Greșeala majoră pe care o faci la plajă și care îți pune în pericol sănătatea intimă

Greșeala majoră pe care o faci la plajă și care îți pune în pericol sănătatea intimă

Redactor Andreea Baluteanu

Vremea de concediu se apropie vertiginos și abia așteptăm să ne lăfăim la soare. La piscină, la plajă, la prietenii care sunt suficient de norocoși încât să aibă o grădină, timpul petrecut relaxându-ne e așteptat cu sufletul la gură.

Simțim cum stresul din jur se mai atenuează și mintea ni se scufundă într-o oază de plăcere numai la gândul că în curând ne vom bucura de vacanță. Dar știi ce mai aduce concediul? Un pericol major de infecții intime! Vezi care e principala greșeală pe care o faci din acest punct de vedere, dar și care sunt alte surse ale infecțiilor vara, la mare!

Femeile care stau pe șezlong fără prosop, predispuse infecțiilor intime

Mergi la piscină și te așezi cuminte pe șezlong, gata să faci cunoștință cu soarele, cu apa și cu distracţia. Care e prima „eroare” ce se strecoară în acest scenariu, de altfel, idilic? Absența prosopului de plajă! Dacă te întinzi pe șezlong fără să te gândești măcar să pui o pavăză între tine și el, riscul de infecții crește.

De ce? Deoarece ciupercile care cauzează aceste infecții, mai ales cele răspunzătoare pentru candida (Candida Albicans) adoră locurile umede și calde, aceasta fiind practic descrierea perfectă a șezlongului vara. În cazul în care mai trăiești încă într-o fantezie și consideri că aceste obiecte de uz comun sunt cumva igienizate înainte ca tu să le folosești, mai gândește-te!

Riscul crește atunci când șezlongul a fost folosit chiar înaintea ta de o fată ce suferea de candida. În acest caz, ciuperca își va găsi rapid o nouă gazdă.

Iată care sunt principalele simptome ale candidei, ca să realizezi rapid dacă ai ajuns și tu în această situație:

  • usturime și mâncărime vaginală;
  • secreții albe și consistente, asemănătoare ca textură brânzei sau cu miros de pește;
  • disconfort sau usturime resimțită la urinare;
  • durere sau disconfort în timpul actului sexual;
  • înroșire sau umflare a vulvei.

Vacanța, „prietenă la cataramă” cu candidoza

Însă vacanța presupune și alte pericole care te pot îmbolnăvi de infecții intime. Iată care sunt acestea!

Mergi la piscină în picioarele goale. Știm că nici prin cap nu ți-ar trece să te duci la baie fără șlapi, dar multe dintre noi ne plimbăm fără probleme de la șezlong la piscină fără papuci. Astfel poți lua contact cu ciupercile și poți deveni candidată pentru... candida.

Nu îți usuci costumul de baie. Ți-am spus că bacteriile și ciupercile preferă zonele umede și calde, exact așa cum e costumul tău de baie după ce ieși din apă. În general, acest pericol e anulat de expunerea la soare, dar reapare atunci când decizi să faci o baie rapid înainte de a pleca să mănânci sau mai intri o dată în apă seara, fără să te mai usuci. Dacă te știi „vinovată” de acest comportament, ia la tine lenjerie de schimb.

Mănânci multe dulciuri. Cercetătorii au ajuns la concluzia că zahărul e unul dintre cele mai periculoase ingrediente când vine vorba despre instalarea infecțiilor intime. Acesta poate cauza creșterea glicemiei, ceea ce ridică riscul de proliferare a ciupercilor. Mai mult, zahărul în exces compromite și sistemul imunitar, ceea ce va scădea capacitatea corpului de a lupta cu infecțiile.

Reacționează inteligent: cum previi infecțiile intime vara

E simplu! După ce ai identificat factorii de risc de mai sus, asigură-te că lupți împotriva lor. Află cum!

Poartă lenjerie de bumbac. Evită chiloțeii sexy de dantelă sau de mătase vara, deoarece nu lasă pielea să respire și pot provoca înmulțirea bacteriilor și a ciupercilor.

Usucă întotdeauna costumul de baie. Mergi să înoți, ieși din apă, aplici protecție solară și apoi te expui la soare liniștită, așteptând să se usuce costumul de baie. Aceasta este cea mai corectă și mai sănătoasă ordine.

Pune prosopul pe șezlong. E cazul să te protejezi și așa e cel mai bine! 

Folosește un gel intim de calitate. Asigură-te că te ștergi corect, dar că te și speli ca atare. Multi-Gyn Flora Plus tratează și previne candidoza vaginală, ameliorând simptomele de disconfort vaginal, scurgerile cu miros neplăcut, iritațiile, optimizând pH-ul vaginal și prevenind fenomenul recurenței. Produsul are la bază complexul 2QR în combinație cu probiotice selective, este sigur și nu presupune reacții adverse. Folosește un tub înainte de culcare pentru 5 zile consecutive ca să tratezi candidoza, 1 tub în orice moment pentru calmarea disconfortului vaginal și 1 tub la trei zile pentru a sprijini populația de lactobacili locală. Produsul este disponibil la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.