Remediu popular și condiment nelipsit din bucătărie! Vezi despre ce este vorba

Redactor Andreea Baluteanu

După ce umanitatea a petrecut o bună perioadă din evoluția sa căutând să obțină în laborator soluțiile pentru o viață mai frumoasă și mai sănătoasă, am început să înțelegem că nu abuzul de medicamente e abordarea câștigătoare, dar am ajuns la această concluzie pe calea cea grea.

Medicamentele dau dependență, nu mai funcționează după o anumită perioadă din cauza fenomenului de imunizare a organismului la ele, iar unele dintre ele pot presupune și riscul de a dezvolta alte boli. Nu te îndemnăm să sari peste recomandările medicului dacă ai o boală gravă, dar nu uita nici de leacurile din natură, mai eficiente, mai sănătoase și complet lipsite de efecte adverse. Azi îți vorbim despre condimentul magic din bucătăria ta! Vezi despre ce e vorba și ce beneficii inestimabile îți aduce!

Turmericul, aurul din bucătărie: 9 motive pentru care ai nevoie de el

Dacă în cămara ta nu se află niciun strop de turmeric, ne bucurăm că ai ajuns să citești acest articol, deoarece ai mare nevoie de acest condiment-minune. Atât de apreciat în Ayurveda, și pe bună dreptate, turmericul e plin de calități, protejează sănătatea întregului corp și are beneficii demonstrate științific de-a dreptul uluitoare. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Iată cele mai importante argumente în favoarea găzduirii turmericului în bucătăria ta!

  1. Turmericul are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antidiabetice, anticancer și scade nivelurile de lipide din organism. În India este unul dintre cele mai populare condimente, nelipsit din bucătării, și este considerat un simbol al bunăstării.
  2. Cunoscut și sub numele de curcumă sau șofran, turmericul e folosit în Ayurveda de peste 4.000 de ani. Istoria lui e mai bogată decât am putea cuprinde cu mintea, „planta aurie” fiind utilizată atât în medicină, dar și în bucătărie.
  3. Ingredientul principal al turmericului este curcumina, un agent antiinflamator și antioxidant puternic. Aceasta luptă împotriva inflamației din corp și atenuează efectele negative ale radicalilor liberi.
  4. Multe studii au atestat faptul că turmericul are o acțiune antiinflamatoare asemănătoare sau, în unele cazuri, mai puternică decât medicamentele. E minunat mai ales pentru atenuarea durerii pe care o resimți atunci când suferi de artrită.
  5. Combinat cu Amalaki, turmericul scade nivelurile de zahăr din sânge și îmbunătățește rezistența la insulină. E motivul pentru care ingredientul nostru magic din cămară este considerat un aliat prețios al bolnavilor de diabet.
  6. Turmericul distruge celulele canceroase, dar le păstrează pe cele sănătoase. Studiile au arătat că turmericul are potențial anticancer, fiind recomandat și pentru prevenția cancerului colorectal și de prostată.
  7. Turmericul are un puternic efect de detoxificare asupra organismului. Va elimina depozitele de metale toxice din organism, precum plumbul, mercurul sau aluminiul.
  8. Turmericul e miraculos atunci când optezi pentru formule organice, certificate de organismele în vigoare.
  9. Turmericul e extraordinar în bucătărie: include-l în rețetele tale și bucură-te de gustul special și de proprietățile sale miraculoase.

Pornind de la aceste criterii, noi îți recomandăm ORGANIC INDIA Turmeric Formula cu Ghimbir, Extract cu 95% Curcuminoide și Turmeric Organic Integral, un antiinflamator natural care hrănește, curăță sângele și sistemul limfatic, susține imunitatea și reduce inflamația din corp. De asemenea, turmericul este minunat pentru sănătatea ficatului, pielii, sinusurilor, articulațiilor și întregului sistem digestiv.

Formula de la Organic India conține numai plante 100% certificate organic, spre deplina ta bunăstare. Turmericul nu e modificat genetic și provine dintr-o producție în care nu sunt utilizate în niciun stadiu pesticide sintetice, erbicide, îngrășăminte sau alte tratamente chimice. Cu alte cuvinte, este exact ceea ce ai nevoie acum, în societatea contemporană!

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.