Cauți cele mai bune lentile de contact zilnice? Iată patru factori pe care să îi analizezi

Marţi, 21.06.2016
de Diva Hair

Se pare că mai toți specialiștii de optică medicală recomandă lentilele de contact zilnice, cu purtare de o zi, ca fiind cele mai igienice și potrivite ochilor noștri. Deși alegerea mărcii de lentile de contact este datoria specialistului care se îngrijește de ochii voștri, știm că în România aceste sfaturi sunt incomplete, lipsite de claritate sau destul de subiective, mai ales dacă depinde de comisionul primit. De aceea echipa Lentiamo.ro, retaileri de lentile de contact și accesorii, a decis să analizeze factorii decisivi, ca să aveți o decizie bine informată. După ce ați decis, nu uitați să obțineți o rețetă medicală pentru lentile de contact de la optometrist, cu detaliile lentilelor alese.

Există patru factori decisivi care ar trebui să clarifice alegerea voastră - conținutul de apă, grosimea lentilei, transmisibilitatea oxigenului și opiniile celorlalți utilizatori. Dacă luăm câte un produs din categoria lentilelor de contact zilnice, de la fiecare dintre producătorii dominanți de pe piața lentilelor, am putea ajunge la o concluzie decisivă destul de ușor. Alcon, Bausch+Lomb, Johnson & Johnson și CooperVision sunt giganții lentilelor de contact de pe piața din România. Alcon deține marca Dailies AquaComfort Plus, Bausch+Lomb are Biotrue ONEday, Johnson & Johnson produce 1 Day Acuvue Moist iar CooperVision oferă Proclear 1 day.

Fiecare dintre aceste mărci are avantajele și dezavantajele ei, însă una pare să domine pe restul. De exemplu, conținutul de apă al lentilelor de contact are un rol crucial. Acest factor asigură că lentilele vă alunecă pe cornee mai ușor, ajută la trecerea oxigenului spre corneea ochilor voștri, cu excepția lentilelor din silicon-hidrogel, unde relatia dintre apă și oxigen este inversă. Biotrue ONEday sunt câștigătoarele la această categorie, cu un conținut de apă de 78%. Acestea sunt urmate de Dailies AquaComfort Plus cu 69%, Proclear 1 day cu 60% și 1 Day Acuvue Moist cu 58%.

La a doua categorie, grosimea minimă a lentilei - Proclear 1 day sunt în top. Aceste lentile au o grosime minimă de 0.035 mm și sunt urmate de cele de la Johnson & Johnson cu 0.084 mm. Biotrue și Dailies au câte 0.1 mm fiecare. Cu cât sunt mai subțiri lentilele de contact, cu atât mai ușor poate trece oxigenul. Lentilele mai subțiri se simt mai ușoare pe ochi, dar pot fi prea ușor de deteriorat, de aceea sunt recomandate doar celor care au experiență cu aplicarea lor.

Transmisibilitatea oxigenului (deseori măsurată în Dk/t) măsoară cât de ușor trece oxigenul către ochi prin lentilă. Altfel, dacă țesutul nu este suficient de aerisit, poate suferi de hipoxie. Transmisibilitatea este influențată și de primii doi factori, dar indicele final este cel decisiv. Pe primul loc, cu un grad foarte înalt de transmisibilitate a oxigenului, sunt lentilele Biotrue ONEday. Acestea măsoară 42 Dk/t, comparativ cu Acuvue, care au 33 Dk/t, Proclear cu 28 Dk/t și Dailies care indică 26 Dk/t.

Potrivit tradiției, după ce am obținut probele care pot fi măsurate, căutăm opiniile altora pe internet. Opiniile care au cea mai mare greutate sunt cele ale utilizatorilor verificați - așa cum sunt cei care se expun pe Lentiamo.ro. Fără nicio surprindere, lentilele Biotrue ONEday de la Bausch+Lomb obțin și aici punctaj maxim, fiind evaluate la un grad de satisfacție de 100% de către cumpărătorii noștri. În plus, dacă am acorda o greutate egală celor patru factori analizați, am conclude că lentilele Biotrue ONEday sunt cele care câștigă punctajul maxim. Proclear 1 day sunt cele care urmează în clasament, urmate de 1 Day Acuvue Moist și Dailies.

Fără să ne surprindă, topul prețurilor cutiilor de 30 de lentile de pe Lentiamo.ro se potrivește întocmai cu cel făcut mai sus. Am putea să concluzionăm că plătim pentru calitate. Însă nu lăsați prețul să decidă calitatea vederii voastre. Mergeți pe Lentiamo.ro pentru oferte, puncte de loialitate, reduceri și cadouri speciale pentru ochi speciali ca ai voștri.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!