Cum să obții și să menţii greutatea ideală cu Regula de 5

Cum să obții și să menţii greutatea ideală cu Regula de 5

Redactor Andreea Baluteanu

Gândurile negative șlefuiesc experiențe de același tip. Prin urmare, nu este suficient să faci bine pentru a primi același lucru de la Univers, ci e vital să îți ții sub control și înclinația spre pesimism și negativism.

Sunt exact principiile care „animă” Ayurveda, cea mai veche știință a vindecării. Aceasta pune accentul pe „Viața în echilibru”, concentrându-se doar în procent de 20% pe boală și alegând să dedice 80% pe transformarea „răului” în „bine”, respectiv pe conceptul care poartă numele de „Adevărata Stare de Bine”. Te întrebi ce legătură au aceste principii cu greutatea ideală? Îți vom explica în rândurile de mai jos, de unde vei afla și ce este Regula celor 5 și cum te poate ajuta!

De ce să te concentrezi pe greutatea ideală, nu pe pierderea de kilograme

Atunci când te gândești încontinuu la boală, nu faci decât să o atragi în viața ta. Este motivul pentru care mulți bolnavi nu reușesc să scape de afecțiuni: tot modul lor de viață gravitează în jurul bolii. Ayurveda a înțeles perfect acest principiu, fiind o formă de medicină holistică ce preferă să acorde doar 20% importanță bolii și vindecării ei și 80% creionării acelei Adevărate Stări de Bine, acel echilibru perfect pe care și-l dorește fiecare. Deoarece gândurile și fixațiile noastre se traduc de cele mai multe ori în realitate, atunci când te concentrezi pe bine, pe relaxare, pe fericire, nu pe boală, este exact ceea ce vei primi.

La fel cum bucuria e mai mult decât absența supărărilor și sănătatea, mai mult decât lipsa bolilor. Sunt principii care te învață să gândești pozitiv și pe care le putem aplica și în cazul kilogramelor noastre; dacă te vei concentra exclusiv să slăbești, să scapi de grăsime, nu vei face decât să o atragi în viața ta. Dimpotrivă, dacă îți vei stabili ca obiectiv atingerea greutății ideale, vei vedea că în curând îți vei bifa mândră scopul.

Cum te ajută Regula de 5 să ajungi la greutatea ideală

Casa e fundamentul perfect pentru un cămin, biroul pentru o companie, terenul pentru un meci înfocat. În același sens, Regula de 5 reprezintă baza pentru a ajunge la greutatea ideală: ea îți pune la dispoziție toți aliații de care ai nevoie în misiunea ta.

Cum o poți aplica? Trebuie să te concentrezi pe vibrațiile pozitive ale cifrei 5! Iată cum!

Cere ajutorul a 5 prieteni!

Se știe că, pentru a reuși să traducem în realitate un obiectiv, este foarte important să primim sprijin de la persoanele dragi nouă. Cinci prieteni te pot ajuta să atingi greutatea ideală: unul te va însoți la sală, cu altul vei mânca sănătos, cot la cot, un al treilea îți va face cunoștință cu plantele organice, altul te va încuraja să nu renunți la planul tău. Toți te vor aduce mai aproape de Adevărata Stare de Bine.

Fă 5 schimbări pozitive!

Nu poți spera să ajungi la greutatea ideală dacă menții același stil de viață. Apelând la 5 schimbări, vei vedea însă că ești mai aproape pe zi ce trece de rezultatul dorit. Ce poți face pentru a atinge idilica Adevărata Stare de Bine? Adoptă o dietă sănătoasă, fă exerciții fizice, trezește-te mai devreme (accelerezi metabolismul), petrece timp în natură (te relaxezi și te detoxifici), scade temperatura de la duș (apa rece favorizează îmbunătățirea metabolismului), consumă uleiuri care accelerează metabolismul. Acest ultim exemplu va face minuni: uleiul de cânepă este foarte important în acest sens, ajutând la menţinerea greutății dorite.

Alege 5 ierburi-aliat ce te vor susţine în atingerea greutăţii ideale

Ajutorul oferit de Mama Natură este neprețuit, iar ierburile termogenice, ce cresc rata metabolismului, sunt grozave! Vezi mai jos care sunt acestea!

Turmericul, Tulsi și Motha sunt extraordinare. Ceaiul Tulsi (de bucuioc sfânt), consumat cald, zilnic, acționează prin 10 mecanisme diferite pentru atingerea Adevăratei Stări de Bine și pentru bifarea greutății ideale.

Amalaki, o plantă din formula Triphala, susține formarea de țesut de calitate la nivelul aparatului digestiv. De asemenea, protejează acest sistem de factorii agresivi, sporește absorbția substanțelor nutritive și încetinește absorbția grăsimilor. Triphala impresionează și grație capacității sale de a echilibra digestia: o încetinește pe cea foarte rapidă și o accelerează pe cea leneșă, pentru a atinge mult dorita Adevărata Stare de Bine. De asemenea, Triphala combate congestiile cauzate de o alimentație nesănătoasă și haotică, un aspect ideal atunci când vrei să ajungi la o greutate ideală.

Nu în ultimul rând, apelează la Ceaiul pentru ficat și rinichi, cu virtuți esențiale pentru detoxificare. Acesta reușește și să reseteze organismul în profunzime, apropiindu-te atât de greutatea ideală, dar și de Adevărata Stare de Bine.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai cunoscute plante medicinale ayurvedice oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.