Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Dacă vă treziți și vedeți clar, nu este un miracol - aveți lentile de contact cu purtare continuă!

Vineri, 22.07.2016
de Diva Hair

V-ați săturat de ritualul zilnic de aplicare, scoatere, curățare și păstrare a lentilelor de contact și ați adormit cu ele pe ochi? Noi nu vindem miracole, ci lentile de contact cu purtare continuă sau extinsă. Dacă peste 100 de ani în urmă se flirta cu idea lentilelor de contact de sticlă, acum unele lentile de contact pot fi purtate până la 30 de zile, fără a fi scoase de pe ochi. Dar, cu o mare putere, vine și o mare responsabilitate. Gama produselor din care am putea să alegem este destul de variată, însă pentru a face o alegere potrivită trebuie să fim bine informați și atenți. Iar dacă citiți articolul până la capăt, aveți șansa unei reduceri de 10% pentru orice tip de lentile.

Secretul lentilelor cu purtare continuă constă în materialul relativ nou – silicon hidrogel. Siliconul permite oxigenului să treacă mult mai ușor prin lentilă către cornee. Acest material descurajează acumularea depozitelor de proteine, lipide și bacterii și menține lentilele umede. Însă, cu cât mai mult timp le țineți pe ochi, fără a le scoate și curăța, cu atât mai mult crește riscul afecțiunilor oculare. De aceea este recomandată aprobarea medicului, verificarea zilnică a ochilor, igienă maximă, evitarea apei în ochi, spălarea mai deasă a lentilelor atunci când suferiți de afecțiuni respiratorii (tușiți, strănutați sau vă curge nasul).

Există mai multe tipuri de silicon hidrogel. De aceea unele lentile pot fi purtare continuu dar pe diferite perioade de timp – de la 7 la 30 de zile. Cele cu purtare continuă de o săptămână se numesc lentile cu purtare extinsă (în engleză, extended wear contact lenses). Cele care se poartă continuu până la o lună, se numesc lentile cu purtare continuă (în engleză, continuous wear contact lenses).

Dacă ritmul de viață vă cere să mai ațipiți sau să dormiți cu lentilele de contact pe ochi, ar trebui să vă adresați specialistului care se ocupă de sănătatea ochilor dumneavoastră – oftalmologul sau optometristul. Acesta vă va evalua situația ochilor și va putea să se expună în privința celor mai potrivite lentile. Uneori, ar putea să vă recomande doar cu purtare extinsă, de genul Acuvue Oasys cu Hydraclear Plus, de la Johnson & Johnson, pentru a reduce riscul unor infecții. Aceste lentile pot fi purtate cu scoatere și aplicare zilnică, până la două săptămâni. Dar, dacă le purtați continuu, fără să le scoateți, vor cere înlocuire după 7 zile de purtat. Lentilele Biofinity, de la CooperVision pot fi purtate continuu până la 7 nopți iar frecvența înlocuirii acestora este determinată de specialistul care vi le-a prescris.

Dacă sunteți mai prudenți și vă permite starea corneei, specialistul ar putea să vă recomande lentile cu purtare continuă. Două dintre cele mai bine cunoscute mărci de lentile cu purtare continuă sunt Purevision 2, de la Bausch + Lomb și Air Optix Nigh & Day, de la Alcon. Deși aceste lentile pot fi ținute pe ochi fără a fi scoase decât după a 30-a zi de purtare, nu toți pacienții le pot tolera atât de mult. Se recomandă scoaterea acestora măcar o dată la 28 de nopți. În plus, este recomandat să le scoateți și să le spălați și dezinfectați în ziua când ați fost expuși fumului, prafului, apei sau altor factori care ar putea să vă infecteze lentilele cu corpi străini.

Nu uitați să cereți o prescripție medicală pentru lentile de contact cu purtare extinsă sau continuă de la medicul care vă îngrijește ochii. Lentilele cumpărate la optica medicală stradală sunt mult mai scumpe decât on-line, așa cum sunt pe https://www.lentiamo.ro/. Iar pentru clienții noi, echipa Lentiamo.ro oferă o reducere de 10 % la orice lentile de contact, soluții, picături sau accesorii. Trebuie doar să faceți click pe link-ul acesta https://www.lentiamo.ro/?voucher=4nsbr și reducerea va fi a voastră. Abonarea la newsletter vă ține la curent cu ofertele noastre – cea cu diferite produse gratuite fiind printre cele mai populare. De la prima comandă acumulați puncte bonus pe care le puteți schimba pe multe alte produse gratuite precum soluții, picături, accesorii și ocazional lentile de contact colorate. Reducerea promoțională este limitată în timp. Nu așteptați prea mult!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!