Ce să faci ca să nu te mai simți abătută zi de zi

Ce să faci ca să nu te mai simți abătută zi de zi

Redactor Andreea Baluteanu

Trăim vremuri complicate și multe dintre noi ne-am săturat inclusiv să citim sau să auzim această afirmație. Dar „al doilea val” al pandemiei de Coronavirus a venit cu sentimente negative și mai complexe, și mai greu de stăpânit. Astfel, dacă prima etapă a carantinei a semnificat insurgența anxietății și a temerilor, pentru mulți dintre noi a doua perioadă de restricții echivalează cu depresie, frustrare, lipsă de speranță sau furie.

Cu toate că înțelegem mai mult ca oricând că trebuie să ne protejăm sănătatea mentală ca pe ochii din cap, este dificil să ne regăsim echilibrul în tumultul atâtor sentimente negative. Însă există gesturi simple, pe care le poți practica zilnic, și care te vor ajuta să pășești din nou pe drumul liniștii și al împlinirii.

Iată ce recomandăm!

Nu te mai poți menține pe linia de plutire? Ce să faci acum

Te simți tristă, deprimată, blocată, neajutorată, lipsită de motivație? Nu te lăsa copleșită de aceste sentimente, dar nici nu încerca să lupți contra lor, sau, mai rău, să le renegi. Soluțiile sunt mai simple și nu presupun atât de mult control al emoțiilor și nici epuizare psihică. Iată 4 gesturi simple de pus în practică acum!

femeie trista si suparata care tine un nor in mana, imagine simbolica pentru depresie

Bea ceai Tulsi!

Simplul gest de a sorbi dintr-o cană fierbinte de ceai atunci când te simți stresată sau epuizată te poate reconecta cu sinele tău, dar atunci când alegi un sortiment binefăcător precum Tulsi, efectele pozitive sunt intensificate. Tulsi alină sufletul și hrănește corpul și mintea, inducând starea de bine și de relaxare pe care le credeai deja străine. Adaptogene special create pentru a te ajuta să treci peste aceste zile complicate, plantele Tulsi te sprijină să îți redobândești calmul și prezintă numeroase beneficii!

Iată de ce specialiștii consideră ceaiul Tulsi ca fiind leacul universal al acestor timpuri complicate!

  • are beneficii adaptogene și calmează sistemul nervos, energizând și conturând o stare de echilibru;
  • redă claritatea mentală;
  • deține proprietăți antioxidante, antistres și antidepresive, ceea ce contribuie la îmbunătățirea dispoziției;
  • susține memoria și funcțiile cognitive;
  • îmbunătățește calitatea somnului;
  • previne apariția bolilor provocate de stres.

Redu consumul de alcool!

Se știe că alcoolul agită și poate crește predispoziția către depresie, cu precădere atunci când este consumat zilnic. Cum poți reduce cantitatea de alcool consumată? Înlocuiește un gest nociv cu unul benefic; în loc de paharul de vin în compania căruia te răsfeți seara, prepară-ți un ceai Tulsi și savurează-l cu conștiința liniștită. Nu numai că astfel stopezi efectele nocive ale consumului de alcool, dar vei primi cu brațele deschise nenumărate rezultate pozitive: scazi anxietatea, ești mai calmă, gândești mai limpede, ai parte de mai multă energie, dar și de un somn și de o digestie mai bune. Bonus: cercul beneficiilor se lărgește și se lărgește, având potențial de a-ți transforma întreaga existență.

Descoperă sortimentele noastre preferate de Ceai Tulsi Original, cu efect antistres natural și energizant sau Ceai Tulsi Sleep cu plante relaxante și reconfortante pentru un somn calm și odihnitor, care te va pregăti să plutești senină în brațele somnului.

Plimbă-te în natură, respirând lent!

Ar fi ideal ca în fiecare zi să iei o gură de aer proaspăt și să te detașezi de ritmul infernal al vieții, pătrunzând în oaza de fericire și de calm care este natura. O plimbare în parc, pe malul unui lac sau chiar pe o stradă umbrită de copaci va face minuni.

Însă la fel de importantă este respirația; asigură-te că inspiri și expiri lung, coordonându-ți pașii cu mișcările diafragmei și aducând oxigen proaspăt și binefăcător în bietul tău trup epuizat.

Beneficiile respiratului profund, pe nas, sunt nenumărate. Nu numai că astfel oxigenezi și împrospătezi mintea și trupul, dar activezi sistemul nervos parasimpatic, calmezi creierul, transmițându-i mesajul că ești în siguranță, conturezi sentimente pozitive, de încredere și de susținere și reduci anxietatea.

Ce trebuie să faci? Pășește calmă și străduiește-te să prelungești intervalul dintre respirații. Număratul pașilor te va ajuta să te concentrezi pe prezent: extinde fiecare inspirație și fiecare expirație pe parcursul a circa 5-10 pași. Încearcă să egalizezi inspirația și expirația și nu grăbi pasul; ideea este să respiri mai profund, nu să mergi mai repede.

Stabilește conexiuni intime pline de profunzime!

Când simți că nu mai știi ce să faci, sună un prieten! Nu e un îndemn de la „Vrei să fii miliardar”, e o povață de viață. Să povestești unui prieten apropiat necazurile prin care treci, să îți descrii stările și să ceri sfaturi te va ajuta să te simți mai bine, înțeleasă și prețuită. Mai mult, poți descoperi că nu ești singura care experimentează aceste sentimente!

Dar la fel de benefic se poate dovedi și să lași supărările la o parte timp de o jumătate de oră și pur și simplu să discuți nimicuri, vrute și nevrute ca în vremurile bune, cu omul tău drag.

cuplu imbratisat si indragostit care se plimba prin parc

Ce mai poți face? Alătură-te unor grupuri de susținere online în care să găsești sprijin sau cu care să ai pasiuni comune. Sau te poți oferi tu să îi ajuți pe alții cu sfaturi; să fii piatra pe care se bazează cei suferinzi pentru depășirea propriilor probleme îți va extinde viziunea și te va ajuta să te detașezi de necazuri.

Ține cont că suntem un tot, umanitatea în ansamblu, un mare trib ce împărtășește aceleași probleme. Putem fi tribul care își plânge de milă, rezumându-se să învinovățească timpuri prea grele sau tribul „Tulsi”, care prioritizează starea de bine, care ia măsuri pozitive, care creează, dăruiește și iubește. Tu de ce parte a baricadei te situezi?

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cancer apendicular: cauze, simptome și tratament
Cancer apendicular: cauze, simptome și tratament
Te simți îngrozitor? Fă testul și vei primi cel mai frumos compliment
Incepe quiz
Te simți îngrozitor? Fă testul și vei primi cel mai frumos compliment

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.