Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cât costă un implant dentar în România în 2020

Joi, 06.02.2020

Din fericire, nu mai suntem obligate azi să trăim cu dantura incompletă sau să roadem diverse alimente în gingii, precum bietele noastre bunici sau străbunici. Stomatologia a avansat atât de mult încât un implant dentar, de altfel inventat în anii 50, a devenit deja o operație banală.

Pentru că ne dorim un zâmbet superb și la ani înaintați sau suntem nevoite să acționăm după ce ne-am pierdut dinții în urma cariilor sau a parodontozei, costurile unui implant dentar au început să ne preocupe pe majoritatea dintre noi. Azi îți spunem cât costă un implant dentar, dar și care sunt factorii care decid prețul său. Vezi ce trebuie să știi!

Ce este un implant dentar?

Să presupunem că ți-au căzut unul sau mai mulți dinți (e doar o presupunere de dragul argumentației și sperăm să nu se transforme în realitate), iar odată ajunsă pe scaunul din cabinetul stomatologului, acesta îți recomandă un implant dentar. Despre ce e vorba, mai precis?

femeie zambet frumos

Implantul dentar presupune înlocuirea dintelui natural cu unul artificial, prin inserarea în osul maxilarului a unei piese din titan prevăzute cu șurub. Dacă ți se pare cumva simplu, află că procedeul e extrem de complex și constă în mai multe etape, ceea ce justifică practic și prețul său destul de ridicat.

Astfel, implantul poate fi precedat de extracția dintelui ce urmează să fie înlocuit, în cazul în care acesta nu a căzut de tot. Specialistul va continua procedura cu realizarea unor radiografii ale maxilarului, necesare pentru a stabili în mod exact locul unde va insera implantul. Este posibil să te situezi de asemenea printre „norocoasele” care înainte de implant mai au nevoie și alte operații auxiliare, precum operația de lifting de sinus sau cea de adiție de os.

Abia acum urmează implantul propriu-zis, prin care piesa de titan este fixată în maxilar. După o perioadă de recuperare ce poate dura între 3 și 6 luni și în care specialistul va aștepta să vadă dacă implantul a fost acceptat de organism, fuzionând cu osul printr-un fenomen numit osteointegrare, este atașat dispozitivul proteic pe care va fi construit dintele. Dintele este creat sub formă de coroană (un singur dinte), punte dentară (mai mulți dinți) sau proteză (toți dinții).

Factori care determină costul unui implant dentar

Cât costă un implant dentar? Iată o întrebare cu multiple variante de răspuns. Dacă extraordinara complexitate a operației de mai sus nu ți-a dat de înțeles că implantul dentar este un procedeu extrem de meticulos, cu siguranță factorii de mai jos o vor face.

Precum în cazul oricărui alt serviciu, și costul unui implant dentar este determinat de mai multe variabile. Iată care sunt cele mai importante!

Experiența medicului. Se estimează că aproape 50% din prețul implantului dentar este decis de experiența și competențele stomatologului. E și natural, de altfel, să te aștepți ca un specialist tânăr, aflat la început de drum, să ceară prețuri mai mici decât unul care are deja sute de implanturi la activ. Mai mult, sunt unele voci din branșă care afirmă că, atunci când au început să realizeze implanturi dentare, le plăteau singuri pentru a-și asigura mâna de lucru.

discutie cu stomatologul

Materialele folosite. Evident, atunci când plătești un implant dentar, vei oferi un procent destul de însemnat din prețul total și brandului. Conform experților, cu cât un implant dentar este mai scump, cu atât se bazează pe materiale de o calitate superioară. Cu alte cuvinte, poți opta pentru un implant dentar ieftin, însă în acest caz vei face rabat de la potențialul său de rezistență. Specialiștii te sfătuiesc ca, în cazul în care nu ai probleme de sănătate grave, să alegi un implant dentar standard, care îmbină prețul bun și calitatea mai mult decât satisfăcătoare.

Eventualele tale probleme de sănătate. Dacă vei avea nevoie de radiografii sau de operații auxiliare, precum adiția osoasă, prețul va crește, evident. Chiar dacă aceste servicii sunt adiționale și în teorie nu influențează costul propriu-zis al implantului dentar, până la urmă vor ridica suma totală pe care trebuie să o scoți din buzunar.

Locația. E evident că nu vei plăti aceeași sumă pentru un implant dentar din Capitală ca pentru o operație realizată într-un orășel mic de provincie. Însă discrepanțele între răspunsurile la întrebarea „cât costă un implant dentar” pot apărea și doar la nivelul Bucureștiului; clinicile mari, de prestigiu, cu o localizare excelentă și servicii de lux vor pretinde prețuri mai mari decât cele de la periferie sau nou apărute pe piață.

Tehnologia. Costul unui implant dentar nu putea rămâne indiferent la tehnologiile folosite. Cu cât aparatura și echipamentele sunt mai avansate și mai competente, cu atât prețul va fi mai mare.

Cât costă un implant dentar în 2020?

După cum ai văzut, nu există un răspuns clar, unic și concis la această întrebare. Tocmai de aceea, vom stabili o marjă medie după care să te orientezi.

Astfel, specialiștii consideră că implanturile dentare care costă între 600 și 1.000 de euro pot fi considerate „decente”. Desigur, totul depinde și de dificultatea propriu-zisă a cazului tău, situație în care răspunsul la întrebarea „cât costă un implant dentar” poate vira spre 1.500-2.000 de euro.

De partea cealaltă, specialiștii te îndeamnă să fii circumspectă dacă primești variante de 300-500 de euro pentru un implant dentar, deoarece pot presupune utilizarea unor materiale ieftine. E adevărat că experiența face minuni și că poți obține o lucrare impecabilă și la acest preț, dar e mai bine să faci totuși o documentare amănunțită și să cauți păreri și review-uri despre clinica atât de generoasă cu tine.

În ceea ce privește variantele colosale, de implanturi dentare care costă peste 2.000 de euro, dacă nu reprezintă o problemă financiară pentru tine, poți spune liniștită „da”. Deși cel mai probabil vei plăti consistent renumele clinicii și chiar clientela bogată a acesteia, cu siguranță vei avea parte de servicii de cea mai înaltă calitate.

Cât costă un implant dentar în 2020? Răspunsul depinde. Noi ți-am spus care sunt prețurile medii și te îndemnăm să fii extrem de atentă cu varianta pentru care optezi.

Află tot ce trebuie să știi despre implanturile dentare! Vezi cât costă și un aparat dentar în 2020!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!