Cum să te vindeci cu ajutorul energiilor Pământului

Cum să te vindeci cu ajutorul energiilor Pământului

Redactor Andreea Baluteanu

Din păcate, în ultimul timp, omenirea duce o viață tehnologizată, mecanizată, acesta fiind și principalul motiv pentru care avem de suferit din atât de multe puncte de vedere. În realitate, poți simți cu ajutorul intuiției cât de legată ești de Pământ, de planeta pe care am ajuns să locuim într-un mod aproape miraculos. Până la urmă, ești atașată la propriu de el prin intermediul gravitației, ești practic concepută din elementele sale și poți fi vindecată prin puterea sa.

Dacă vei pierde din vedere sau vei ignora acest aspect, sănătatea ta va fi cea care va avea de suferit. Specialiștii sunt de părere că multe dintre problemele prezentului, precum dezechilibrele fizice și psihice, depresia, insomniile și anxietatea sunt cauzate de faptul că nu mai ascultăm de ritmul fizic al corpului nostru.

Cum te poți vindeca cu ajutorul energiilor Pământului? Află din rândurile de mai jos și vezi și cum îți poți regăsi eul interior, pacea și liniștea în mijlocul naturii.

Cum să te conectezi cu Pământul prin acțiuni simple

Societatea de azi este foarte diferită de cea de acum 100 de ani, de exemplu. Începem să pierdem tot mai mult contactul cu natura și cu energiile sale vindecătoare. Călătorim în cutii de metal, pășim tot timpul încălțate în pantofi cu talpă de cauciuc, mergem pe asfalt. Spune sincer: de când nu ai mai pășit cu tălpile goale pe pământ? Dacă răspunsul e din copilărie, e clar că există o problemă.

Dacă îți dorești să nu mai locuiești la suprafața acestei planete, ci să trăiești, să intri în contact direct cu viața, învață să refaci legătura cu energiile Pământului. Ce poți face? Ieși în grădină dimineața și pășește pe pământul proaspăt, udându-ți picioarele de rouă. Dacă nu stai la curte, mergi la o repriză de jogging în parc și, atunci când te odihnești, descalță-te și fă câțiva pași pe pământul gol.

Admiră o floare sălbatică în toată splendoarea ei, privește valurile oceanului în timp ce se sparg de mal, stai pe o piatră în sălbăticia munților și pur și simplu respiră. Vei vedea efectele, îți garantăm!

Care sunt calitățile tămăduitoare ale Pământului

Natura e atât de generoasă cu noi, dar din păcate noi nu mai avem timp să descoperim darurile sale. Gândește-te numai la toate florile, animalele sălbatice, păsările cântătoare, mineralele, apele, formele de relief, pline de energie vie cu care ne putem reconecta. Prin actele simple de mai sus, vom reuși să luăm contact cu această energie și să ne vindecăm de orice boală.

O altă calitate tămăduitoare a naturii este legată de posibilitatea de a ne calma. De când nu ai mai simțit adevărata liniște? Gândurile noastre sunt mult prea zgomotoase, umplându-ne de îngrijorare și epuizare. Observând ritmul naturii, un peisaj, o floare, privind asfințitul, vei vedea că te umpli de calm și că intri într-o stare de introspecție în care îți vei regăsi propriul eu.

Care sunt efectele conectării cu Pământul și cu natura

Dacă vei îmbrățișa natura și îi vei da voie să te îmbrățișeze și ea, la rândul său, vei observa cât de curând efectele. În primul rând, vei obține sănătate și stare de bine, te vei vindeca la cel mai profund nivel al ființei, vei alina simptomele depresiei, ale anxietății și vei aduce la tăcere gândurile tumultuoase.

De asemenea, vei constata că timpul trece altfel în mijlocul naturii. Vei începe să te conectezi la un ritm diferit al realității, să devii conștientă de sunete, mirosuri și imagini pe care înainte nu le-ai fi observat și pe care le vei percepe acum cu un simț pe care nu credeai că îl aveai. Simțurile ți se vor ascuți: culorile sunt mai intense (vei realiza că există atât de multe nuanțe de verde), sunetele sunt mai puternice și mai adânci, mirosurile - mai pregnante.

Dar cele mai extraordinare schimbări se vor petrece la nivelul tău. Îmbrățișând natura, vei observa cum devii alta, îți vei simți propria natură pe măsură ce te deschizi acestor experiențe. Vei vedea că mersul tău natural e unul calm, liniștit, asemănător mișcărilor unduitoare ale copacilor alintați de vânt. Vei constata că respirația și vocea devin ecouri ale cântecelor păsărilor, că ritmul nostru natural reflectă modul în care florile se deschid exact atunci când trebuie să prindă razele soarelui pe petalele lor.

Mai departe, vei realiza că, cu timpul, nu mai ești un simplu privitor sau observator al naturii, ci natura devine o parte din tine. Și poate acest fapt e cea mai potentă capacitate de vindecare a naturii, deoarece te determină să realizezi că tu ești cea care le permite binelui și fericirii să facă parte din tine.

În final, specialiștii în Ayurveda te sfătuiesc să profiți de acest extraordinar anotimp în care natura renaște în adevărata sa splendoare. Cu aceste zile calde, dar nu fierbinți, se naște prilejul perfect de a face parte din natură, de a te lăsa îmbrățișată de ea și de a o îmbrățișa la rândul tău. Observă, ascultă, deschide-ți sufletul, simte natura prin briza delicată, prin animalele micuțe care îți ies în cale, prin toate calităţile tămăduitoare și darurile acesteia! 

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.