Alegerea sigură pentru familia ta! 4 motive pentru care să folosești detergenți bio

Alegerea sigură pentru familia ta! 4 motive pentru care să folosești detergenți bio

Redactor Andreea Baluteanu

Ne bucurăm să constatăm că interesul pentru bio, natural și organic a crescut foarte mult în ultima perioadă. Din fericire, am început să fim conștienți de pericolele pe care le presupun poluarea și distrugerea mediului înconjurător, iar acum achiziția de produse care au grijă de sănătatea noastră și a lumii din jur nu mai e considerată un moft, ci o necesitate.

Dacă e deja ceva normal ca la supermarket să te îndrepți cu precădere către raionul de alimente bio și eco, să alegi fructe și legume cultivate în condiții sigure și să ai aceeași abordare în ceea ce privește cosmeticele, detergenții bio sunt abia acum popularizați așa cum trebuie. Azi îți spunem de ce ar trebui să îi folosești peste tot în casa ta: în baie, în bucătărie, dar și atunci când speli rufe. Află motivele din rândurile de mai jos!

Îți salvează viața: de ce să începi să folosești detergenți bio în casa ta

Dacă deja am devenit conștiente că e esențial să optăm pentru fructe și legume bio și să ne abonăm și la cosmetice de acest tip, în ceea ce privește detergenții bio, lucrurile sunt puțin mai complicate. Aceștia sunt încă destul de puțin utilizați, în principal din cauza teoriei conform căreia, dacă produsul nu intră în contact cu pielea noastră sau nu este ingerat, acesta poate fi folosit în orice formă. Nimic mai fals, după cum vei vedea în rândurile de mai jos!

Iată care sunt principalele motive pentru care ar trebui să începi să folosești chiar de azi detergenți bio (sau imediat ce îți vei consuma produsele pe care le ai deja în baie și în bucătărie, pentru că știm că nici risipa nu face bine mediului)!

Detergenții clasici pot provoca alergii. Ai observat că în ultima perioadă numărul celor care suferă de alergii e tot mai mare? Pe vremea bunicilor noștri, alergiile erau un fenomen foarte rar. În condițiile poluării și ale folosirii produselor de curățenie pline de chimicale agresive, sensibilitatea noastră a crescut. De multe ori, cauza rinitei care nu îți mai dă pace se află chiar în raftul cu produse de curățenie din baia sau din bucătăria ta.

Detergenții clasici ne amenință sănătatea. Nu numai alergiile, dar și multe forme de dermatită, de boli ale pielii sau chiar de cancer pot fi puse pe seama acelor detergenți peste măsură de agresivi. Chiar dacă ai impresia că produsele nu ajung pe pielea ta, în realitate o fac, prin intermediul hainelor. Iar vaporii nocivi sunt inhalați, ajung în sânge și în plămâni și de aici în tot organismul.

Detergenții clasici poluează mediul înconjurător. Aceste produse conțin derivați petrolieri, fosfați, înălbitori, amoniac, chimicale folosite la scară largă ce ajung apoi în râurile, în mările și oceanele planetei și ne distrug treptat această lume frumoasă în care trăim.

Detergenții bio și ecologici sunt la fel de eficienți precum cei de mai sus și la fel de accesibili. Circulă ideea că detergenții bio și cei ecologici nu sunt la fel de „buni” precum corespondenții lor tradiționali. Nimic mai eronat! Dimpotrivă, aceștia conțin ingrediente naturale eficiente, care curăță la fel de bine. Da, pot părea mai scumpi, la prima vedere, dar ține cont și de faptul că aceste produse sunt mai consistente și cel mai adesea ai nevoie de o cantitate mult mai mică.

