Lipsa memoriei a devenit o problemă? Descoperă rezolvarea!

Lipsa memoriei a devenit o problemă? Descoperă rezolvarea!

Redactor Andreea Baluteanu

Toate ne-am confruntat la un moment dat în viață cu probleme de memorie. Fie că se manifestau înaintea unui examen important la care nu reușeam să ne mai amintim ceea ce învățasem, fie că erau mai degrabă comune unei perioade extrem de stresante de la muncă, aceste inconveniente se transformau în obstacole majore abia când aveam de suferit din cauza lor.

Cu alte cuvinte, deși nu o să regreți la fel de tare faptul că uiți în fiecare zi unde îți pui cheile așa cum îți pare rău că nu mai ții minte nimic din propriul proiect la o prezentare importantă, problemele de memorie sunt la fel de grave. Află ce anume le provoacă, dar și cum le poți oferi soluția în rândurile de mai jos!

10 cauze ale problemelor cu memoria

Puțini dintre noi ne putem lăuda azi cu o memorie care funcționează brici. Și nici nu e de mirare, dat fiind afluxul de informații de care ne lovim zilnic sau faptul că avem vieți atât de agitate. Desigur, există și alte cauze ale carențelor de memorie, în afară de suprasolicitarea creierului. Descoperă-le mai jos!

  • Înaintarea în vârstă: pe măsură ce îmbătrânim, memoria noastră devine, din păcate, din ce în ce mai slabă.
  • Unele medicamente: antidepresivele, medicamentele antianxietate sau cele prescrise pentru un somn mai bun pot ajunge să altereze și memoria pe termen scurt sau lung.
  • Alcoolul, țigările și drogurile sunt recunoscute ca fiind una dintre cauzele deteriorării memoriei.
  • Odihna precară. Corpul nostru se reface peste noapte, așa că atât lipsa somnului, cât și proasta sa calitate interferează cu procesele memoriei.
  • Depresia și anxietatea. Ambele afectează capacitatea de concentrare, ceea ce, la rândul său, inhibă memoria.
  • Deficiențele nutriționale. Lipsa proteinelor și a vitaminelor B1 și B12 favorizează tulburările de memorie.
  • Loviturile la cap. Da, nu numai în filme se întâmplă ca personajele să devină amnezice după ce au suferit o lovitură la cap.
  • Accidentul vascular cerebral poate cauza pierderea memoriei pe termen scurt.
  • Demența și boala Alzheimer. Cele două afecțiuni sunt cele mai acute cauze ale pierderii memoriei.
  • Alte cauze: hipertiroidismul, infecția cu HIV, tuberculoza sau sifilisul.

Cea mai bună soluție pentru memorie și creier

Am devenit tot mai conștienți de aportul imens pe care îl are natura în starea noastră de sănătate, iar suplimentele care conțin extracte din plante ar trebui să devină soluții pentru bolile societății moderne, înlocuind (atunci când se poate) pastilele. Un astfel de exemplu este Cebraoptim, o formulă unică ce asociază beneficii ale unor plante și extracte cu proprietăți cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru aportul adus în îmbunătățirea memoriei, a concentrării și a atenției.

Ce conține suplimentul care te va ajuta să îți îndeplinești toate atribuțiile fără nicio dificultate? O compoziție prietenoasă cu creierul tău: Citicolină, Gingko Biloba și Bacoppa monierri ori coenzima Q10. Datorită lor, Cebraoptim reușește să mențină echilibrul osmotic din organism, respectiv cel dintre concentrațiile ionilor de sodiu, potasiu, magneziu și calciu, un atu extrem de important pentru sănătatea sistemului nervos. O altă caracteristică a Cebraoptim este că protejează maleabilitatea și fluiditatea membranelor celulelor nervoase, un alt punct pro pentru creierul tău. De asemenea, este de remarcat faptul că suplimentul pe care ți-l recomandăm azi acționează sinergic și prezintă o biodisponibilitate crescută, ceea ce îl face potrivit pentru oricine.

Pentru ce afecțiuni este recomandat Cebraoptim? Te asigurăm că lista este cuprinzătoare! Suplimentul este util în cazul persoanelor care suferă de demență, Alzheimer sau accidente vasculare cerebrale, despre care ți-am spus deja că se numără printre cele mai importante cauze ale pierderilor de memorie. Dar Cebraoptim se dovedește eficient și pentru pacienții cu traumatisme cerebrale sau care au suferit intervenții chirurgicale, deoarece se consideră că are capacitatea de a reduce edemele ce pot fi cauzate pe parcursul lor.

Cebraoptim este considerat și un factor important pentru diminuarea procesului de demielinizare, respectiv deteriorarea stratului de mielină care protejează și hrănește celulele sistemului nervos.

Nu numai bolnavii au însă de câștigat de pe urma Cebraoptim. Suplimentul poate acționa și în viața de zi cu zi, ajutându-te să înveți mai bine, să memorezi mai rapid informațiile, să dai dovadă de o fluiditate verbală îmbunătățită și de o concentrare mai bună.

S-a stabilit în numeroase cercetări legătura dintre starea emoțională și sănătatea sistemului nervos, așa că e de la sine înțeles că suplimentul te va face să te simți mai bine, mai liniștită și mai fericită. De aceea, Cebraoptim este recomandat împotriva stresului, a depresiei, a stărilor de anxietate și a palpitațiilor, precum și a spasmelor musculare sau a unor manifestări ale fibromialgiei.

Rolul Cebraoptim în dezechilibrele hormonale este prețios. Suplimentul echilibrează nivelul hormonului luteinizant, al progesteronului și al testosteronului. De asemenea, este eficient în sintetizarea neurotransmițătorilor, precum acetilcolina, dopamina, adrenalina și nonadrenalina.

Pentru ce îi mai putem mulțumi? Cebraoptim sporește cantitatea de glucoză metabolizată de creier și rata de folosire a oxigenului și protejează împotriva distrugerilor cauzate de radicalii liberi. Mai departe, suplimentul intensifică proprietățile pozitive ale glutationului, vitaminelor C, E și coenzimei Q10.

Specialiștii în medicină neuropată îl recomandă cu căldură pentru ipoxie, encefalopatie hepatică, encefalită, autism, hiperactivitate, sindrom Down, epilepsie, Parkinson, dar și în alte afecțiuni grave în care este necesară ameliorarea funcțiilor cerebrale.

Dacă mai ai nevoie de motive pentru a fi convinsă, află că Cebraoptim este minunat și datorită proprietăților de îmbunătățire a circulației cerebrale, a auzului și orientării temporo-spațiale. Cu alte cuvinte, la ce nu e util de fapt Cebraoptim?

Suplimentul trebuie administrat în doze de minimum 3 capsule pe zi, înainte de mesele principale. Înghite pastilele cu circa 200 de mililitri de apă pentru a permite dizolvarea lor rapidă în organism.

Află mai multe detalii despre Cebraoptim de pe cebraoptim.ro sau apelând numărul de telefon 0723.269.701. Este timpul să îți recapeți ascuțimea memoriei pentru care erai celebră și să redevii posesoarea unei minți strălucite, care te va ajuta să îți îndeplinești toate visurile!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.