Cinci produse care îţi vor schimba ritualul îngrijirii zonei intime

Cinci produse care îţi vor schimba ritualul îngrijirii zonei intime

Eugenia Dinescu, redactor

Dorinţa de a te simţi în permanenţă curată şi proaspătă te poate face să comiţi greşeli care pot afecta echilibrul delicat al regiunii intime. Produsele cu un pH inadecvat, duşurile intravaginale și chiar dezechilbrul provocat de antibiotice pot afecta flora vaginală, creând condiţiile perfecte dezvoltarea unei infecții micotice. Pentru a te ajuta să menţii o igienă corectă a zonei intime, magazinul online MedicalMagazin.ro ţi-a pregătit o selecţie de trei produse esenţiale. Descoperă-le pe toate în rândurile următoare!

Spumă pentru curăţare

Poţi fi tentată să crezi că duşurile şi băile frecvente sunt o condiţie esenţială pentru o igienă intimă sănătoasă, însă specialiştii te contrazic. Flora vaginală conţine bacterii care au rolul de a menţine echilibrul, protejându-te împotriva multiplicării necontrolate a fungilor. Apa fierbinte, săpunurile cu efect antibacterian, dar şi o dietă bogată în zahăr sau o cură de antibiotice pot duce la diminuarea numărului de bacterii „prietenoase” din interiorul vaginului.

Pentru un ritual corect de îngrijire intimă şi pentru prevenirea infecţiilor micotice, bazează-te întotdeauna pe o spumă formulată special pentru zona intimă, cu un pH uşor acid. Myco-Foam de la GyneXElle inhibă proliferarea unor tipuri de bacterii precum candida albicans, responsabilă pentru apariţia candidozei, fiind ideală pentru igiena intimă de zi cu zi, dar şi în timpul menstruaţiei!

Myco-Foam GyneXElle,
medicalmagazin.ro, 57.60 de lei

Prospeţime pe tot parcursul zilei

Dacă nu ai întotdeauna timp pentru un duş şi eşti predispusă iritaţiilor din zona intimă, să îţi păstrezi senzaţia de prospeţime pe tot parcursul zilei se poate dovedi o adevărată provocare. 

Dacă şerveţelele intime nu sunt întotdeauna uşor de utilizat şi umezeala rămasă creează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, contează pe un deodorant spray uscat, fără alcool, formulat special pentru zona intimă! Acesta îţi redă prospeţimea în mijlocul unei zile lungi şi previne apariția mirosurilor neplăcute, datorită efectului antibacterian. În plus, este eficient şi în cazul incontinenţei.

Spray intim - deodorant uscat fără alcool cu clorhexidină, 75 ml,
medicalmagazin.ro, 29.03 lei

Gelul calmant

Peste 70% dintre femei se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu neplăcutele infecţii vaginale, aşa că este posibil să cunoşti la un moment dat senzaţia de arsură specifică acestor afecţiuni. De asemenea, lenjeria intimă din materiale sintetice poate provoca aceeaşi senzaţie neplăcută de usturime, în special dacă nu asigură o ventilaţie suficientă a pielii. 

Pentru a calma senzaţia de arsură, contează pe Leni-Gel de la GyneXElle, un lipo-gel destinat pielii delicate şi membranei mucoase externe a organelor genitale. Cu un complex de ingrediente cu efect emolient şi calmant, este cea mai simplă soluţie pentru a preveni şi contracara iritatiile şi roşeaţa pielii!
  Leni-Gel GyneXElle, lipogel intim anti-roşeaţă,
medicalmagazin.ro, 60 de lei

Prevenirea infecţiilor recurente

Simptomele unei infecţii vaginale sunt uşor de recunoscut: senzaţia de mâncărime şi iritație, modificări ale secreţiei vaginale şi ale mirosului specific al vaginului sunt doar câteva dintre indicii.  De cele mai multe ori, aceste afecţiuni se produc în urma unui dezechilibru al florei vaginale, pe care nu este însă dificil să îl previi.

Cu acţiunea sa reechilibrantă, Myco-Gel restabileşte echilibrul florei vaginale, calmând simptomele unei infecţii fungice sau bacteriene. Mai mult, acesta previne distrofia mucoasei vulvo-vaginale şi sprijină bacteriile benefice din interiorul vaginului. Efectul? Formează o barieră împotriva ciupercilor şi bacteriilor, care te ajută să ţii la distanţă infecţiile recurente!

 Myco-gel GyneXElle, gel vaginal protectiv reechilibrant,
medicalmagazin.ro, 102 lei

Gelul anti-uscare

Când te confrunţi cu o infecţie bacteriană sau fungică ori după instalarea menopauzei, poţi constanta că senzaţia de disconfort continuă să persiste. Uscăciunea vaginului este unul dintre cel mai des întâlnite simptome ale vulvovaginitei sau vaginitei bacteriene, însă gelul vaginal protectiv Hyalo-Gel, cu acţiunea sa umectantă, îţi redă confortul de care ai nevoie. 

 Hyalo-Gel GyneXElle,
medicalmagazin.ro, 108 lei

Tu ştii cum sa îti îngrijeşti corect regiunea intimă? Accesează magazinul online MedicalMagazin.ro şi descoperă întreaga familie de produse GyneXElle care te ajută să păstrezi sănătatea zonei intime!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.