Cum obţii cel mai sănătos suc de fructe

Cum obţii cel mai sănătos suc de fructe

Eugenia Dinescu, redactor

Cunoşti deja teoria: un stil de viaţă sănătos implică o alimentaţie echilibrată şi un program constant de exerciţii fizice, însă câte dintre noi respectăm această regulă cu stricteţe? De cele mai multe ori, realitatea este complet diferită. Fie nu ai întotdeauna timp pentru un prânz consistent, fie sari peste mese, iar alteori oboseala de la sfârşitul zilei te determină să te refugiezi într-un fast-food, nu în bucătărie.

Dacă te simţi prinsă într-o capcană, te vei bucura să afli că poţi întrerupe acest cerc vicios: sucurile proaspete din fructe şi legume îţi oferă porţia zilnică de vitamine, minerale şi antioxidanţi de care ai nevoie şi sunt gata mai repede decât livrarea unei pizza! Află care este cea mai sănătoasă metodă de a le obţine!

Sucurile naturale sunt o alternativă mai sănătoasă (şi mai gustoasă) pentru gustările dintre mese, care, deşi îţi potolesc foamea, vin cu un număr mare de calorii şi un aport insuficient de nutrienţi. În plus, să îţi prepari singură sucurile îţi oferă avantajul de a controla provenienţa ingredientelor, dar şi de a introduce în dietă ingrediente pe care poate le eviţi în mod normal. Broccoli, kale, ţelina apio, spanacul sau sfecla se transformă în sucuri delicioase alături de banane, rodii sau fructe de pădure! Însă nu doar un mix echilibrat de ingrediente reprezintă secretul unui suc sănătos, ci şi modalitatea prin care îl obţii.

 

Philips îţi pune la dispoziţie soluţia potrivită pentru tine. Storcătorul centrifugal Philips HR1918/90 îţi permite să te bucuri atât de sucuri cu pulpă, pentru o textură care îţi răsfaţă simţurile şi un aport suplimentar de fibre, cât şi de savoarea limpede a sucurilor fără pulpă, prin simpla apăsare a unui buton. Introdu ingredientele în storcător, apasă butonul de pornire şi lasă storcătorul să se ocupe de tot! Poţi avea siguranţa că în paharul tău nu există zaharuri suplimentare sau conservanţi, ci doar un raport optim de nutrienţi şi fibre.

 

De asemenea, Philips a dezvoltat storcătorul Avance Collection cu tehnologie prin presare la rece, o inovaţie care îţi permite să extragi tot ce-i mai bun din fructe şi legume! Dincolo de designul său sofisticat, minimalist, sistemul de stoarcere este prevăzut cu un ax metalic care extrage sucul la presiune ridicată, astfel încât să obţii o cantitate şi mai mare de suc şi micronutrienţi, în timp ce pulpa rămâne aproape uscată.

Un sistem imunitar puternic nu este însă singurul beneficiu conferit de sucurile naturale preparate cu ajutorul storcătoarelor Philips Avance. Vei putea observa efectele încă din primele zile, deoarece pielea devine mai hidratată şi mai luminoasă, drenajul limfatic se accelerează, iar nivelul tău de energie rămâne constant pe tot parcursul zilei!

Acum ştii care sunt cele mai sănătoase moduri în care poţi obţine sucuri naturale, așa că nu-ți rămâne decât să completezi cămara cu ingredientele esenţiale! Recomandările noastre? Banane, o sursă importantă de potasiu, frunze de baby spanac, pentru conţinutul lor ridicat de zinc, afine, kale, ţelină apio şi goji, considerate superalimente datorită conţinutului lor ridicat de antioxidanţi!

Iată cum le poti integra în dieta ta, in două reţete delicioase:

Suc de banană cu sfeclă

Ingrediente:

-o banană

-jumătate de sfeclă

-câteva frunze de spanac

Mod de preparare:

Pune în storcător o banană, o jumătate de sfeclă şi o mână de frunze de spanac. Setează storcătorul pentru stoarcere cu pulpă sau fără, în funcţie de preferinţele tale, apoi toarnă sucul obţinut în pahare. 

Tehnologia FiberBoost a storcătorului centrifugal îţi permite să extragi cu până la 50% mai multe fibre chiar şi din sucul legumelor tari, fibroase, iar tubul de alimentare XXL facilitează introducerea bucăţilor mari, fără a fi nevoie să le tai în prealabil. Adaugă un praf de turmeric pentru a-i conferi sucului proprietăţi antiinflamatorii şi amestecă!

Suc de apio cu frunze de kale

Ingrediente:

-o ceașcă de afine

-jumătate de lime

-câteva frunze de kale

-o tulpină de țelină apio

Mod de preparare:

Pune o ceaşcă de afine, jumătate de lime, o tulpină de ţelină apio şi o mână de frunze de kale în storcătorul prin presare la rece. Setezi viteza şi, doar prin acest gest simplu vei obţine o porţie de sănătate direct în pahar! 

Presarea la rece păstrează stoarcerea la o temperatură scăzută, fără să genereze căldură, astfel încât antioxidanţii, enzimele şi vitaminele din sucul tău natural să îşi păstreze intacte proprietăţile nutritive. Pentru un efect răcoritor, zdrobeşte câteva cuburi de gheaţă şi adaugă-le în pahare!

Cele mai sănătoase sucuri se prepară în doar câteva minute, însă orice femeie ştie că lucrurile nu se opresc aici, iar curăţatul vaselor îţi poate răpi minute preţioase. Philips îţi demontează chiar şi ultimul pretext pe care îl mai poţi invoca pentru a nu face schimbarea către un stil de viaţă mai sănătos, integrând tehnologia QuickClean în fiecare storcător! Nu vei mai întârzia la serviciu curăţând fiecare componentă, deoarece piesele detaşabile ale fiecărui storcător din gama Avance se curăţă în mai puţin de un minut, direct sub jetul de apă!

Descoperă gama completă de storcătoare Avance, alege-l pe cel care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale şi răsfaţă-te cu una dintre delicioasele reţete de sucuri disponibile pe website-ul Philips!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.