Dușul vaginal - prieten sau dușman? Află acum adevărul!

Dușul vaginal - prieten sau dușman? Află acum adevărul!

Redactor Divahair.ro

Celebra publicație cu specific medical WebMD avertiza că, numai în Statele Unite ale Americii, 20-40% dintre femei recunoșteau că apelează la dușurile vaginale. Problema? Majoritatea dintre acestea nu primiseră nicio recomandare medicală în acest sens.

Azi îți dăm răspunsul la una dintre cele mai tulburătoare întrebări din medicină: dușul vaginal e prieten sau dușman? Află dacă ar trebui sau nu să optezi pentru această procedură din rândurile de mai jos! 

Ce este dușul vaginal?

Așa cum îi spune și numele, dușul vaginal presupune curățarea vaginului, cel mai adesea cu un mix de apă și oțet. Sunt cazuri în care femeile includ și bicarbonat de sodiu în acest amestec.

dus vaginal baie

De asemenea, pe piață au apărut și produse special concepute pentru realizarea de dușuri vaginale, dotate cu recipiente și cu canule cu valvă.

De ce optează femeile pentru dușurile vaginale? Majoritatea apreciază senzația de curățenie pe care le-o oferă spălarea internă a vaginului. De asemenea, dușurile vaginale sunt folosite, conform celor care apelează la ele, și pentru a evita infecțiile cu transmitere sexuală sau pentru a curăța vaginul de sângele menstrual.

Avantajele dușurilor vaginale

Conform femeilor care apelează la dușurile vaginale, cel mai semnificativ avantaj al acestor proceduri este legat de senzația de curățenie pe care o oferă dușurile vaginale. Prospețimea dobândită e astfel principalul motiv pentru care femeile aleg procedura despre care îți vorbim azi. 

De asemenea, dușurile vaginale pot preveni și infecțiile aparatului genital, cu toate că nu există însă nicio dovadă științifică în acest sens.

Dezavantajele dușurilor vaginale

Dușul vaginal, prieten sau dușman? Dacă citești rândurile de mai jos, este posibil ca a doua variantă să pară mult mai concludentă.

Dușurile vaginale pot crește în cazul femeilor sănătoase riscul de vaginoză bacteriană. Explicația este că ele realizează schimbări în populația de bacterii a vaginului, compromițând echilibrul acestora. Mai ales atunci când sunt realizate cu mixuri homemade, riscul e și mai mare.

Mai departe, oamenii de știință sunt de părere că, dacă exagerezi cu dușurile vaginale, poți acutiza și pericolul de boală inflamatorie pelvină.

Nu în ultimul rând, femeile care apelează la dușurile vaginale mai mult de două ori pe săptămână pot avea dificultăți în a rămâne însărcinate. De asemenea, unii oameni de știință leagă aceste procedee de riscul de cancer cervical, cu toate că nu există dovezi în acest sens.

Dușurile vaginale, da sau nu?

Chiar dacă procentul de dezavantaje de mai sus poate părea covârșitor, în realitate, simpla recomandare a unui doctor poate schimba acest raport.

De asemenea, se cere făcută diferența dintre dușurile vaginale realizate cu mixuri preparate acasă și cele cu produse special concepute în acest sens.

Cauți un pachet pentru dușuri vaginale impecabil conceput? Recomandarea noastră este Multi-Gyn Douche-combipack. Conține 10 tablete efervescente pentru igiena vaginală și un irigator. Dispozitivul cu canulă și recipient cu gât flexibil este ideal pentru anatomia vaginală, fiind singurul irigator de pe piață din UE care reușește această performanță.

 

Irigatorul poate fi folosit în diverse poziții: stând pe toaletă, sub duș sau în cadă. Găsește-ți cea mai confortabilă poziție și urmează instrucțiunile de mai jos:

  1. umple flaconul cu apă caldă până ce ajungi în dreptul nervurilor;
  2. rupe tableta de Multi-Gyn în jumătate cu mâinile uscate și include-o apoi în flacon;
  3. înșurubează canula și așteaptă până ce se dizolvă tableta complet;
  4. introdu ușor canula în vagin, asigurându-te că e cea mai confortabilă poziție pentru tine;
  5. este suficient să strângi ușor flaconul o singură dată. Nu uita că nu trebuie să golești complet flaconul ca să cureți așa cum trebuie vaginul.
  6. la final, clătește flaconul și aplicatorul cu apă caldă.

Pe bază de extracte bio-active din plante, natural și fără parfum, Multi-Gyn Douche-combipack este disponibil la Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.