Unde găsești cei mai buni detergenți ecologici

Noi am luat deja decizia să trecem la „bio” și atunci când vine vorba despre detergenți și îți recomandăm magazinul de unde ne facem cumpărăturile: Bionat Concept. Aici vei regăsi cei mai buni detergenți ecologici, Eco Clean Nordic. Produși în Danemarca, țara despre care știm că e una dintre cele mai fericite și mai civilizate din lumea întreagă, detergenții sunt nontoxici, eficienți și au primit certificare ECOCERT, fiind cea mai bună alegere pentru tine și pentru familia ta. Produsele Eco Clean Nordic sunt 100% naturale, nu conțin chimicale agresive și nesănătoase și exclud toate felurile de derivaţi petrolieri, fosfaţi, înălbitori sau amoniac. Dimpotrivă, ingredientele folosite sunt bio, 100% biodegradabile, ambalate în plastic provenit de la reciclare și, mai important, netestate pe animale.

Iată care sunt recomandările noastre pentru o casă care strălucește de curățenie, de sănătate și de fericire!

Vrei ca baia ta să fie cu adevărat oaza de relaxare? Atunci ai nevoie de detergentul BIO pentru baie cu grepfrut Eco Clean Nordic. Acesta conține apă florală de melisa și ulei esențial de grepfrut, îndepărtând rapid și eficient toate depunerile de calcar, urmele de săpun și celelalte impurități de pe chiuvetă, robinete, gresie, faianță, cadă, vas de toaletă, cabină de duș: îl poți folosi peste tot. În plus, ambalajul e extrem de ușor de manevrat, iar formula concentrată e foarte economică.

Detergent BIO pentru Baie Grepfrut Eco Clean Nordic, 750 ml

În bucătărie se petrec cele mai multe minuni din casa ta, așa că grija pentru acest spațiu trebuie să fie sfântă. Detergentul Bio pentru bucătărie cu eucalipt Eco Clean Nordic conține extracte de apă florală de eucalipt și ulei esențial de eucalipt. Poate fi folosit pe orice suprafață din bucătăria ta, pe orice material, eliminând complet și foarte ușor toate depunerile de grăsime. Produsul nu afectează mediul înconjurător, nu irită și nu agresează pielea.

Detergent BIO pentru Bucătărie Eucalipt Eco Clean Nordic, 750 ml

Știi că se apropie Paștele atunci când începi să te gândești cu groază la faptul că trebuie să speli iar geamurile și să faci lună prin casă. Dar, cu ajutorul detergentului Bio pentru geamuri cu eucalipt de la Eco Clean Nordic, lucrurile vor deveni floare la ureche. Are un parfum extrem de plăcut și poate fi utilizat pe orice suprafețe din sticlă, inclusiv pe geamuri, oglinzi și vitrine. Curăță eficient și fără urme murdăria, praful, amprentele care nu se vor șterse sub nicio formă și îți va face treaba de o mie de ori mai ușoară.

Detergent BIO pentru Geamuri Eucalipt Eco Clean Nordic, 750 ml

Rufele tale vor mirosi ademenitor, vor fi curate și sigure pentru a fi îmbrăcate și de bebeluși, grație detergentului bio pentru rufe cu apă florală și uleiuri esențiale de lavandă Eco Clean Nordic. Detergentul e minunat și pentru rufele albe, dar și pentru cele colorate, are proprietăți aromaterapeutice și e extrem de eficient. Pe bază de plante și de zahăr, apă organică și uleiuri esențiale, e cea mai bună soluție pentru haine care îți vor fi alături mereu!

Detergent Bio pentru rufe Lavandă Eco Clean Nordic, 1,5 litri, 20 de spălări

Nu o să te mai plictisești de moarte când speli vasele, grație detergentului Bio cu Lavandă Eco Clean Nordic. Conține apă de lavandă și ulei esențial de lavandă și scoate petele de cafea, de ceai și de mâncare inclusiv de pe vasele în care s-a gătit în cuptor: o să fii impresionată de rezistența sa. Vesela ta va rămâne strălucitor de curată!

Detergent BIO pentru Vase Lavanda Eco Clean Nordic, 500 ml

Sperăm că te-am convins, pentru sănătatea ta și a întregii planete, ca de acum încolo să folosești numai detergenți bio! Fă-ți stocul pentru curățenia de Paște! Descoperă pe bionat-concept.ro toată gama de produse bio de care ai nevoie, de la cosmetice, cafea și ceai, miere, ciocolată, suplimente, detergenți. Consultă și gama de accesorii și cadouri, perfecte pentru luna martie!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.