Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Oamenii care dorm dezbrăcaţi sunt mai sănătoşi! Află de ce!

Vineri, 24.06.2016
de Andreea Baluteanu

Ştiinţa vine de multe ori cu afirmaţii contradictorii, care ne zguduie din temelii concepţia pe care o avem despre viaţă! Una dintre cele mai neobişnuite teorii ale momentului este aceea că oamenii care dorm dezbrăcaţi sunt mai sănătoşi!

Eşti pe cale să renunţi la pijamaua confortabilă de mătase şi să îţi îmbrăţişezi goliciunea? Descoperă mai jos care sunt argumentele oamenilor de ştiinţă!

Vrei să fii mai sănătoasă şi mai fericită? Dormi dezbrăcată!

Iată care sunt principalele beneficii de care se bucură oamenii care dorm dezbrăcaţi!

Vei slăbi mai repede

Sunt câteva kilograme în plus care te necăjesc de ceva vreme, dar care nu vor să dispară? Renunţă la pijama şi s-ar putea să te părăsească rapid! Oamenii de ştiinţă au descoperit că, atunci când dormi la temperaturi mai mici, metabolismul se accelerează. Mai mult, nu te vei mai confrunta cu o presiune ridicată a sângelui şi vei reduce riscul de apariţie al diabetului de tip 2. Numai beneficii!

Pielea şi părul nu au arătat niciodată mai bine

Da, dormitul dezbrăcată poate întrece chiar şi acţiunea cremei de faţă care te-a costat o mică avere! Tot scăderea temperaturii trupului este responsabilă de această mică „minune”. Natasha Turner, autoare a cărții The Hormone Diet, a dezvăluit ediţiei americane a revistei Cosmopolitan că melatonina şi hormonul creşterii - cei mai eficienţi hormoni în lupta împotriva îmbătrânirii - sunt eliberați în cantităţi mai mari în corp într-un mediu rece. Nu numai că pielea şi părul vor străluci, dar cruciada anti-age va avea mai multe şanse de reuşită.

Vei dormi mai mult şi mai bine

Când ţi-e cald, când ţi-e frig, nu ştii dacă să renunţi la pătură sau la şosetele călduroase şi te întorci agitată de pe o parte pe alta? Nici nu e de mirare că ceasul sună, iar tu nu ai apucat să pui geană pe geană. Un studiu desfăşurat de cercetătorii australieni a scos la iveală că oamenii care dorm în medii reci aţipesc mai repede. De asemenea, aceştia pătrund mai uşor în stadiile profunde ale somnului, petrec mai mult timp acolo şi se trezesc mai odihniţi.

Igiena intimă nu îţi va mai pune probleme

Vaginul este un mediu propice pentru bacterii: cald, umed şi „sufocat” de lenjeria intimă strâmtă. Renunţă la pijama şi la chiloţi, iar vaginul tău va fi mai curat şi mai sănătos, după ce tu i-ai permis în cele din urmă se respire aşa cum îşi dorea.

Nu te vei mai confrunta cu pofta de dulce dimineaţa

Visezi la o brioşă apetisantă, plină de ciocolată, încă de la primele momente ale zilei? De vină poate fi pijamaua! Se pare că în timpul nopţii secreţia de cortizol (hormonul de stres) scade, urmând a fi reluată pe măsură ce te apropii de trezire. Atunci când nu dormi suficient, organismul secretă cortizol în exces, încercând să te energizeze, ceea ce te bombardează şi cu pofte cărora îţi este imposibil să le rezişti. Dat fiind faptul că dormitul dezbrăcată presupune un somn mai odihnitor, iar spaţiile reci favorizează şi ele un cortizol mai scăzut, tocmai ai obţinut ecuaţia câştigătoare.

Vei avea o viaţă sexuală împlinită

E „la mintea cocoşului”: dacă îţi vei convinge şi partenerul să îţi adopte filosofia dormitului în pielea goală (suntem sigure că o va aproba din toată inima), impedimentele în calea sexului vor fi nule. Nu este singurul argument! Contactul „piele la piele” stimulează şi producţia de oxitocină, cu multiple beneficii: orgasme fabuloase, un răspuns mai bun în faţa stresului, lupta împotriva depresiei şi scăderea presiunii sângelui.

Vei scăpa de complexe şi vei fi mai sigură pe tine

Nu ai nicio problemă în a te strecura goală printre cearşafuri? Înseamnă că eşti o femeie cu o doză sănătoasă de încredere în sine! Studiile arată că, pe măsură ce petrecem mai mult timp dezbrăcaţi, cu atât ne vom simţi mai bine în propria piele, ceea ce ne face şi mai atrăgători!

Te vei bucura de o circulaţie mai bună a sângelui

Circulaţia sângelui nu mai este îngrădită acum de pijamale strâmte, de ciorapi pufoşi sau de lenjerie intimă sexi. Prin urmare, sângele va circula liber în toate direcţiile, iar tu te vei trezi mai uşoară!

Ai fost convinsă de aceste beneficii? Vei încerca să dormi dezbrăcată de acum încolo? Descoperă aici de ce nu este bine să îţi faci patul dimineaţa, o altă convingere înrădăcinată care ne este contrazisă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!