Gestul obligatoriu pentru orice femeie vara aceasta

Gestul obligatoriu pentru orice femeie vara aceasta

Redactor Andreea Baluteanu

Dacă ar exista un imperiu perpetuu al fericirii și al libertății, suntem sigure că în el ar domni numai anotimpul cald, vara. Mergem în concediu, purtăm haine subțiri, zăbovim până târziu la terase și parcă și alimentația e mai sănătoasă cu atât de multe fructe și legume la dispoziție. Ce să mai spunem despre vremea frumoasă și despre zilele mai lungi, care ne permit să facem o mie de lucruri în fiecare zi?

Însă, precum orice alt anotimp, vara se poate dovedi și periculoasă! Află care este principalul risc la care te supui în sezonul cald și cum să îl contracarezi!

Infecțiile vaginale, mult mai pregnante în sezonul cald

Deși infecțiile vaginale țin în general de igiena intimă și de imunitatea noastră, ele par să întrețină o legătură mai specială cu vara. E adevărat că, la prima vedere, sezonul cald prezintă caracteristici care previn mai degrabă infecțiile: mâncăm mai sănătos, cu accentul pus pe produse proaspete, determinate fiind atât de abundența din piață, dar și de dorința noastră de a arăta mai bine. 

Cu toate acestea, factorii de mai sus sunt contracarați de alte situații care favorizează infecțiile vaginale în timpul verii. Mai jos îți spunem care sunt principalele motive pentru care cel mai frumos dintre anotimpuri se dovedește și cel mai periculos atunci când vine vorba despre sănătatea ta intimă!

Mergi mai des la piscină! Aici trebuie să facem o distincție: nu apa din piscină e, în general, cea răspunzătoare de infecții vaginale, deoarece este tratată cu clor, de cele mai multe ori, ceea ce contribuie la eradicarea principalelor tipuri de bacterii și de fungi. Bineînțeles, aici depinde și de calitatea piscinei pe care o alegi.

Mai periculoase sunt zonele cu dușuri comune, toaletele și în general orice suprafață care este utilizată la comun de mai multe persoane. Principala ta grijă va fi să eviți să calci direct pe aceste spații și să limitezi cât de mult se poate contactul cu pielea. Șlapii sunt obligatorii la piscină!

Stai mult timp în costume de baie ude. Spațiile umede și calde sunt raiul bacteriilor și al ciupercilor de tot felul, care se înmulțesc „într-o veselie” în aceste locuri. Un costum de baie ud e, practic, un „dar” din inimă pe care îl faci infecțiilor genitale.

Cum scapi de acest pericol? Usucă de fiecare dată costumul de baie după ce ai ieșit din apă la soare și ia la tine o pereche de lenjerie de schimb pe care să o îmbraci după ce ai plecat de la plajă sau de la piscină. E interzis să mai faci o ultimă baie seara și să pleci cu slipul ud pe tine, încurajată de gândul că e vară și cald și oricum se va usca pe drum.

Favorizezi lenjeria și articolele vestimentare strâmte. Care este sezonul în care purtăm cel mai predilect tanga? Vara, firește! Nu ne dorim ca linia chilotului să fie vizibilă prin rochiile și fustele mulate sau prin pantalonii scurți. Deși acest gest poate părea unul firesc, lenjeria de acest tip împiedică pielea să respire și astfel creează acel spațiu umed și cald despre care îți vorbeam mai sus.

Soluția? Mai ales vara, nu purta tanga! Lenjeria de bumbac e necesară când afară e cald și soare, la fel ca piesele vestimentare din materiale naturale care lasă pielea să se aerisească. Sănătatea ta intimă desăvârșită va fi cea mai bună răsplată pentru grija ta!

Transpiri mult. Iată un alt fenomen care favorizează apariția infecțiilor vaginale. Desigur, transpirația în sine nu e o cauză a acestor afecțiuni, cât mai degrabă acel mediu umed și cald pe care bacteriile îl adoră.

Știm că nu poți preveni transpirația, dar poți stimula evaporarea ei mai rapidă adoptând lenjeria de bumbac pe care ți-am recomandat-o deja și haine largi, confortabile, din materiale naturale. Bonus: rochiile midi și lungi, lejere, pantalonii palazzo sau culottes și salopetele confortabile sunt la modă în această vară!

Cum poți preveni infecțiile vaginale: gestul care te salvează

Dacă ești genul de persoană care nu se regăsește deloc în situațiile de mai sus sau te confrunți rar cu infecții vaginale, atunci poți trece liniștită peste recomandarea de mai jos. Asigură-te doar că vara cureți zilnic zona intimă cu apă și un gel special conceput pentru această regiune și ești 100% protejată.

Dacă poți spune însă că te simți „cu musca pe căciulă” sau că mergi des la plajă și la piscină vara, ar trebui să fii mai dedicată igienei tale intime.

De aceea îți recomandăm Multi-Gyn Vaginal Douche Combipack, care conține un irigator vaginal și 10 tablete efervescente pentru igiena vaginală. Dacă te temi pentru că ai auzit că dușurile vaginale sunt interzise de către medici, află că aceștia fac referire la gesturile „făcute după ureche”, acasă, eventual în fiecare zi. Dimpotrivă, dispozitivul Multi-Gyn Vaginal Douche Combipack e singurul irigator din UE cu un design ce respectă perfect anatomia femeii, un dispozitiv medical Clasa I conform directivei EC 93/42/EEC, acceptat internațional.

Cum folosești? Cele mai bune locuri în care să utilizezi irigatorul sunt pe toaletă, sub duș sau în cadă. Trebuie să îți găsești cea mai bună poziție astfel încât lichidul de curățare să se scurgă singur. Un flacon poate fi folosit o singură dată, având dozajul necesar.

Ce trebuie să faci? Umple mai întâi flaconul cu apă călduță, până ce ajungi la nervuri. Rupe tableta de Multi-Gyn Vaginal Douche Combipack în două și include-o în flacon, apoi înșurubează canula. Așteaptă până ce se dizolvă tableta și apoi introdu ușor canula în vagin, în cea mai confortabilă poziție pentru tine. Strânge ușor flaconul o singură dată, dar ai grijă, pentru că nu trebuie golit complet. La final, clătește flaconul și aplicatorul cu apă caldă și igienizează cu săpun.

Consultă ghidul vizual al produsului ca să fii sigură de reușită.

Tabletele efervescente sunt concepute din extracte din plante, fără parfum sau conservanți.

Dușurile vaginale se realizează săptămânal pentru o igienă intensivă și de două ori pe zi, timp de 5 zile, în caz de disconfort vaginal sau infecție ori dacă ți-a recomandat medicul astfel.

Multi-Gyn Vaginal Douche Combipack este disponibil la Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.