Îngrijirea intimă în vacanţă: cinci reguli pe care trebuie să le urmezi

Îngrijirea intimă în vacanţă: cinci reguli pe care trebuie să le urmezi

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Când suntem în vacanţă, lăsăm deoparte grijile din viaţa de zi cu zi pentru a ne încărca bateriile în mijlocul unor peisaje de-a dreptul feerice. Chiar dacă în puţinele noastre zile libere petrecute departe de civilizaţia urbană ne permitem să uităm pentru o scurtă perioadă de problemele cotidiene, nu trebuie să uităm nicio clipă de sănătatea noastră!

Din nefericire, problemele de sănătate nu iau pauză atunci când noi intrăm în concediu, unele afecţiuni manifestându-se când ne este lume mai dragă. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu o indigestie după ce ai savurat un preparat tradiţional specific zonei pe care ai vizitat-o? Ca să nu mai vorbim de momentele în care vacanţa ta la malul mării a fost compromisă de neplăcutele afecţiuni intime! Despre ultimul aspect vom discuta astăzi, întrucât este esenţial să acordăm o importanţă desăvârşită îngrijirii intime, mai ales pe timp de vară, când temperaturile cresc alarmant în termometre.  

Fie că alegi să-ţi petreci zilele libere la malul marii sau în orice alt loc exotic, unde umezeala și căldura sunt la ordinea zilei, trebuie să urmezi câteva reguli simple de igienă, astfel încât la finalul vacanţei să te alegi doar cu un bronz uniform, nu şi cu o infecţie genitală greu de tratat.

Îngrijirea intimă în vacanţă: 5 ritualuri de la care nu trebuie să te abaţi

Foloseşte lenjerie intimă din bumbac!

Atunci când nu mergi la plajă şi nu îmbraci costumul de baie, optează DOAR pentru lenjerie intimă din bumbac, care lasă pielea să respire, păstrând astfel sănătatea zonei intime. Piesele din materiale sintetice păstrează umezeala, favorizând dezvoltarea bacteriilor care dau naştere unor afecţiuni intime neplăcute, dificil de tratat.

Aceasta este o regulă general valabilă, lenjeria intimă din bumbac fiind recomandată indiferent de sezon! 

Evită să te aşezi direct pe şezlong, nisip sau pe marginea piscinei!

Iată o regulă pe care majoritatea dintre noi tindem să o încălcăm în vacanţe sau atunci când mergem la piscină. Oricât de curate ni s-ar părea saltelele şezlongurilor, nu este recomandat să ne aşezăm direct pe ele, fără să folosim un prosop de plajă din bumbac. Acelaşi lucru este valabil şi în momentele în care vrem să ne băgăm cu picioarele în apa din piscină, în timp ce stăm pe cimentul care înconjoară bazinul, sau când vrem să simţim briza mării direct de pe nisipul fierbinte. Un prosop curat, moale, din bumbac, ne poate salva de problemele intime neplăcute precum candidoza sau alte afecţiuni cauzate de bacteriile şi micozele contagioase.

Alege costumul de baie potrivit!

Când porneşti în căutarea costumului de baie perfect pentru zilele toride petrecute la malul mării, evită să sacrifici confortul în favoarea tendinţelor. Nu investi într-un slip deloc practic doar pentru că modelul este în tendinţe şi evită modelele tanga sau braziliene, care, deşi sunt actuale, se pot dovedi destul de incomode dacă sunt purtate zilnic, de dimineaţa până seara. În plus, chilotul tanga favorizează răspândirea bacteriilor şi provoacă iritaţii, întrucât fâşia de material dintre fese atinge cele mai intime zone. Un slip clasic, potrivit siluetei tale, te va avantaja din punct de vedere fizic şi îţi va oferi tot confortul şi libertatea de mişcare de care ai nevoie în vacanţă. 

Schimbă des tampoanele sau absorbantele

Dacă se întâmplă să fii la menstruaţie în vacanţă, schimbă tampoanele intime sau absorbantele la fiecare 2-3 ore sau imediat după ce faci baie în mare ori piscină! Această regulă este valabilă mai ales în cazul tampoanelor interne, care reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor. De asemenea, dacă ştii că produsele intime pe care obişnuieşti să le foloseşti în perioada delicată a lunii nu se găsesc acolo unde îţi petreci concediul, strecoară de acasă câteva pachete în bagaj.

Nu uita de produsele pentru igienă intimă!

Pe lângă loțiunea cu FPS ridicat, crema de corp hidratantă şi laptele calmant after-sun, nu uita să pui în bagajul de vacanţă un kit de îngrijire intimă! Săpunurile şi gelurile de duș de la hotel au, de regulă, un pH destul de ridicat, agresiv pentru zonele sensibile ale corpului, aşa că foloseşte produse special concepute pentru igiena intimă, cu pH neutru, care nu atacă flora.

DivaHair recomandă: Multi-Gyn Intiskin spray

Multi-Gyn IntiSkin ameliorează disconfortul la nivelul pielii din zona intimă, elimină mirosurile neplăcute şi oferă o senzaţie de prospeţime, care persistă. De asemenea, calmează mâncărimile, iritațiile şi arsurile din zona intimă cauzate de epilat, tampoane sau absorbante, şerveţele umede, săpun, hârtia igienică ori activitatea sexuală.

 

Mod de întrebuinţare: Aplică Multi-Gyn IntiSkin de 2-3 ori pe zi (1-2 pulverizări) sau ori de câte ori simţi nevoia. Multi-Gyn IntiSkin poate fi pulverizat din orice unghi.


Multi-Gyn IntiSkin spray - 33.88 de lei

O igienă corectă a zonei intime ne fereşte de afecţiunile neplăcute, greu de tratat, aşa că ţine cont de sfaturile noastre şi bucură-te de o vacanţă lipsită de griji!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.