Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cinci tratamente care nu îţi fac nimic

Andreea Baluteanu
Apa de la robinet, la fel de bună ca soluţia salină

Apa de la robinet, la fel de bună ca soluţia salină

Soluţia salină sterilizatoare este recomandată pentru curăţarea rănilor. Ce spun medicii? Că apa de la robinet este la fel de bună! Pur şi simplu spală plaga cu grijă, folosind apă curată, şi renunţă să îţi obligi iubitul să dea fuga până la farmacie doar pentru că tu ai o mică julitură.

Progresele extraordinare ale medicinei au provocat apariţia a numeroase proceduri medicale, tratamente, analize şi teste, care, deşi se pot dovedi necesare în cazul unor afecţiuni, sunt lipsite de beneficii şi, dimpotrivă, se pot dovedi periculoase în restul cazurilor.

Serialele cu doctori de la TV ne-au inoculat o percepţie deformată asupra sistemului medical. Dacă în „Anatomia lui Grey” chiar şi pacienţii care păreau sănătoşi tun erau, în cele din urmă, diagnosticaţi cu afecţiuni grave, mortale, iar doctorul nostru preferat, House, descoperea cele mai năstruşnice (şi neobişnuite) boli, realitatea este că de multe ori ne supunem unor tratamente care nu ne fac niciun bine.

Tocmai pentru a preîntâmpina ca pacienţii să fie supuşi unui chin sau stres suplimentar, iar sistemul de sănătate să piardă fonduri importante în mod nejustificat, medicii de la Academy of Medical Royal Colleges din Marea Britanie au rugat specialişti din 11 domenii să întocmească o listă a procedurilor despre care consideră că au puţine beneficii sau chiar deloc.

Prof Dame Sue Bailey, unul dintre iniţiatorii campaniei Choosing Wisely, care şi-a propus să atragă atenţia asupra acestor probleme, a făcut o afirmaţie care ar trebui să ne ghideze de acum înainte atunci când fugim disperate către urgenţe, din cauza unei probleme minore: „Unele dintre aceste tratament sunt invazive şi ne consumă timpul. Sunt opţiuni mai simple şi mai sigure, de ce nu le-ai încerca?”

Tot medicii englezi ne atrag atenţia că ar trebui să purtăm o discuţie cu doctorul nostru înainte de orice tratament în care nu avem încredere şi să îi adresăm câteva întrebări: care sunt efectele negative sau riscurile acestei proceduri, chiar am nevoie de ea, există opţiuni mai sigure sau mai simple şi, mai ales, ce se întâmplă dacă nu fac nimic?

Noi îţi prezentăm în galerie câteva dintre tratamentele pe care specialiştii britanici le-au considerat lipsite de beneficii! Vei găsi lista completă aici! Informează-te, pentru ca data viitoare să poţi alege în deplină cunoştinţă de cauză!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!