți consuma sub formă de ceai. Tulsi susține organismul în a gestiona mai bine stresul, dar are și alte efecte pur și simplu incredibile. Mai jos îți dezvăluim 7 secrete despre magicul Tulsi!

7 secrete pe care trebuie să le afli despre Tulsi

Cunoscut și sub numele de Busuioc sfânt, Tulsi chiar are posibilitatea de a-ți schimba viața. Descoperă mai jos 7 secrete despre el care îți vor dovedi că e neprețuit!

E cunoscut sub mai multe nume, toate indicând ce putere incredibilă posedă.

Ți-am spus deja despre denumirea de Busuioc sfânt, acum îți dezvăluim și alte nume pe care le poartă această plantă incredibilă: „Regina plantelor medicinale”, „Medicamentul naturii mamă” sau „Cel incomparabil”. Ce ne învață toate aceste apelative glorioase? Că toate popoarele ce au folosit Tulsi au realizat puterea sa. În India, Busuiocul sfânt se regăsește în aproape orice casă, fiind considerat un ingredient sacru cu beneficii nenumărate pentru sănătate, printre care se numără și reducerea efectelor devastatoare ale stresului. Tulsi e utilizat în Ayurveda de peste 5000 de ani, existând referințe despre el în textele vedice și ocupând un loc extrem de important în tradiția hindusă. O plantă holistică, un remediu pentru toate, Tulsi începe acum să își facă loc și în lumea occidentală, și suntem cum nu se poate mai recunoscătoare pentru că l-am descoperit.

Tulsi fac parte din aceeași familie cu busuiocul convențional.

Precum busuiocul, și Tulsi aparține familiei Lamiacae. Cu toate acestea, între cele două plante există diferențe considerabile. Așa că nu te aștepta că vei găsi aceleași însușiri la busuiocul din grădina ta precum în cazul Tulsi.

Tulsi este o plantă adaptogenă.

Dacă ne uităm la originea etimologică a cuvântului „adaptogen”, vom descoperi alte puteri ascunse ale Tulsi. Termenul provine de la verbul „a adapta”, sinonim cu „a se acomoda, a se transforma pentru a rezista condiţiilor de mediu”, la care se adaugă sufixul gen, ce atribuie înțelesurile de „a se comporta, a acţiona, a genera”. Prin urmare, putem afirma că adaptogenii acționează precum un antrenor personal care învață și ajută corpul să răspundă așa cum trebuie în fața condițiilor de stres. Tulsi deține proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii care întăresc sistemul defensiv al organismului, îl ajută să facă față stresului, îmbunătățesc concentrarea, încurajează longevitatea și fortifică trupul și spiritul.

Tradiţional, Tulsi a fost folosit pentru protecţie.

Azi, apreciem Tulsi în mod special datorită proprietăților sale de a ne ajuta să luptăm cu stresul, deoarece acesta este principalul inamic al prezentului. În trecut, când agitația nu era atât de mare, Tulsi era adorat grație atributelor sale de a rezolva alte probleme de sănătate, precum astmul, tusea, diareea, indigestia, infecțiile respiratorii, răceala, greața și starea de vomă. De asemenea, Tulsi a fost plantat în jurul magnificului palat Taj Mahal, grădinarii considerând că planta urma să protejeze frumusețea locului și să detoxifice mediul, grație atributelor sale anti-poluare.

Tulsi reprezintă un tovarăș minunat de călătorie.

Asociem călătoriile cu unele dintre cele mai minunate ocazii de destindere, o hrană pentru suflet, dar, deși toate aceste cuvinte sunt cum nu se poate mai adevărate, călătoriile pot constitui și o sursă de stres. În timpul lor suntem supuși unei presiuni emoționale, mentale și fizice, iar Tulsi va fi aliatul perfect împotriva tuturor acestor stări. Planta învinge stresul asociat de multe ori schimbării de mediu și de stil de viață grație proprietăților sale antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii. În plus, ea e minunată pentru a contracara oboseala care ne lovește adesea în timpul unei călătorii.

Tulsi se adresează mai multor probleme.

Suntem convinse că ne aflăm abia la început și că mai putem afla încă foarte multe despre uluitorul potențial al Tulsi. Într-un studiu ce a avut drept subiecți 150 de persoane, Tulsi s-a dovedit excelent nu doar pentru a monitoriza nivelul de stres, dar și pentru a îmbunătăți memoria, a elimina senzația de oboseală sau de epuizare, a rezolva dificultățile sexuale sau a contracara insomniile. Iată de ce îl considerăm secretul unei vieți fericite.

Tulsi îndepărtează respirația urât mirositoare.

Ești jenată de mirosul respirației tale și nu ai reușit să scapi de această sursă de disconfort, orice ai fi încercat? Tulsi poate fi soluția la care nu te așteptai. Fă-ți un ceai din această uluitoare plantă și clătește-te prin gură cu el: vei fi uimită de cât de repede rezolvi problema.

Nu putem concluziona decât că Tulsi reprezintă cel mai bun aliat împotriva stresului cotidian. Studiile moderne l-au clasat în categoria adaptogenilor, plante care susțin organismul în a reacționa așa cum trebuie în fața stresului. Tulsi de la Organic India e obținut prin practici agricole organice și regenerative, astfel că nu te ajută doar pe tine, dar și lumea în care trăim.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.