Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Adio, senzație zilnică de oboseală! Soluția pentru zile pline de energie

Andreea Baluteanu

Oboseala este parte din viața multor femei, și nici nu e de mirare. Standardele de multe ori intangibile ale societății actuale ne obligă să jonglăm cu cariere strălucitoare, cu copii perfecți și soți permanent îndrăgostiți, toate acestea în timp ce arătăm perfect, avem hobby-uri creative și vacanțe fabuloase.

E normal ca, la un moment dat, să răbufnim și să nu mai putem. Dar ce facem atunci când oboseala este inexplicabilă, când ne odihnim suficient, mâncăm așa cum trebuie și mai facem și mișcare? Soluția specialiștilor ți-o prezentăm în rândurile de mai jos!

Fierul, mineralul care îți garantează o viață fără oboseală

Fierul e unul dintre cele mai importante minerale pentru buna funcționare a organismului nostru. Acesta contribuie la transportul oxigenului de la plămâni la absolut toate celulele corpului, prin intermediul fluxului sanguin. De asemenea, fierul intră și în alcătuirea hemoglobinei, proteina din globulele roșii care permite practic acest transport.

femeie obosita

Lipsa fierului este mai vizibilă mai ales la femeile care se află la vârsta reproducătoare, din cauza faptului că acestea pierd lunar sânge prin intermediul menstruației. Astfel, ele pot ajunge ușor să sufere de anemie, afecțiune care este însă predilectă și în sarcină, când fătul consumă din rezervele de fier ale mamei.

Însă una dintre cele mai supărătoare consecințe ale lipsei de fier este oboseala. Explicabilă prin prisma faptului că acum organele nu mai primesc cantitatea necesară de oxigen, starea perpetuă de extenuare, care se manifestă chiar și atunci când ai dormit suficient, poate fi cauzată și de lipsa fierului.

Aceste afirmații ale specialiștilor au fost demonstrate și printr-un studiu european publicat în CMAJ, la care au participat 198 de femei aflate la vârsta reproducătoare, care nu sufereau de anemie. Cu toate acestea, fiecare dintre ele se plângeau de un nivel supărător de oboseală inexplicabilă. Atunci când li s-au administrat 80 de mg de fier zilnic, rezultatele au fost de-a dreptul impresionante: grupul ce a primit suplimentele a prezentat o reducere a oboselii de până la 48%, comparativ cu doar 29% în grupul de placebo.

Ceea ce ne duce la o concluzie clară: dacă ești mai tot timpul obosită, deși nu înțelegi de ce, fugi la doctor și cere o analiză de sânge. Este posibil să suferi, fără știința ta, de o lipsă de fier.

femeie odihnita

Alte semne că ai carențe de fier

Deși anemia și oboseala sunt principalii indici ai faptului că suferi de lipsă de fier, există și alte semne pe care e musai să le iei în considerare. Iată despre ce e vorba!

 • ești palidă;
 • ai limba umflată;
 • suferi de sindromul picioarelor neliniștite;
 • îți cade părul;
 • ai dificultăți de respirație;
 • te doare capul:
 • ai episoade de amețeală;
 • ai palpitații;
 • pielea și părul suferă de deshidratare;
 • ai pofte ciudate;
 • prezinți unghii deformate și casante;
 • ai mai mereu mâinile și picioarele reci;
 • suferi de anxietate;
 • ești predispusă la infecții.

Vitoral Ferrum capsule, soluția pentru energie debordantă

Deja nu mai suporți oboseala? Ți se pare că, oricât ai dormi, nu te gândești decât la perna ta de acasă? Este timpul să intervii, iar cea mai bună modalitate e reprezentată de capsulele  gelatinoase moi de la Vitoral Ferrum.

Suplimentul alimentar conține o combinație de sulfat fier monohidrat (14 mg Fe) și un complex de vitamine și minerale: Vitamina C (24 mg Vit.C); Vitamina B6 (5 mg Vit.B6); Vitamina B9 (400 μg Vit.B9); Vitamina B12 (10 μg Vit.B12); oxid de zinc (12 mg Zn); sulfat de cupru (1mg Cu). Formula de capsulă maschează gustul neplăcut al fierului și este extrem de bine tolerată de către sistemul digestiv, prezentând o biodisponibilitate superioară altor tipuri de produse. Suplimentul te va ajuta să ai o stare mai bună, să te simți mai odihnită, mai plină de energie și de vitalitate și va contribui la starea generală de sănătate a organismului tău. Vitoral Ferrum capsule este prezent la Vavian Pharma.

 

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!