Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ce spun urechile tale despre tine

Miercuri, 22.02.2017
de Mihaela Onofrei

Urechile au rolul de a recepta sunetele, de a le procesa și de a le trimite către creier prin semnale. De asemenea, urechile te ajută să îți menții echilibrul. Așadar, data viitoare când te vei apleca să iei pisica în brațe, vei ști că urechile sunt cele care te-au ajutat să nu cazi.

Totuși rolul acestei părți a corpului nostru nu se rezumă doar la aceste funcții. În medicina tradițională chineză, urechile sunt direct legate de starea de sănătate a rinichilor. Pe lângă acest lucru, starea urechilor noastre mai poate ascunde și o lipsă de vitamine, diferite infecții și chiar policondrită recurentă.

Iată ce pot spune urechile tale despre tine!

Identificare

Atunci când ne naștem, urechile noastre sunt complet formate. Deși acestea mai suferă unele modicări ce țin de mărime de-a lungul vieții, ele își vor păstra forma de la naștere. Urechile pot fi folosite pentru a identifica o persoană, acestea funcționând întocmai ca o amprentă.

Tipul de gene

tipurie de urechi

Potrivit unui studiu, forma lobului urechii noastre ne poate spune ce gene am moștenit de la părinții noștri. Astfel, lobul liber (din prima poză), care atârnă liber și nu este atașat, ne indică moștenirea unei gene dominante. Lobul atașat (a doua poză), care este prins și nu prezintă acea alungire din prima imagine, este semnul unei gene recesive.

Lipsă de vitamine și calciu

Urechile noastre ne pot arăta când avem o lipsă de vitamine și de calciu atunci când acestea devin foarte palide. Așadar, dacă observăm că urechile noastre sunt foarte albe, trebuie să mergem la doctor și să ne schimbăm urgent dieta.

Probleme cu rinichii sau cu creierul

durere ureche rosie

Chinezii ne-au învățat că urechile noastre ne pot da indicii importante în ceea ce privește starea de sănătate a rinichilor noștri. Dacă observi că ți se înroșesc urechile chiar și atunci când nu sunt expuse la frig, acest lucru poate însemna că suferi de o afecțiune a rinichilor. De asemenea, urechile de culoare roșu închis ne pot indica eventuale pierderi de memorie și probleme ale creierului care se pot manifesta și prin migrene dese.

Policondrită recurentă

Policondrita recurentă este o boală inflamatorie severă ce afectează structurile cartilaginoase, inclusiv urechile, nasul și articulațiile periferice. Această boală poate afecta sistemul respirator, cel gastric, ocular, nervos și cardiovascular. Un simptom important al acestei afecțiuni este inflamația urechii ce este prezentă îndeosebi în partea superioară.

Reflexologie

Urechea noastră poate fi și un mijloc eficient prin care putem ameliora diferite simptome, precum durerile de cap sau problemele digestive. Această imagine ne arată exact punctele care ne pot ajuta în tratarea afecțiunilor specifice:

ureche zone tratament

1. Spate și umeri
2. Organe
3. Încheieturi
4. Sinuzite și gât
5. Digestie
6. Cap și inimă

Aplicarea unei anumite presiuni ne poate scăpa de aceste dureri din diferite părți ale corpului nostru.

Personalitate

În China, persoanele care au urechi mari sunt considerate mai energice și chiar se spune despre acestea că trăiesc mai mult și că sunt pregătite să își asume riscuri majore. O persoană cu urechi mari este un prieten de încredere, care știe să te asculte și care te ajută la greu.

Persoanele cu urechi mici sunt mai precaute, mai gânditoare, introvertite, dar și foarte ambițioase. Urechile medii indică un comportament normal la frică și riscuri. Despre cei care au urechi de mărimi diferite se spune că vor avea multe urcușuri și coborâșuri în viață.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!