Cum să porți ochelari de vedere și de soare în același timp

Luni, 01.08.2016
de Eugenia Dinescu

Cea mai dificilă provocare pe care o întâmpină persoanele care poartă ochelari de vedere este aceea de a-și proteja ochii vara. De cele mai multe ori, aceste persoane trebuie să aibă la îndemână două perechi de ochelari: de vedere și de soare.  Din fericire, există o soluție la această problemă - lentilele fotocromatice.  

Cuvântul "fotocromic" provine din două cuvinte grecești "photos", care înseamnă lumină și "chroma", care inseamnă culoare. Prin urmare, fotocromic înseamnă pur și simplu ceva care își schimbă culoarea ca răspuns la lumină.  

Astfel, lentilele fotocromice sunt lentile de ochelari care sunt transparente în interior și care se colorează automat atunci când sunt expuse la lumina soarelui. De aceea, un alt termen utilizat pentru acestea este „lentile reactive la lumină”. O tehnologie cool, dar practică și utila în același timp!  

 Ce avantaje îți oferă lentilele fotocromice:

  • Lentilele fotocromice vor furniza cantitatea corectă de protecție pentru diferite condiții de lumină
  • Își modifică intensitatea fără ca persoana care le poartă să sesizeze, indiferent de poziționare: direct în lumina soarelui sau la umbră
  • Lentilele fotocromice absorb 100% radiațiile UV, care altfel pot provoca probleme serioase ale ochilor
  • Ai costuri reduse și comoditate - cumperi o singură pereche de ochelari cu scop dublu, care pot oferi viziune atât în interior, cât și în aer liber, fie că te bucuri de relaxare pe o plajă sau pe pârtiile de schi
  • Tratamentul fotocromic este compatibil cu alte tratamente: hidrofob și antistatic, antireflexie
  • Lentile fotocromice standard nu funcționează foarte bine în interiorul unei mașini din cauza parbrizului care blochează razele UV ce sunt necesare pentru a activa procesul chimic care face ca lentila să se întunece, însă există și lentile fotocromice speciale, care combină atât tehnologia fotocromică, cât și polarizarea, precum lentilele fotocromatice Hoya DriveWear.

Descoperă Hoya Sensity!

Lentilele Hoya Sensity sunt cea mai recentă inovație în domeniul lentilelor fotocromice și oferă performanțe de neegalat și un confort remarcabil pentru utilizator. Lentilele fotocromice Sensity duc termenul de fotocromatic la un alt nivel prin tehnologia Stabilight - performanță constantă indiferent de climat sau sezon și tehnologia Hoya Photochromic Precision - proces spin coating de o precizie microscopică adaptat producției freeform, asigurând astfel o distribuție uniformă a moleculelor pe întreaga suprafață a lentilelor; rezultatul fiind calitatea optică și durabilitatea excepțională.

Sunt disponibile în trei variante de culoare : Bronze Brown, Silver Grey și Emerald Green. Adaptate la noile tendințe, asigură contrast excelent și reducerea efectului de strălucire. 

Pentru a te convinge de performanța lentilelor Sensity, urmăreşte acest videoclip :


Lentilele fotocromice sunt o modalitate foarte bună de a-ți proteja ochii în orice condiții de lumină, oferă comoditate și ajută la reducerea costurilor alocate ochelarilor de vedere și de soare cu dioptrii. Te sfătuim ca înainte de achiziționarea lor să contactezi un medic oftalmolog dacă ai nevoie de informații sau sfaturi.

Poți achiziționa o pereche de lentile Sensity din magazinele partenere HOYA.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!