Ai peste 40 de ani? Atunci trebuie să faci neapărat asta!

Ai peste 40 de ani? Atunci trebuie să faci neapărat asta!

Redactor Andreea Baluteanu

Una dintre cele mai frumoase etape din viața unei femei începe după vârsta de 40 de ani. Și nu ar trebui să te îndoiești câtuși de puțin de acest lucru! Acum ai trecut prin multe dintre încercările existenței, nu mai ai nesiguranțele de la 20 de ani și nici temerile de la 30 de ani.

Desigur, nu înseamnă că după 40 de ani nu vei mai avea de-a face cu provocări, pentru că ele reprezintă o parte importantă din frumusețea vieții. Iar un element esențial din acest parcurs este reprezentat de intrarea la menopauză! Ca să îți ușurezi această tranziție de la ciclul menstrual activ la încheierea sa, noi îți recomandăm în rândurile de mai jos cel mai bun truc!

Gestul obligatoriu pe care trebuie să îl faci după 40 de ani

Ai trecut de un prag în viață, iar acum te îndrepți cu pași repezi către menopauză. Nu te lăsa întristată de acest fapt, deoarece nu e nici pe departe unul pe care ar trebui să îl regreți. Până la urmă, e tot o etapă din viață, una pe care ar trebui să o întâmpini cu un zâmbet larg: nu e nici pe departe semn că nu mai ai pentru ce trăi, ci doar că te vei maturiza, vei căpăta mai multă experiență, vei deveni un cu totul alt gen de femeie.

Pentru ca menopauza să se instaleze însă în mod lin, armonios, este necesar să fii conștientă de schimbările care se petrec în corpul tău și să le înțelegi așa cum trebuie. Astfel, nu doar că vei lua toate măsurile necesare pentru a te asigura că trecerea e una echilibrată, dar vei preîntâmpina și principalele riscuri asociate perioadei de menopauză.

În acest sens a fost inventat testul MASTRELLE® MENO. Acesta îți va spune cu acurateţe dacă ai început sau nu menopauza, ținând cont de concentrația hormonului FSH (hormon foliculostimulant) din urina ta. Rezultatele testului sunt extrem de ușor de citit și nu este necesar să posezi cunoștințe avansate de chimie pentru a-l înțelege. Mai mult, rezultatele sunt vizibile în doar 1-5 minute: rapid, intuitiv, inteligent, exact ceea ce așteptăm de la toate dispozitivele din vremea noastră.

De asemenea, modalitatea de utilizare a testului e extrem de simplă. Tot ce trebuie să faci este să introduci testul în jetul de urină sau în recipientul de probă și să îl ții acolo pentru 10 secunde. În 1-5 minute vei putea să citești rezultatele. Da, e atât de ușor!

Există și câteva atenționări în ceea ce privește utilizarea testului. Îți recomandăm, ca întotdeauna, să citești cu atenție instrucțiunile și prospectul înainte de folosire. În cazul în care constați că plicul nu mai e etanș, renunță la test. Nu atinge suprafața produsului, deoarece astfel vei putea compromite rezultatele sale. Nu îl mai utiliza dacă a expirat perioada sa de valabilitate, nu îl păstra cumva la congelator și nu îl lăsa la îndemâna copiilor. 

Testul se folosește doar extern, în jetul de urină. E interzisă utilizarea sa internă!

De acum încolo, nu mai ai motive să te întrebi „sunt sau nu la menopauză?”, deoarece vei afla singură, în intimitatea propriului cămin. Da, se poate!

Ce să faci pentru a alina simptomele menopauzei

Testul MASTRELLE® MENO ți-a confirmat ceea ce suspectai deja, că ești la menopauză? Nu înseamnă că urmează o perioadă dificilă, în care te vei confrunta lipsită de apărare cu problemele specifice (bufeuri, iritabilitate, oboseală, dezechilibre hormonale, migrene), deoarece există atât de multe modalități prin care poți traversa în mod armonios provocările acestei etape. Vezi mai jos cum!

Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D! E combinația perfectă pentru sănătatea ta, mai ales după ce ai încheiat socotelile cu ciclul menstrual. Calciul îl regăsești în lactate (iaurt, lapte și brânză), iar vitamina D e cel mai bine sintetizată prin expunerea la soare. Pe măsură ce înaintezi în vârstă însă, corpul tău își pierde din abilitatea de a absorbi vitamina D în acest fel, de aceea e bine să plusezi prin suplimente sau printr-o alimentație bogată în pește gras și ouă.

Mănâncă fructe și legume proaspete! După menopauză, riscul de afecțiuni precum bolile cardiovasculare crește, iar acumularea de kilograme devine, de asemenea, un factor de îngrijorare. Fructele și legumele te protejează de aceste pericole și susțin sănătatea oaselor, un alt factor extrem de important la această vârstă.

Fă sport! Nu trebuie să te duci la sală dacă nu îți place sau nu te simți în stare, dar este extrem de important să practici un exercițiu fizic, oricare ar fi acela. Yoga, mersul pe bicicletă, dansul, cardio, înotul, toate sunt modalități extraordinare de a reduce din simptomele neplăcute ale menopauzei. De asemenea, sportul este și un aliat excelent al stării tale de bine: se știe că la menopauză riști să cazi în capcana depresiei și a anxietății.

Petrece timp cu oamenii dragi! Multe dintre simptomele menopauzei sunt o consecință a însingurării, a tendinței noastre de a ne izola după o anumită vârstă. Petrece timp cu partenerul tău, ieșiți în oraș, mergi la cafea cu prietenele, cu nepoții în parc, cu copiii la cumpărături: acestea sunt secretele pentru o viață frumoasă la menopauză.

Fă și tu testul MASTRELLE® MENO după 40 de ani, pentru a putea lua din timp inițiativa împotriva simptomelor neplăcute ale menopauzei. Află mai multe informații despre produs pe mastrelle.ro și de pe pagina de Facebook Feminitate pură.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.