De ce ai nevoie de detoxificare după sărbători

Alexandra Dragoi

Perioada sărbătorilor a trecut, Revelionul s-a încheiat și el, iar acum tragem linie. După atâtea preparate pe care le-am gustat, sigur cântarul „o să urle”. Cele câteva kilograme în plus se observă pe formele corpului tău și sigur nu ești prea încântată..

Chiar dacă ți-ai propus să te odihnești în vacanța de iarnă, stresul cadourilor, al pregătirii mesei de sărbători și al rochiei de Revelion sunt și ei factori care favorizează îngrășarea. Cu toate aceste fenomene petrecându-se simultan, mai e de mirare că ne reîntoarcem după sărbători cu kilograme în plus, și mai obosite și stresate? Noi avem însă o soluție: detoxifierea de ianuarie!

10 motive să urmezi o cură de detoxificare după sărbători

Te-ai fi așteptat ca, după vacanța prelungită de sărbători, să te întorci precum o mică bombă efervescentă de energie! Cu toate acestea, acul cântarului te dezamăgește, ești obosită, fără chef și stresată și apar și problemele de sănătate. Soluția? O cură de detoxifiere!

Iată principalele motive pentru care să o ții în luna ianuarie!

1. Cureți și optimizezi funcția colonului, ficatului, rinichilor, vezicii biliare, sistemului limfatic și a pielii. 

2. Elimini grăsimea toxică din organism.

3. Reduci simptomele cronice și îmbunătățești imunitatea, respirația, aspectul pielii și digestia.

4. Echilibrezi nivelul zahărului din sânge și reduci pofta de dulciuri, oboseala și iritabilitatea.

5. Ameliorezi durerile articulare.

6. Echilibrezi starea de spirit, îmbunătățești concentrarea și claritatea mentală.

7. Reduci dependențele și nevoia de cofeină.

8. Îți crești nivelul de energie.

9. Gestionezi eficient lupta cu greutatea 

10. Menții o stare de bine în întreg organismul.

De ce este imporant să îți detoxifici ficatul

Ficatul este mecanismul principal de curățare al corpului tău, filtrează fluxul sangvin în fiecare zi și elimină toxinele pe timp de noapte. De asemenea, ficatul asigură o funcționare hormonală optimă. Orice perturbare a acestei funcții poate provoca dezechilibre hormonale, cum ar fi estrogenul prea mărit, producția de insulină deficitară și multe altele.

Rolul ficatului în sănătatea ta e primordial, prin urmare, și nu poți nega faptul că l-ai chinuit destul de mult în perioada agitată a sărbătorilor.

 

Dintre principalele organe, ficatul are cea mai mare nevoie de o detoxificare ca la carte după sărbători. Iată principalele motive!

1. Tocmai ai traversat o perioadă cu festine pline de grăsimi și abuz de zahăr. Ficatul tău a lucrat la intensitate maximă, așa că e cazul să îi oferi un moment de respiro.

2. Respiri aer poluat. Puține ne putem mândri cu faptul că trăim într-o regiune pură și curată, iar toxinele de care marile orașe sunt pline afectează sănătatea ficatului, deoarece sunt filtrate și eliminate de acesta.

3. Nu dormi suficient. Iată un alt „păcat” de care ne facem vinovate multe dintre noi: nu ne petrecem destul timp odihnindu-ne. Ficatul este cel mai activ între 1 și 3 noaptea, așa că atunci ar trebui să dormi deja precum un prunc.

Alte motive pentru care ar trebui să treci rapid la o detoxifiere a ficatului: ai o dietă majoritar bazată pe carbohidrați, cu puțini nutrienți, consumi multe alimente procesate, alcool sau îți administrezi des medicamente.

Dacă urmezi o cură de detoxificare, poți evita toate aceste afecțiuni. Ai grijă de ficatul tău!

Cel mai important aliat pentru un ficat sănătos 

Așa cum am văzut, este foarte important să nu uităm de detoxificare, mai ales după o perioadă în care am mâncat mult și foarte gras. Noi am descoperit Stoptoxin Forte de la Fiterman Pharma, un produs de detoxificare natural care ne ajută să ne curățăm organismul. Aceste capsule protejează celulele hepatice împotriva substanțelor toxice din medicamente, alcool, aditivi alimentari sau tutun. Unele dintre aceste substanțe, poate chiar toate, s-au regăsit din plin în organismul nostru în perioada sărbătorilor. 

Alimentația bogată în grăsimi are un efect nedorit asupra funcționării optime a organismului. Chiar dacă au trecut câteva săptămâni de la mesele îmbelșugate, toxinele nu au ieșit din corp. Este necesară o detoxificare, iar Stoptoxin Forte de la Fiterman Pharma este un produs care completează perfect cura.  

Suplimentele au o compoziție unică, pe bază de ingrediente naturale standardizate și purificate de silimarină, colină și Phyllantine, substanțe care protejează ficatul și îi susțin funcționarea sănătoasă. Stoptoxin Forte se administrează de 2-3 ori pe zi, în cure de minimum 4 săptămâni.

Acum ești pregătită să începi anul mai sănătoasă și mai încrezătoare în formele trupului tău. Nu uita că sănătatea ta este cea mai importantă! Accesează și tu Fiterman Pharma și asigură-te că începi anul cu dreptul!

Surse foto: Fiterman Pharma, iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.